دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1398 - 10:08

طب سنتی را قبول داریم، به شرط ارائه مدارک معتبر/ برخی افراد از این راه دکان باز کرده‌اند

اما سوزاندن علم و پشت‌پا زدن به کتابی که به‌عنوان مرجع پزشکی در دنیا مورد استفاده و اعتماد است و هزاران طبیب ایرانی از این کتاب آموزش دیده‌اند بی‌احترامی به همه تحصیلکرده‌های واقعی این رشته است. 
کد خبر : 468062
N83167744-72774323.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌طور رسمی طب سنتی را قبول دارد، به شرط اینکه افرادی که تحصیلکرده این رشته هستند و دوره دیده‌اند و دارای گواهی معتبرند در چارچوب قوانینی که وجود دارد، فعالیت کنند. طب سنتی ایرانی وجود دارد، مفید هم هست و اینهایی که دوره دیده‌اند می‌توانند به‌عنوان طب مکمل، خدمات ارائه کنند.


در مقابل، یک‌سری افراد ازجمله عباس تبریزیان و امثالهم دکان و بازاری باز کرده‌اند و از طریق فریب‌دادن مردم و افرادی که به اینها مراجعه می‌کنند در حال سوءاستفاده از اعتماد عمومی و سلامت مردم هستند. در همین چند وقت گذشته صدها نمونه از افرادی که دچار سرطان بوده‌اند و بیماری‌های مزمن داشته‌اند، متاسفانه فریب این افراد را خورده‌اند و تحت درمان‌های موضعی و یک‌سری داروهای گیاهی، علف و... قرار گرفتند.


این کار هم باعث شد دو ایراد و ضرر برای این بیماران ایجاد شود؛ یکی اینکه گاهی جوشانده‌هایی که به این افراد می‌دهند باعث نارسایی‌های کبد و... شد، دوم هم اینکه افراد از درمان صحیح و موثر محروم شدند. بالاخره این افراد به چنین درمانی دل بستند و به دکتر مورد تایید مراجعه نکردند و سر آخر هم بعد از اینکه نتیجه‌ای نگرفتند به پزشک مراجعه کردند که کار از کار گذشته بود. از این نمونه موارد بسیار وجود دارد.  به‌صورت کلی هیچ نمونه مثبتی از اقدامات و درمان‌های این افراد وجود ندارد.


ادعاهایی که این دوستان دارند، مثلا می‌گویند ما حتی ایدز را هم می‌توانیم با طب سنتی و داروی فلان و... درمان کنیم، کذب و دروغ است. برای فهم صحت و سقم این ادعاها من چالشی را پیشنهاد می‌کنم و آن اینکه ما به این دوستان ویروس HIV تزریق کنیم و بعد خودشان را درمان کنند، اگر جواب داد، ما قول می‌دهیم همه‌مان به این نوع طب اعتماد کنیم و برای درمان به ایشان مراجعه کنیم. منتها اینها تجویزشان را برای دیگران انجام می‌دهند نه خودشان. گاهی شاهد بوده‌ایم در سطح کشور حتی این فریب تا جایی پیش رفت که بعضی خانواده‌های تحصیلکرده هم درگیر این جریان شدند و از درمان موثر دور ماندند.  اقدام اخیر تبریزیان اوج کم‌منطقی این فرد را نشان می‌دهد. سوزاندن یک کتاب علمی به‌خودی‌خود فارغ از اینکه هدف چه بوده، کار نکوهیده‌ای است.


اما سوزاندن علم و پشت‌پا زدن به کتابی که به‌عنوان مرجع پزشکی در دنیا مورد استفاده و اعتماد است و هزاران طبیب ایرانی از این کتاب آموزش دیده‌اند و مرتب در حال به‌روز شدن است، بی‌احترامی به همه تحصیلکرده‌های واقعی این رشته است.  البته اقدامات این فرد محدود به این یک مورد نیست و نمانده است. او و حامیانش کارهای دیگری هم کرده‌اند. در بعضی استان‌ها دوستان او مرتبا علیه واکسیناسیون تبلیغ می‌کنند که واکسن نزنید و واکسن دست‌پرورده دشمن است و اگر شما واکسن بزنید فرزندان‌تان فلان می‌شوند و... ادعاهایی که باعث شده یک موج نگرانی در سطح کشور ایجاد شود و سلامت جسم و روان مردم را به خطر انداخته است.


در مواجهه با اقدامات این فرد هم وزارت بهداشت و درمان نامه‌های متعددی به دستگاه‌ها و مسئولان مختلف ارسال کرده است و حتی حکم محکومیت وی هم یک ‌بار صادر شده، با وجود این، همچنان به فعالیتش ادامه می‌دهد.  علاوه‌بر اینها باید از جنبه‌های دیگری هم به ماجرا دقت کرد. اعتقادم این است که جریانی در کشور وجود دارد که می‌خواهد به شأن و حیثیت روحانیت ضربه بزند. مراجع همواره مورد اعتماد و انتقاد مردم بوده‌اند و با این لباس پیغمبر این کارها را انجام دادن، ضربه جبران‌ناپذیری هم به روحانیت و هم به اسلام و هم به دین ماست.  متاسفانه حامیان این افراد در سراسر کشور در حال فعالیت هستند، جاهای مختلفی دوره برگزار  و دکان باز می‌کنند و تعطیل می‌شوند و دوباره کارشان را ادامه می‌دهند.


به‌هرحال این کار ناشایست انجام شده و مراجع علمی، دینی و قوه قضائیه باید خیلی قاطعانه به این ماجرا ورود کنند و جلوی این افراد و آسیب بیشتر را بگیرند.  این جریان فکری که وجود دارد یک جریان خطرناک است که هشیاری می‌طلبد، مردم و مسئولان باید مراقب باشند که این جریان از کشور متمدنی مثل ایران که از نظر علم و ادب و فرهنگ ریشه‌دار است و همواره مورد تهاجم مغول‌ها و جاهلان قرار گرفته و کتاب‌های کتابخانه‌های زیادی در آن به آتش کشیده شده، ریشه‌کن شود. در مردادماه سال جاری یک حکم علیه این فرد گرفته شد. حکم قطعی در دادگاه روحانیت که علیه او بود. در متن حکم هم آمده بود هرجایی چنین دکان و دستک‌هایی وجود دارد باید تعطیل و جمع‌آوری و با آن برخورد شود. ولی او یک‌باره سر از جاهای مختلفی درمی‌آورد.


البته ناگفته نماند بعضی مواقع صداوسیمای ما هم در این ماجرا دخیل است. ما در اوج برگزاری کمپین فشار خون شاهد بودیم یکی از پیروان همین فرد به برنامه‌ای دعوت شد و در پخش مستقیم، در بحبوحه برگزاری کمپین فشار خون، نمکدان از جیبش درآورد و توصیه کرد نمک بخورید، اینها بی‌خود می‌گویند. نمک بخورید فشارتان پایین می‌آید، چه کسی گفته نمک فشار را بالا می‌برد؟  زمانی که در صداوسیما فردی را با این سیاق می‌آورند پس حتما به این جریان غلط دامن زده می‌شود. خلاصه با حوادث اخیر نظیر آنچه درمورد شیر اتفاق افتاد، هم صنعت و هم سلامتی مردم نشانه گرفته شد و باید برخورد قاطعی در این زمینه صورت پذیرد.


منبع: روزنامه فرهیختگان _علیرضا رئیسی،معاون بهداشت وزارت بهداشت


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب