کاراته ایران جزء پنج تیم اول دنیاست/ وزارت ورزش برای جذب اسپانسر قدم بردارد
محمد دباغیان در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، عملکرد تیم ملی کاراته در رقابتهای کاراته وان 2020 گفت: ملیپوشان ایران از ابتدای سال میلادی با قدرت کار خود را شروع کردند و توانستند در رقابتهای کاراتهوان پنج مدال طلا و یک برنز کسب کنند و عنوان قهرمانی را به دست آورند. از همین جا به تمام بازیکنان و کادر فنی خسته نباشید میگویم. اگر حمایتهای فدراسیون کاراته نبود شاید چنین نتایجی رقم نمیخورد.
وی افزود: ضمن اینکه ما در این مسابقات امیر مهدیزاده یکی از کاراتهکاهای ایران را در اختیار نداشتیم و قطعاً اگر او در این مسابقات حضور پیدا میکرد، میتوانست به مدال برسد. مهدیزاده قرار است در مسابقات فرانسه به تیم ملحق شود و امیدوارم کاراته ایران در این مسابقات هم با اقتدار روی سکوی قهرمانی بایستد.
پیشکسوت کاراته ادامه داد: امسال برای اولین بار، ورزش کاراته در المپیک 2020 حضور دارد. بدون شک اگر کاراتهکاهای همه دنیا نتایج خوبی در میدان المپیک به دست بیاورند، این رشته در المپیک ماندگار خواهد شد. در گذشته هم به خاطر برخی اختلافاتی که وجود داشت، کاراته دیر به المپیک اضافه شد اما در المپیک 2020 تصمیم گرفتند تا این رشته را جزء رشتههای المپیکی قرار دهند. امیدوارم که ملیپوشان ایران هم در میدان المپیک بهترین نتیجه را بگیرند. کاراته ایران جای زیادی برای عرضه اندام دارد و تیم ایران هم جزء پنج تیم برتر جهان محسوب میشود.
وی در مورد عملکرد رزیتا علیپور و حمیده عباسعلی گفت: خوشبختانه دو بانوی کاراتهکای کشورمان هم توانستند در این مسابقات به مدال طلا برسند. از سال 2014، بانوان کاراته در میادین جهانی حاضر شدند و در یک دوره کوتاهی عباسعلی دچار فراز و نشیب شده بود اما باز نشان داد قدرتمند است. در کنار او علیپور هم قدرت خودش را در کاراته به جهان نشان داد. به نظرم بیانصافی است اگر کسی به عملکرد کاراتهکاهای ما انتقاد کند.
دباغیان در پاسخ به اینکه فدراسیون باید تا رسیدن به میدان المپیک چه برنامهای برای ملیپوشان در نظر بگیرد، اظهار کرد: تعداد رقابتهای کاراتهوان خیلی زیاد است و پنج مرحله دیگر این مسابقات باقی مانده است. قطعاً حضور در این مسابقات فشرده باعث خستگی بازیکنان میشود و تنها کاراتهکاهایی که رنکینگ اول و دوم دارند میتوانند به المپیک صعود کنند. به نظرم این شرایط خیلی سخت است و اصلاً به همین دلیل مسابقاتی در فرانسه در اردیبهشت سال آینده برگزار خواهند کرد تا نفراتی که دارای رنکینگ سوم و چهارم هستند هم بتوانند به المپیک صعود کنند. به نظرم با این برنامهریزی به ملیپوشانی که دارای رنکینگ سه و چهار هستند اجحاف شده است چرا که از طریق رنکینگ تعداد کاراتهکاهایی که به المپیک راه پیدا میکنند خیلی اندک هستند. به نظرم تیم ملی کاراته هم باید برای مسابقات فرانسه آمادگی خود را به بالاترین حد برساند تا برخی ملیپوشان بتوانند در آخرین فرصت به سهمیه برسند.
وی در مورد کملطفی به رشته کاراته و دغدغههای مالی ورزشکاران، عنوان کرد: مشکلات مالی که فدراسیون کاراته دارد، بحث امروز و دیروز نیست بلکه سالیان سال است که این کملطفیها به کاراته میشود. من بارها تأکید کردم حتی اگر یک درصد بودجه فوتبال را به رشتههای انفرادی مانند کاراته میدادند، شرایط خیلی فرق میکرد. در حال حاضر بیشتر ملیپوشان کاراته از وضعیت مالی ناراضی هستند.، در صورتی که وقتی تیم فوتبال در یک مسابقه شرکت میکند و حتی مدال هم بگیرد به 12 بازیکن یک مدال میدهند اما ورزشکاران انفرادی در هر مسابقه مدال جداگانه میگیرند و اعتبار ورزش ایران را ارتقا میدهند.
دباغیان گفت: شنیدم که وزیر ورزش به مدالآوران المپیکی قول استخدام داده که این اتفاق خیلی خوبی است، به هر حال باید این ورزشکاران جایی مشغول به کار شوند. عمر قهرمانی خیلی کوتاه است و کسانی که ورزش حرفهای را پیگیری میکنند نمیتوانند به غیر از ورزش به موضوع دیگری فکر کنند اما به نظرم در کنار این قولها، وزارت ورزش باید برای جذب اسپانسر در رشته کاراته قدم بردارد. در حال حاضر دانشگاه آزاد و پاس تنها تیمهای حاضر در لیگ برتر هستند اما باید این تیمها تقویت شوند.
انتهای پیام/4048/4057/
انتهای پیام/