دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قدیری‌ابیانه در گفتگو با آنا:

ایران در مقابل مکانیزم ماشه موضوع خروج از «NPT» را مطرح کند

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه می‌توان در مقابل اجرای مکانیزم ماشه موضوع خروج از ان‌پی‌تی را مطرح کرد، گفت: اما نحوه خروج از آن باید با ملاحظات دیپلماتیک همراه باشد.
کد خبر : 466867
_ALI0015.jpg

محمدحسن قدیری‌ابیانه در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: آقای روحانی چندین بار گفته بود که براساس برجام بعد از پایان محدودیت‌ها خواهیم توانست به خرید و فروش سلاح در عرصه جهانی بپردازیم، اما این خیال باطلی بود که رئیس جمهور داشت؛ چون اروپایی‌ها به هر نحوی که شده، مکانیزم ماشه را قبل از پایان محدودیت‌ها فعال و تمامی تحریم‌ها را باز می‌گردانند.


وی افزود: براساس مکانیزم ماشه که در برجام پیش‌بینی شده و تعجب‌برانگیز است که هیئت ایرانی به آن تن داده، هر یک از کشورهای عضو 1+5 در صورتی‌که مایل باشند حتی بدون هیچ‌گونه بهانه‌ای می‌توانند این مکانیزم را به کار بیندارند و موضوع تحریم‌های ایران در دستورکار شورای امنیت قرار بگیرد.


کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: باید از هیئت دیپلماتیک پرسید که این چه ذلتی است که در برجام پذیرفتند؟ ما اگر شکایت کنیم و دلایلمان را هم ارائه دهیم و حتی اگر به تمام تعهداتمان هم عمل کنیم، مکانیزم ماشه دوباره علیه جمهوری اسلامی به کار خواهد رفت.


قدیری‌ابیانه گفت: متأسفانه هیئت دیپلماتیک هیچ ضمانتی از طرف مقابل برای عمل به تعهداتشان دریافت نکردند، ولی در مقابل به طرف اروپایی راجع به همه چیز بیشترین ضمانت را داده‌اند.


وی با بیان اینکه برجام یک توافق چندجانبه بوده و باید همه به آن عمل کنند، خاطرنشان کرد: قرار نیست که فقط جمهوری اسلامی به تعهدات برجامی خود عمل کند و اروپا دست روی دست بگذارد در مقابل نقض عهد آمریکا سکوت کند و نتواند اجرای تعهد را انجام دهد.


سفیر سابق کشورمان در مکزیک با بیان اینکه در مقابل اجرای مکانیزم ماشه، می‌توانیم خروج از ان‌پی‌تی را مطرح کنیم، یادآور شد: اما نحوه خروج از آن باید با ملاحظات دیپلماتیک همراه باشد؛ یعنی به جای اینکه بگوییم از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم، عمل به آن را معلق می‌کنیم و زمانی به آن عمل خواهیم کرد که رژیم صهیونیستی به این معاهده بپیوندد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم بر فعالیت هسته‌ای این رژیم غاصب نظارت و گزارش آن را ارائه کند که این آژانس هرگز چنین کاری را انجام نخواهد داد. در واقع با این کار تمام توجهات را از خروجمان از ان‌پی‌تی به سوی عدم تعهدات هسته‌ای رژیم صهیونیستی و عدم بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از مراکز هسته‌ای این رژیم معطوف خواهیم کرد؛ بنابراین این می‌تواند ابزاری در راستای تاکتیک تبلیغاتی بین‌المللی جمهوری اسلامی محسوب شود.


قدیری‌ابیانه گفت: موضوع خروج ایران از ان‌پی‌تی، دلهره‌ای در میان اروپایی‌ها به وجود خواهد آورد و این دلهره می‌تواند ضمانت کار به حساب آید، اما در این بین فقط باید مطمئن باشیم که چین و روسیه علیه ایران دست به تصویب قطعنامه‌ای علیه کشورمان نخواهند زد.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب