دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نائب رئیس انجمن پلیمر ایران:

پتروشیمی‌ها مواد اولیه صنعت پلاستیک را به جای فروش در داخل، صادر می‌کنند

زکایی درباره موانع نوآوری در صنعت پلاستیک گفت: قوانین مقرراتی وجود دارد که باعث شده پتروشیمی‌ها مواد اولیه مورد نیاز این صنعت را صادر کنند زیرا برای‌‌شان سودآوری بیشتری دارد.
کد خبر : 467900
BS0K8806.JPG

سعید زکایی نائب رئیس انجمن پلیمر ایران و دبیر دومین همایش صنعت پلاستیک ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه صنعت گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت:هدف از برگزاری دومین همایش صنعت پلاستیک کمک به فعالان این صنعت برای ارتقا سطح اطلاعات و دیدگاه‌یشان نسبت به فناوری و نوآوری در سازمان‌ است تا بتوانند با تولیدکنندگان جهانی رقابت کنند و همچنین از فناوری‌های روز دنیا عقب نمانند.


وی افزود: عقب ماندن و عدم اطلاع از موضوعات روز دنیا، ضعف بزرگ و مشهودی در صنعت پلاستیک بود که ما از سال گذشته به این موضوع ورود کردیم. از این‌رو اولین دوره همایش نوآوری در صنعت پلاستیک نیز در سال گذشته برگزار شد.


زکایی درباره اهداف برگزاری همایش نوآوری در صنعت پلاستیک گفت: در دومین همایشی که امسال برگزار شد، سعی کردیم توجه شرکت‌های حوزه پلاستیک را به موضوع نوآوری بیشتر جلب کنیم. هدف دوم از برگزاری این همایش، آشنایی بیشتر شرکت‌ها با موضوعات رایج در صنعت پلاستیک دنیا است که چه موضوعاتی در دنیا مطرح می‌شود تا براساس آن صاحبان شرکت‌ها بتوانند برای نوآوری سازمان خود برنامه‌ریزی کنند و از موضوعات روز دنیا در صنعت پلاستیک مطلع شوند.


پتروشیمی‌ها مواد اولیه را به جای فروش در داخل، صادر می‌کنند


نائب رئیس انجمن پلیمر ایران همچنین به عوامل تضعیف نوآوری در صنعت پلاستیک پرداخت و گفت: مجموعه‌ای از عوامل مانع نوآوری در صنعت پلاستیک شده است. بخشی از عوامل مربوط به توانمندسازی شرکت‌ها است یکی دیگر از عوامل، نحوه سیاستگذاری متولیان این صنعت است، زیرا باید آن‌ها به نحوی عمل کنند که تمامی اکوسیستم صنعت پلاستیک،‌ شامل صنعت پتروشیمی، صنایع تکمیلی و سایر ذی‌نفعان، مجبور به همکاری بشوند و نفع تمامی این اکوسیستم در همکاری بیشتر با یکدیگر باشد.


وی افزود: در وضع فعلی منفعت تمامی ذینفعان در همکاری نکردن است به عنوان مثال صنعت پتروشیمی به جای فروش مواد اولیه به داخل، آن‌ را صادر می‌کند. همچنین دولت باید به انجمن‌ها بیشتر بها بدهد. گرچه خوشان هم باید بیشتر فعال شوند تا با برنامه‌ریزی و تعامل بیشتر با دولت، وضعیت صنعت را بهبود دهند.


دبیر دومین همایش نوآوری در صنعت پلاستیک تصریح کرد: در حال حاضر نتوانسته‌ایم از ظرفیت کامل صنعت پلاستیک استفاده کنیم و باید به توسعه آن بیشتر توجه کنیم. این صنعت از صنایع مهم کشور و از 5 صنعت اصلی برای توسعه است زیرا حلقه کاملی از تولید مواد اولیه را در داخل کشور داریم. همچنین به لحاظ علمی و دانشی، سطح بسیار بالایی داریم که بلااستفاده باقی مانده است و در صورت بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت‌ها، تولیدات این صنعت، می‌تواند به مزیت رقابتی برای کشور تبدیل شود.


زکایی در پایان درباره موانع نوآوری در صنعت پلاستیک گفت: قوانین مقرراتی وجود داردکه باعث شده پتروشیمی‌ها مواد اولیه مورد نیاز صنعت پلاستیک را صادر کنند زیرا برای‌‌شان سودآوری بیشتری دارد. در حال حاضر تمایل کمی از سوی پتروشیمی‌ها وجود دارد که مواد اولیه را به زنجیره‌های ارزش بالاتر وارد کنند.


انتهای پیام/4141/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب