دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1394 - 09:31
دکتر حمزه سارویی*

اعتباربخشی به روسای استانی دانشگاه آزاد اسلامی

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و با تصمیم هیأت امنا و تعیین ریاست جدید دانشگاه آزاد در دولت یازدهم، این امیدواری در دلها جوانه زد که با انتخاب مدیری که هم تجربه مدیریت در سایر سازمان‌ها را داشته و هم همواره به نوعی در کنار رییس هیأت مؤسس در جریان وضعیت دانشگاه بوده، بتواند دانشگاه را از سردرگمی و رکود نجات دهد و با تحکیم ارزش و جایگاه مدیران دلسوخته، استراتژی دانشگاه برای استادن، کارکنان و دانشجویان را نیز مشخص کند.
کد خبر : 46633

بعد از انتخاب دکتر میرزاده به عنوان رئیس دانشگاه و شناختی که ایشان از دانشگاه و شرایط حاکم بر آن داشت با دو تصمیم اساسی و شجاعانه مواجه بودیم که کلید واقعی نجات دانشگاه در دل همین دو تصمیم بود.


ابتدا با طرح تجمیع یک، واحدهای علوم و تحقیقات در واحدهای استانی تجمیع شد که زیان‌دهی واحدها و نگرانی حاکم بر واحدهای استانی را کاهش داد و آنها را امیدوار به ادامه فعالیت در راستای اهداف دانشگاه کرد. تعداد واحدهای زیان‌ده که با آغاز مدیریت نزدیک به 210 واحد بود در سال 93 به 100 واحد کاهش یافت.


دومین حرکت شجاعانه رییس دانشگاه آزاد اسلامی در طرح تجمیع 2 و اجرای بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که این حرکت در راستای چابک‌سازی، مبارزه با بوروکراسی،استفاده از تمام توان و ظرفیت‌ واحدهای استان در راستای بهبود سطح کیفی و رفع معضلات آنان بوده و هم‌چنین در تعیین جایگاه رؤسای استانی و اعتباربخشی به آنان تأثیرگذار بوده است، چرا که 31 دانشگاه در 31 استان نقش و جایگاه بالایی را در استان‌ها دارند و حضور رؤسای واحدها در جلسات استانی با توجه به شرایط جدید و امور محوله به آنان از اهمیت خاصی برخوردار است.


در مدیریت، تعامل و چگونگی رفتار کردن با مدیران میانی بیشتر از هر نوع توانایی دیگر اهمیت دارد و در واقع مهمترین مهارت یک مدیر، توانایی در سازگاری و رفتار با مردم است و خوشبختانه ریاست دانشگاه آزاد با تلاش خود در تحقق این امر بسیار موفق بوده است

بدون شک جایگاه از دست رفته رؤسای واحدهای استانی در دولت دهم، با تصمیم منطقی و عاقلانه دکتر میرزاده و حمایت رییس هیأت مؤسس و هیأت امنا دوباره به آنان بازگشت و جایگاه دانشگاه آزاد که از دستاوردهای سترگ انقلاب اسلامی است به عنوان یک رکن اصلی و مطرح در جامعه علمی و فرهنگی کشور نمایان شد و رؤسای واحدهای استانی این موضوع را بخوبی باور دارند و به جایگاهی که امروزه در استان و بین دانشگاه‌های دارند، واقفند و از این بابت بارها قدردانی خود را از مدیریت دانشگاه اعلام کرده‌اند.


مدیریت جدید دانشگاه با به‌کارگیری زمان، برنامه‌ریزی درست، تلاش و تأثیربخشی بر روی مدیران میانی، حرکت روبرو رشد دانشگاه را چندین برابر کرده است و با مدیران میانی دانشگاه بسیار هوشمندانه برخورد می‌کند. تجمیع 2 و اعطای جایگاه ویژه به رؤسای استانی، این احساس قلبی را در مدیران تقویت کرده و مدیران با درک این شرایط در استان‌های خود با تلاش و کوشش مستمر سیاست‌های سازمان را دنبال می‌کنند.


در اینجا باید گفت، موفقیت به مفهوم برخورداری از مواهب بسیاری است، موفقیت یعنی کسب احترام، بزرگی و عزت در محیط کار و در عرصه اجتماع، موفقیت یعنی آزادی و رهائی از نگرانی، سرخوردگی و شکست، موفقیت یعنی احترام به خویش و شاهد آنکه زندگی پیوسته شادمانه‌تر و رضایت‌بخش‌تر می‌شود و می‌توان برای نسلی که مسئولیت آموزش و تربیت آنان بر دوش ماست، کارکرد، موفقیت یا کامیابی، هدف زندگی است، هر انسانی خواهان موفقیت بوده و طالب بهترین نعمات خداوندی است و در هر موفقیتی که تک تک مدیران واحدهای دانشگاهی به دست می‌آورند، اندیشه‌ای نهفته است که متأثر از برنامه‌ریزی دقیق و منطقی و حمایت بی دریغ ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی است.


در مدیریت، تعامل و چگونگی رفتار کردن با مدیران میانی بیشتر از هر نوع توانایی دیگر اهمیت دارد و در واقع مهمترین مهارت یک مدیر، توانایی در سازگاری و رفتار با مردم است و خوشبختانه ریاست دانشگاه آزاد با تلاش خود در تحقق این امر بسیار موفق بوده است.


رییس دانشگاه آزاد با راه‌اندازی مجدد کمیته 3 نفره تصویب رشته‌ها مانع ازحضور مداوم رؤسای واحدها و اتلاف وقت و هزینه، در وزارت علوم برای پیگیری و امور مربوط به تصویب رشته‌ها شده است، این تصمیم درست و منطقی جایگاه و احترام رؤسا را در نحوه مطالبه تصویب رشته‌ها به اوج خود رساند، زیرا حضور دائمی رؤسا و درخواست‌های آنان برای تصویب رشته فراموش‌ناشدنی است، بنابراین اعتباربخشی و عزت بخشی به رؤسا در جریان روند تجمیع 2 از طرف دکتر میرزاده ستودنی است و هیچ‌گاه از اذهان پاک نخواهد شد.


در خصوص موفقیت، حرکت رو به رشد و نجات دانشگاه آزاد اسلامی، علاوه بر مدیریت مدبرانه دکتر میرزاده، همراهی و همدلی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی قابل ارزش و ستودنی است و با واقع‌بینی و حضور دائمی در حوزه‌های انتخابی خود از نزدیک ناظر بر عملکرد مدیریت جدید دانشگاه هستند و بی‌شک در محقق شدن اهداف متعالی دانشگاه همراه و همدل خواهند بود.


رشد و گسترش تحصیلات تکمیلی، تلاش در راستای کیفیت افزایی در واحدهای دانشگاهی، تأکید مجدانه وپیگیری امور مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان و شهرک‌های فناوری آزاد(شفا) و اجرای طرح‌های ماندگار فرهنگی از جمله برنامه‌های موفق و نتیجه‌بخش دانشگاه آزاد اسلامی در زمان حضور دکتر میرزاده بوده است که به طور یقین با برنامه‌هائی که در پیش روی دانشگاه است در آینده شاهد شکوفایی و بالندگی در اکثر زمینه‌ها خواهیم بود.


*رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب