دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1398 - 14:14
الاخبار گزارش کرد؛

توطئه آشوبگران برای مقابله با تظاهرات ضدآمریکایی/ عراقی‌ها برای ساعت صفر مبارزه با تروریست‌های پنتاگون آماده‌اند

آمریکا و مزدورانش از دعوت رهبران گروه‌های مقاومت عراق به برگزاری تظاهرات میلیونی در محکومیت اشغالگری آمریکا به خشم آمده‌اند و در تلاش‌اند با کشته‌سازی افکار عمومی را از تظاهرات وحدت‌بخش عراق منحرف کنند.
کد خبر : 467306
iraq.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت: آمریکا و مزدوران عراقی‌اش از دعوت مقتدا صدر، رئیس جریان صدر و رهبران گروه‌های مقاومت به برگزاری تظاهرات میلیونی در محکومیت اشغالگری آمریکا در عراق به خشم آمده‌اند. در مقابل، تظاهراتی در پوشش «مطالبات مردمی» از شب گذشته در برخی نقاط جنوبی عراق آغاز شده است که در راستای تحرکات خرابکارانه آمریکا و کشورهای حوزه خلیج (فارس) اقدامات خشونت‌آمیز، تعرض به اموال عمومی و خصوصی مشاهده می‌شود. گروه‌های مردمی خواستار مواجهه با آشوبگران هستند؛ کسانی که خیابان‌های عراق را سپری برای اقدامات خرابکارانه خود قرار داده‌اند.


طبق این گزارش، پنج روز پیش گروه‌های مردمی عراق با انتشار بیانیه‌هایی خواستار تظاهرات میلیونی در محکومیت استقرار نیروهای اشغالگر آمریکا در نقاط مختلف این کشور شدند. تظاهراتی میلیونی که رهبر جریان صدر و رهبران دیگر گروه‌های مقاومت آن را مقابله به مثل واقعی با دولت آمریکا ارزیابی کرده‌اند؛ دولتی که تلاش می‌کند همچنان به گزینه باقی ماندن در خاک عراق تکیه کند و مخالفت خود را با همه تصمیمات دولتی و پارلمانی بغداد اعلام کرده است.


پارلمان عراق


مجلس عراق


این روزنامه لبنانی می‌نویسد: چندی پیش مجلس عراق با وجود کارشکنی برخی نمایندگان کُرد و اهل سنت، به مصوبه‌ای رأی داد که بر مبنای آن 20 هزار نظامی آمریکایی باید از خاک عراق خارج شوند. تصمیمی که به اعتقاد نمایندگان مجلس باید باعث عقب‌نشینی آمریکا از خاک عراق شود و در این میان آنها منتظر تصمیم عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی عراق هستند تا مصوبه مذکور را اجرا کند.


الاخبار نوشت: بسیاری از مردم عراق (با توجه به برخی فضاسازی‌های رسانه‌های خارجی از نابسامانی در داخل عراق و ساختار وزارت امور خارجه) معتقدند که موضوع اخراج نظامیان آمریکا به دلیل اختلاف میان ایران و آمریکا است. آنها این فضاسازی را به راه انداخته‌اند تا بر ابعاد مختلف تظاهرات میلیونی مردم که می‌تواند تحولی بزرگ در زمینه مقابله با حضور نظامی بیگانگان در خاک این کشور باشد و جایگاه اصلی مردم عراق را نشان دهد، سرپوش بگذارند.


تظاهرات عراق


تظاهرات عراق


به نوشته الاخبار، بسیاری از ارکان سیاسی این کشور (از سال 2014 تاکنون) دچار دور تسلسل محدود و منحصر در دست فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و به‌طور ویژه شخص حیدر العبادی، نخست‌وزیر سابق و تیمش شده‌ بود. چه اینکه العبادی در دوره نخست‌وزیری خود تلاش می‌کرد برای حضور نیروهای بیگانه در خاک عراق توجیهاتی بیابد و البته به گونه‌ای باشد که هرگونه اتهام نسبت به خود را در زمینه تسهیل روند بازگشت اشغالگران به بهانه حضور در چارچوب «ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش» رد کند. او دراین‌باره حتی سقوط موصل به‌وسیله داعش را بهانه کرده بود.


الاخبار می‌نویسد: تحول تدریجی در اجماع عمومی مردم علیه آمریکا به تعرض مکرر آنها به حق حاکمیت عراق میان سال‌های 2014 تا 2019 بازمی‌گردد. اواخر سال گذشته میلادی بود که واشنگتن حملات هوایی را به مقرهای حشدالشعبی در منطقه مرزی با سوریه انجام داد که به شهادت بیش از 25 نفر منجر شد. چندی بعد واشنگتن سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایب‌ رئیس حشدالشعبی را ترور کرد. جنایتی که بازتاب منفی گسترده‌ای در میان مردم و مسلمانان داشت، اقدامی خرابکارانه در داخل عراق تلقی شد و تحرکات گسترده‌ای را میان مردم در زمینه مقابله با حضور نیروهای آمریکایی به وجود آورد.


به‌نوشته این روزنامه عرب‌زبان، آمریکایی‌ها و مزدورانشان در حاشیه جنوبی خلیج فارس باید در استقرار نیروهای خود در منطقه به‌شدت بازنگری کنند و در این زمینه سلسله دیدارهایی در عراق و خارج از این کشور انجام و در همه آنها در درجه نخست بر لزوم اخراج نیروهای اشغالگر و نیز احیای هیبت اصلی دولت عراق و در درجه بعد بر پایبندی به انتقام خون سرداران شهید سلیمانی و مهندس تأکید شده است. این دو موضوع، اولویت‌های اصلی شیعیان را در حوزه‌های میدانی و سیاسی تشکیل می‌دهند. تقابل با آمریکا در حوزه‌های مردمی به صورت گسترده بازتاب یافته است و آنها به‌شدت خود را آماده ساعت صفر کرده‌اند و در برابر هرگونه بحرانی، صف واحدی تشکیل داده‌اند.


عادل عبدالمهدی


عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق


الاخبار می‌نویسد: آنها در حوزه داخلی خواستار انتخاب جایگزین عبدالمهدی و برگزاری انتخابات پیش از موعد مجلس هستند و آن را تصمیم رسمی عراقی‌ها می‌دانند. مردم مخالف هرگونه دخالت آمریکا و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در زمینه‌های راهبردی هستند و علاوه بر خروج نیروهای بیگانه، بر موضوع اجرای توافق با چین به عنوان ابزار اجرایی برنامه‌های خود تأکید می‌کنند. در این میان دولت آمریکا، سفارتخانه‌ها و مزدورانش نقش تحریک‌آمیز زیادی دارند. کسانی هستند که می‌گویند تلاش واشنگتن برای «کوتاه کردن دست ایران» در عراق از بهار سال 2019 ناموفق بوده است. همچنین کسانی هستند که می‌گویند ترور سردار سلیمانی و  ابو مهدی المهندس تهدیدی برای نفوذ آمریکا بود که گمان می‌کرد اقدامشان در راستای مقابله با تهدید ایران و تضعیف این کشور است.


به‌نوشته این روزنامه عرب‌زبان، منابع امنیتی عراق اعلام کرده‌اند همه مزدوران سفارت آمریكا می‌خواهند تظاهرات میلیونی مردم تلفاتی جانی داشته باشد و کشته‌سازی کنند تا زمینه‌های درگیری گروه‌های مردمی فراهم شود و در ادامه با پوشش رسانه‌ای منفی، تظاهرات میلیونی مردم عراق را با چالش مواجه کنند. آنها به این موضوع واقفند که ناکامی در تحقق مطالبات مردمی باعث آمدن مردم به خیابان‌ها شده است و می‌خواهند از این نکته سوءاستفاده کنند.


الاخبار نوشت: سؤالی که مطرح می‌شود این است که چرا آشوبگران مقرهای حشدالشعبی را تخریب کردند و پوسترها و بنرهای ایومهدی المهندس را هم‌زمان با بسته شدن راه‌های اصلی پایتخت و استان‌های جنوبی پاره کردند. جواب این است که طبق اظهارات برخی منابع در ساعات آینده تا روز جمعه، تحرکات خشونت‌آمیزی در راستای مقابله با تظاهرات میلیونی انجام می‌شود، زیرا می‌خواهند تظاهرات میلیونی مردم عراق به شکست کشیده شود. آشوبگران می خواهند پس از انجام توطئه خود، با پوشش رسانه‌ای افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهند و این‌گونه القا کنند که مقاومت و مردم عراق در حال استفاده از یک سلاح غیرقانونی هستند.


به‌نوشته الاخبار، طبق اطلاعات رسیده مقتدا صدر از میدان التحریر در مرکز بغداد خارج شده است تا نشان دهد مخالف هرگونه اقدام خرابکارانه است و این را نیز در توئیت‌های خود نشان داده و گفته است که نمی‌خواهد در تظاهرات میلیونی اقدام خلاف قانون و تعرض به اموال عمومی انجام شود.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب