دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1398 - 00:02
الاخبار گزارش کرد؛

«معامله قرن» همه گروه‌های فلسطینی را زیر یک پرچم جمع کرد/ انفعال کشورهای عربی در برابر ترامپ

یک روزنامه عرب‌زبان در گزارشی با تأکید بر انفعال کشورهای عربی در برابر «معامله قرن»، نوشت: لزوم مقابله با این توافق باعث شد برای نخستین‌بار در چند سال اخیر جنبش فتح همه گروه‌ها را در نشست رهبران فلسطینی در رام‌الله جمع کند.
کد خبر : 468991
EPb3NPYWoAAxecE.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت: فلسطینی‌ها این‌بار با خواسته دل یک مرد کنار آمدند، یک‌صدا گفتند «معامله قرن» را محکوم می‌کنند و تصمیم گرفتند برای با جنبه‌های سیاسی و اقتصادی آن (هرچه که باشد) مقابله کنند. این تصویری بود که روز سه‌شنبه پس از اعلام معامله قرن در کنفرانس دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و چندین ساعت پس از آن در میان گروه های فلسطینی شکل گرفت. مردم روز چهارشنبه در کرانه باختری و نوار غزه به خیابان‌ها ریختند و نشست اضطراری در رام‌الله با مشارکت رهبران حماس و جهاد اسلامی برگزار شد. 


طبق این گزارش، تحولات داخلی فلسطین در زمانی رخ داد که رژیم صهیونیستی سرخوش از معامله قرن به سرعت (و با هدف فریب مردم) اعلام کرد تمام امکانات اقتصادی غزه را به‌عنوان تلاشی برای کسب آرامش فراهم می‌کند. در این میان فلسطینیان بیش از هر چیز بر خیانت اعراب تأکید می‌کنند که نباید در آن جلسه شرکت می‌کردند و باید محکومیت طرح صلح ادعایی آمریکا را با مواضع صریح و آشکار نشان می‌دادند. آنها معتقدند نه‌تنها دست‌های پشت پرده برخی سران عرب در خیانت به موضوع فلسطین و گنجاندن بندهایی به نقشه آمریکایی‌ها محرز شده است، بلکه آنها کیسه‌های زر خود را نیز برای حمایت از چنین طرحی گشوده‌اند.


بیشتر بخوانید:


فراخوان انصارالله یمن برای برگزاری تظاهرات محکومیت «معامله قرن»


زیاد النخاله: اعراب می‌خواهند ننگ تفاهم با اسرائیل را بپذیریم


نشست رهبران فلسطینی در رام‌الله


الاخبار می‌نویسد: برای نخستین‌بار در چند سال اخیر جنبش فتح به ریاست محمود عباس همه گروه‌ها را در نشست رهبران فلسطینی در رام‌الله جمع کرد. در این نشست و در اقدامی ارزشمند رهبران جهاد اسلامی و حماس نیز حضور یافتند. نمایندگان این جنبش‌ها در حالی در جلسه حضور یافتند که دعوتنامه رسمی صادر نشده بود و تنها چند پیام میان برخی واسطه‌ها و افراد آنها را دور هم جمع کرد. با وجود این، حماس از عباس خواست تا پرچم فلسطین را به همراه داشته باشد، ملت فلسطین را متحد کند و همه با هم با اشغالگران مواجه شوند و مبارزه کنند. آنها تأکید کردند که «اسلحه‌ها و توده‌های مردم مقدمه ساقط کردن معامله (ترامپ) است». 


محمود عباس - اسماعیل هنیه


محمود عباس و اسماعیل هنیه


این روزنامه عرب‌زبان می‌نویسد: پیش از نشست اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با محمود عباس تلفنی گفتگو و آمادگی این جنبش را برای «همکاری مشترک سیاسی و میدانی» اعلام کرد. با وجود حضور همه گروه‌ها، جهاد اسلامی اعلام کرد که این ملاقات به معنای آن نیست که جلسه مذکور جایگزین دعوت از همه گروه‌ها برای برگزاری نشست ملی با حضور دبیران کل گروه‌ها و تدوین راهبرد تقابل جامع باشد. در این میان «جبهه دموکراتیک خلق برای آزادی فلسطین» خواستار تبدیل تصمیمات جلسه ملی به «اقدامات عملی منطبق با انتظارات قانون‌گذاران فلسطینی و عربی» شد. حماس نیز معتقد است آنچه دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو اعلام كردند، برنامه و نقشه دوجانبه محور شرارت در منطقه با مقابله و حذف موضوع فلسطین است.


الاخبار می‌نویسد: ابو مازن (محمود عباس) در سخنان خود معامله قرن را محکوم کرد و آن را «توطئه» خواند. وی در تکرار مواضع قبلی خود گفت: ما بلافاصله همه تدابیر لازم را که نیازمند تغییر نقش عملکردی تشکیلات خودگردان است، انجام خواهیم داد تا بتوانیم تصمیمات شوراهای مرکزی و ملی را اجرایی کنیم. وی افزود: قدس فروشی نیست، حقوق ما برای فروش و چانه‌زنی نیست. عباس تأکید کرد که راهبرد فلسطین مقابله با معامله قرن، تداوم تلاش برای پایان دادن به اشغالگری و برقراری  استقلال دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی است. وی بار دیگر بر پایبندی خود به «مشروعیت بین‌المللی» تأکید کرد.


وعده و وعید آمریکایی‌ها برای پذیرش معامله ننگین


رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ادامه داد: ما به هرچه راضی شویم کمتر از آن را به ما می‌دهند، ما پیش‌تر 22 درصد (از خاک خود) را پذیرفتیم و ترامپ اکنون می‌خواهد 40 درصد از همین 22 درصد (یعنی بیش از کل مساحت فلسطین) را از ما بگیرد. عباس گفت که در حوزه داخلی مرحله جدیدی از گفتگوهای فلسطینی آغاز شده است و به برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی در کرانه باختری، غزه و قدس پایبند هستند. محمود عباس گفت که با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس برای برگزاری دیداری در غزه به توافق دست یافته است.


محمود عباس


محمود عباس


الاخبار می‌نویسد: در حالی که واکنش فلسطینی‌ها به «معامله قرن» به‌ویژه در میان مقام‌های رسمی در بالاترین سطح خود قرار دارد، جیسون گرینبلات، فرستاده ویژه دولت آمریکا به مذاکرات صلح خاورمیانه و یکی از شرکت‌کنندگان در تهیه متن این معامله از رهبری فلسطین خواست قبل از رد توافق، آن را به دقت مطالعه و بررسی کند. وی با بیان اینكه «نافرمانی و محکوم کردن بزرگ‌ترین دشمن فلسطینیان است»، افزود که واشنگتن امیدوار است فلسطینیان متوجه شوند كه قبل از صدور بیانیه رسمی ارزش آن وجود دارد به عدد 10 برسند (و ناپلئونی توفق را قبول کنند). گرینبلات در مقاله‌ای که روزنامه «اسرائیل هیوم» آن را منتشر کرد، نوشت که فلسطینیان می‌توانند از توافق خودداری کنند و منتظر توافق بهتر باشند، اما این چشم‌انداز بیهوده خواهد بود. اگر فلسطینیان طرح را نپذیرند، ضرر بزرگی خواهند کرد و باید به خاطر داشته باشند زمان استفاده از فرصت تاریخی فرا رسیده است.


عرب‌های آمریکادوست ضد فلسطین !


الاخبار در ادامه نوشت: در مقابل، کشورهای عربی ازجمله کشورهای حوزه خلیج (فارس) همچون عربستان، قطر، امارات، بحرین و عمان با «معامله قرن» موافقت کردند و حتی سه کشور آخر نمایندگانی را برای شرکت در مراسم اعلام این معامله اعزام کردند. در ادامه ریاض و دوحه به همراه قاهره استقبال خود را از طرح آمریكا اعلام كردند و این در حالی است که پیش‌تر گزارش‌های رسمی آنها خلاف این موضوع را نشان می‌داد. آنها حتی از فلسطینیان دعوت کردند معامله قرن را بررسی کنند. 


این روزنامه عرب‌زبان نوشت: در میان همه واکنش‌ها، واکنش اردن شرم‌آورتر است و در حالی که مردم این کشور مخالف چنین طرحی هستند و اعتراضات گسترده برای مقابله با ان برگزار کردند، در محل مراسم از نتانیاهو و ترامپ استقبال و چندین‌بار در این رابطه خوش و بش کردند؛ حتی در یک مورد از بقیه کشورهای عربی خواستند تا به این روند بپیوندند. 



تشویق نمایندگان کشورهای عربی آنجایی بسیار زشت نمود داشت که ترامپ در سخنرانی خود گفت که سردار (شهید) سلیمانی، «تروریست شماره یک جهان» را کشته است.



الاخبار نوشت: عربستان دراین‌باره بیانیه‌ای صادر و از تلاش‌های رئیس‌جمهور آمریكا قدردانی کرد و خواستار آغاز مذاكرات صلح مستقیم میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیل زیر نظر آمریكا شد. ریاض همچنین اعلام كرد سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان با عباس تماس گرفت و به وی اطمینان داد كه موضع پادشاهی عربستان درباره موضوع فلسطین هرگز تغییر نخواهد كرد، ولی لازم است که به «صلحی جامع و عادلانه» دست یابند، زیرا صلح انتخاب راهبردی است. 


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب