سیل اخیر به بخشی از آثار تاریخی جنوب کرمان آسیب زده است
محمدمهدی افضلی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی استان کرمان بیشتر آثار تاریخی این منطقه خشتی و گلی هستند. رسیدگیهای روزانه، ماهانه و فصلی هم در دورههای مستمر به این آثار تاریخی انجام میشود اما بارشهای شدید برف یا باران حتماً بر آنها اثر میگذارد.
وی افزود: با اعلام ستاد مدیریت بحران یا سازمان هواشناسی در خصوص پیشبینی بارش نزولات آسمانی بررسیهای موردی خاص هم برای ترمیم مواردی مثل گرفتگی ناودانها یا مسائلی ازایندست صورت میگیرد چراکه بعد از هر بارندگی احتمال مسدود شدن مسیرهای خروج آب باران ممکن است مسدود شده باشد.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان توضیح داد: به دلیل جنس ساخت این ابنیه و آثار تاریخی، احتمال شسته شدن گل و کاهگل روی این بناها وجود دارد. معمولاً بعد از فصل بارندگی یا پس از وقوع بارندگیهای شدید امور ترمیمی بر روی آنها صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: در جریان بارشهای سنگین اخیر هم در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان خسارتهایی به آثار تاریخی واردشده است. البته این خسارتها تابهحال در حد همان شسته شدن کاهگل روی آثار بوده و مورد خسارت کلی یا تخریب اثر گزارش نشده و اثری از بین نرفته است .
افضلی گفت: با توجه به اینکه هنوز دو ماه از فصل زمستان مانده و احتمالاً فصل پربارشی در بهار را شاهد خواهیم بود، پس از ثبات شرایط آب و هوایی و در هوای آفتابی ، بر روی تمام آثار متأثر از بارانهای اخیر را بعد از انجام برآوردها و اعلام آن به ستاد مدیریت بحران، ترمیم اضطراری را انجام خواهیم داد.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان همچنین با اشاره به پراکندگی آثار تاریخی استان کرمان گفت: در استان کرمان حدود 7 هزار اثر تاریخی وجود دارد که 700 اثر ثبت ملی و 7 اثر هم ثبت جهانی شدهاند. به دلیل پراکندگی این آثار در گستره پهناور استان کرمان، برآورد دقیق میزان خسارتها کمی به طول میانجامد اما پس از تکمیل گزارشها اطلاعرسانی دقیق میزان خسارات انجام خواهد شد.
انتهای پیام/4145/
انتهای پیام/