دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1398 - 11:04

وحشت همپیمانان آمریکا از سیلی‌های انتقام ایران

شرایط برای عربستان و امارات حساس‌تر است چرا که این دو با ایران در خلیج فارس رو در رو هستند و روابط نزدیکی ‌هم با آمریکا دارند.
کد خبر : 467683
13980420000454_Test_PhotoN.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی نوشت: همپیمانان ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه سال‌ها درباره پیشروی ایران و تقویت دشمنان آنها، توسعه زرادخانه‌ها و پشتیبانی از گروه‌های شبه‌نظامی در نزدیکی یا درون مرزهایشان برای افزایش نفوذ تهران، هشدار داده‌اند. اما پس از حمله پهپادی آمریکا که به کشته شدن ژنرال قاسم سلیمانی انجامید، واکنش همان دولت‌ها، به رغم خشنودی احتمالی، سکوت بوده است.
این بیانگر دو هراس پیشران است. بسیاری پیش‌بینی ‌می‌کنند که ایران می‌تواند با حمله به همپیمانان آمریکا، انتقام ژنرال سلیمانی را بگیرد. همچنین، بسیاری از این همپیمانان شک دارند که در صورت وقوع این اتفاق، ترامپ از آنها حمایت کند.


نفوذ ایران در خاورمیانه، سنجش خطر پاسخ ایران را دشوار می‌کند. آمریکا پیوندهای نزدیکی با اسرائیل و کشورهای عربی از جمله مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی دارد. اما ایران نیز از طریق ژنرال سلیمانی به مدت چندین دهه برای ایجاد روابط نزدیک با دولت سوریه و گروه‌های مسلح در غزه، لبنان، سوریه، عراق و یمن تلاش کرده است و بسیاری از این گروه‌ها با آمریکا و همپیمانانش در ستیز هستند و به نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه و عراق دسترسی دارند.


گستره این شبکه به این معناست که ایران می‌تواند برای حمله به هر تعداد هدف در سراسر منطقه به نیروهای همپیمانش تکیه و از امتیاز انکار مسئولیت‌پذیری استفاده کند. همپیمانان منطقه‌ای آمریکا هم‌زمان با تلاش برای پیش‌بینی اقدام بعدی ایران، تمهیدات دفاعی خود را افزایش می‌دهند و خود را از تصمیم ترامپ دور نگه‌می‌دارند و حتی به آرامی مستقیما به ایران نزدیک می‌شوند تا منازعه را خنثی کنند.


شرایط برای عربستان و امارات حساس‌تر است چرا که این دو با ایران در خلیج فارس رو در رو هستند و روابط نزدیکی ‌هم با آمریکا دارند. منابع نفتی گسترده و تاسیسات تجاری آنها می‌‌تواند هدف حمله ایران قرار بگیرد. باربارا لیف، سفیر سابق آمریکا در امارات و عضو موسسه واشنگتن برای سیاست خاورمیانه با تاکید بر هراس برخی کشورهای خلیج فارس از خشم ایران در برابر پشتیبانی آنها از اقدام دونالد ترامپ، می‌گوید: «آنها می‌خواهند بدانند که برنامه بعدی آمریکا چیست. مهم‌تر این که آنها می‌‌خواهند بدانند آیا این کشور مایل است از شرکای خلیج‌ فارسی به شدت آسیب‌پذیر خود - کشورهایی که تهران آنها را در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران شرکای واشنگتن می‌بیند - حمایت کند؟» شرایط برای همپیمانان در کشورهایی که آمریکا برای نفوذ در آنها با ایران رقابت می‌کند نیز پیچیده است. در سوریه، عراق و لبنان همپیمانان آمریکا از ترس واکنش شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران نتوانسته‌اند از ترور سلیمانی حمایت کنند. حتی واکنش اسرائیل هم به دلیل هراس از اقدامات تلافی‌جویانه ایران به‌شکل چشمگیری محدود بوده است. مقامات اسرائیلی از هرگونه اشاره به مشارکت در کشتن سلیمانی پرهیز کردند.
انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب