۹۲ درصد داوطلبان دوره دکتری پشت دیوارهای کنکور مانده اند
به گزارش خبرگزاری آنا، جلسه هیات امنای استانهای همدان و لرستان عصر روز گذشته به منظور بررسی و تصویب بودجه سال 94 با حضور حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، استانداران همدان و لرستان، معاونان دانشگاه آزاد، اعضای هیئت امنای استان و سایر مسئولان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر میرزاده با تاکید بر نقش هیات امنای استانی تاکید کرد: امروز هیاتهای امنای دانشگاه آزاد اسلامی یک واقعیت با رویکرد عملیاتی و کاملا کاربردی هستند و به هیچ وجه جنبه تشریفاتی ندارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از هیاتهای امنای استانی خواست تا واحدهای زیان ده را تعیین تکلیف کنند به طوری که یا در واحدهای مادر تجمیع شوند و یا تغییر کاربری دهند.
دکتر میرزاده تاکید کرد: اموال مازاد دانشگاه تنها باید صرف توسعه و تجهیز زیرساختهای پژوهشی و اقتصادی دانش بنیان شود.
وی یادآور شد: در مهرماه سال 92، تعداد 472 واحد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت که امروز این تعداد به 400 واحد رسیده است و 72 واحد تجمیع یا منحل و یا تغییر کاربری داده شدند.
92 درصد داوطلبان دوره دکتری و 74 درصد متقاضیان کارشناسی ارشد پشت دیوار کنکور ماندهاند
رئیس دانشگاه آزاد گفت: طبق آمار سال گذشته در مجموع کل دانشگاههای آزاد و دولتی، تنها در حدود 8 درصد متقاضیان دوره دکتری در دانشگاهها پذیرفته شدند و 92 درصد داوطلبان پشت دیوارهای کنکور ماندهاند و از طرفی از بین یک میلیون متقاضی کارشناسی ارشد نیز تنها 26 درصد داوطلبان در کل دانشگاههای دولتی و آزاد پذیرفته شدهاند و 74 درصد آنان پشت سد کنکور ماندهاند و این موضوع ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی را بیش از گذشته نشان میدهد.
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته 150 هزار پرونده متقاضیان کارشناسی ارشد برای تحصیل در دانشگاههای خارج کشور در وزارت علوم تشکیل شده است که اکثریت این دانشگاهها از نظر کیفیت درجه دو و سه هستند و ما طبق اسناد بالادستی نظام موظف به توسعه تحصیلات تکمیلی هستیم و این موضوع امری اجتناب ناپذیر است.
تحقق اهداف سند توسعه علم و فن آوری تنها با همت دانشگاهها میسر خواهد شد
دکتر میرزاده در ادامه این جلسه با اشاره به ابلاغ سند توسعه علم و فن آوری از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: بر اساس اهداف این سند، ایران تا پایان سال 1404 باید به قطب نخست علمی منطقه تبدیل شود و 50 درصد از تولید ناخالص ملی کشور از فعالیتهای اقتصاد دانش بنیان تامین شود.
وی تصریح کرد: این موضوع به خوبی نقش دانشگاهها به صورت عام و دانشگاه آزاد اسلامی به صورت خاص را در تحقق این هدف نشان میدهد زیرا دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن ظرفیت بالایی از آموزش عالی کشور وظیفه سنگینی در تحقق سند توسعه علم و فن آوری ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب دارد.
میرزاده با تاکید بر اینکه شرکتهای دانش بنیان از اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی است افزود: در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی دارای 54 مرکز رشد و 420 شرکت دانش بنیان است و سعی دارد که تا پایان سال 96 این تعداد به 150 مرکز رشد و 800 شرکت دانش بنیان برسد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه وابستگی به شهریه در دانشگاههای برتر دنیا نظیر MIT کمتر از 25 درصد است، اظهار کرد: وابستگی پایین دانشگاههای برتر دنیا به شهریه نشان میدهد که ارتباط دانشگاهها با صنعت و مردم بسیار قوی است.
وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این موضوع هستیم که وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان را از طریق اقتصاد دانش بنیان کم کنیم.
وی با بیان اینکه کارهای دانش بنیان مانند یک باغ است که نتیجه آن پس از چند سال به ثمر مینشیند، گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی درآمدهای زود بازده از جمله کارگاهها و نظام بازآموزی داریم.
دکتر میرزاده تاکید کرد باید با فعالیت اقتصادی دانش بنیان راه کارهایی برای تنوع بخشی به درآمدهای دانشگاه ایجاد شود.
شرایط را برای جذب هیات علمی مهیا کنید
دکتر میرزاده در این جلسه با اشاره به جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: در این دانشگاه جذب هیات علمی و توسعه تحصیلات تکمیلی طبق مصوبه اسناد بالادستی نظام و هیات موسس دانشگاه آزاد صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: هنوز در حدود 500 هزار صندلی خالی در دورههای کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد ولی ما مجبوریم فضاها را نگهداری و برای اساتیدی که موظفیشان در هفته تکمیل نمیشود، پرداخت داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه ثبت نام در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی رشد خوبی داشته است، عنوان کرد: این رشد کاملا قابل قبول بوده به طوری که ما به عددی که باید طبق مصوبه هیات امنا در سال 94 میرسیدیم نزدیک شدهایم.
دکتر میرزاده در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه افزایش شهریه دانشگاه آزاد متناسب با نرخ تورم خواهد بود، گفت: شهریه دانشگاه در ترم بهمن و تابستان سال 94 ثابت بوده و هیچ گونه افزایشی نخواهد داشت.
کانونهای خیریه برای جذب کمکهای مردمی را فعال کنید
دکتر میرزاده تاکید کرد: مسئولان و مدیران در دانشگاه آزاد اسلامی باید تا حد ممکن هزینههای جاری خود را کاهش دهند و جلب کمکهای مردمی از مواردی است که باید در بودجه سال آتی به آن توجه شود. زیرا این موضوع از جمله مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست.
وی با بیان اینکه یکی از وجوه درآمد در دانشگاههای دنیا، جلب کمکهای مردمی است، گفت: در تمامی دانشگاههای بزرگ دنیا بنیاد خیریه فعال است و ما هم در دانشگاه آزاد اسلامی باید به دنبال این موضوع باشیم و مسئولان دانشگاه نسبت به فعال کردن کانونهای خیرین در دانشگاه اقدام کنند.
افزایش 25 درصدی حقوق اعضای هیات علمی
دکتر میرزاده در ادامه با اشاره به برنامه ریزی برای یکسان سازی حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاههای دولتی تاکید کرد: هم اکنون بودجه به میزان کافی برای این اجرای یک باره این برنامه وجود ندارد اما بنای ما این است که میزان حقوق اعضای هیات علمی تمام وقت این دانشگاه در سال 94 نسبت به سال93، 25 درصد افزایش یابد که البته حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی نیز هم راستا با میزان تورم و مطابق با کارکنان دولت افزایش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این بخش از سخنان خود تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بیشک یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه فرهنگی و علمی است که نقش غیر قابل انکاری در توسعه اجتماعی، علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی کشور در تمامی این سالها داشته است.
وی تصریح کرد: اگرچه دانشگاه به صورت عام متولی ایجاد شغل در کشور برای جوانان نیست ولی دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد پارکهای علم و فن آوری و شرکتهای دانش بنیان و توسعه تعامل با بخش صنعت به ایجاد اشتغال جوانان تحصیلکرده در کشور نیز کمک خواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نقش این دانشگاه در توسعه همه جانبه کشور را غیر قابل انکار دانست و گفت: هیچ کس نمیتواند نقش دانشگاه آزاد اسلامی را در توسعه علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور نادیده بگیرد.
دکتر میرزاده با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه آزاد دارای 66 هزار و 442 نفر عضو هیات علمی است، گفت: اسامی تمام این افراد به تفکیک رشته، محل و کد ملی در پورتال سازمان مرکزی وجود دارد که از این تعداد 30 هزار نفر هیات علمی تمام وقت و بقیه نیمه وقت هستند.
وی همچنین با بیان اینکه امسال سال فرهنگ و اقتصاد نام گرفته است، گفت: با توجه به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری باید بحث فرهنگی را جدی گرفت، در قسمت فرهنگی 8 حوزه برنامه ریزی تاسیس کردیم تا هم در مسائل دینی و هم فرهنگی پیشرفت داشته باشیم.
توسعه رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه 40 درصد بار پزشکی کشور بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی است، خاطر نشان کرد: رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی رشد خوبی داشته است و ما در حال حاضر 11 بیمارستان فعال داریم که تا پایان سال 94 به 15 بیمارستان خواهد رسید.
مصوبات جلسه هیات امنای دو استان همدان و لرستان
به گفته دکتر فریدون رهنمای رودپشتی رهنما معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی، مقرر شد اصلاحات مورد نظر بودجه و برنامه دو استان همدان و لرستان منتهی به سال 94 که در جلسه مطرح شد در کمیسیون دائمی هیات امنا مطرح و به عنوان مصوبه هیات امنا در اختیار معاونت برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.
وی افزود: بودجه استان لرستان در زمینه درآمد و هزینه 100 میلیارد تومان و از حیث منابع و مصارف 134 میلیارد تومان مورد تایید اعضای هیات امنای این استان قرار گرفت. همچنین این رقم برای استان همدان در بخش درآمد و هزینه 97 میلیارد تومان و در بخش منابع و مصارف 125 میلیارد تومان به تصویب رسید.
دکتر رهنما تصریح کرد: بودجه این دو استان از حیث ساختار هزینهای بسیار مطلوب تدوین و ابلاغ گردید و برنامه اصلاحی آنها نیز با تمرکز بر ارتقای کیفیت و تعالی واحدهای دانشگاهی استان، تاسیس شرکتهای دانش بنیان تجاری سازی تحقیقات، اجرای طرحهای فرهنگی ماندگار، تامین منابع از طریقی خارج از شهریه و ساخت و احداث پارک علم و فن آوری به تصویب رسید و مقرر گردید در کمیسیون دائمی دو استان اصلاحات مورد توجه قرار گرفته و نسخه نهایی به هیات امنا ارسال شود.
وی همچنین گفت: نمودار سازمانی با سطوح تعریف شده در کمیسیون دائمی مطرح و تصویب شود. انتخاب حسابرس این دو استان نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/