دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 دی 1398 - 22:38
با حضور مسئولان؛

دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان افتتاح شد

مراسم افتتاح دفتر تقریب مذاهب در واحد لارستان با حضور حجت‌الاسلام سید حامد علم الهدی معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مولوی محمداسحق مدنی مشاور رئیس دانشگاه در امور اهل سنت برگزار شد.
کد خبر : 466125
WhatsApp Image 2020-01-13 at 16.30.43(1).jpeg

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم افتتاح دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با حضور حجت‌الاسلام سید حامد علم الهدی معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مولوی محمداسحق مدنی مشاور رئیس دانشگاه در امور اهل سنت، محمدکاظم کاوه پیشقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس و علما و بزرگان شیعی و سنی لارستان برگزار شد.


در ابتدای این مراسم، مهدی زارع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی لارستان اظهار کرد: الحمدلله لارستان از دیرباز مرکز وحدت فرق اسلامی و الگوی بی‌بدیل اتحاد و انسجام منطقه‌ای بوده است.


وی ادامه داد: در شرایط فعلی که دشمنان انقلاب و اسلام درصدد ضربه زدن به انقلاب و اسلام هستند، لارستان به عنوان مصداق کم‌نظیر وحدت اسلامی می‌تواند الگویی مناسب برای دیگر نقاط کشور و حتی جهان اسلام باشد.


 زارع خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی لارستان وجود دارد و وجود مراکز آموزشی متعدد وابسته به این دانشگاه در مناطق شیعه‌نشین مانند گراش، بیرم و جویم و همچنین وجود مراکز اوز و خنج که برادران اهل سنت در آن مناطق ساکن هستند، باعث شده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأسیس دفتر تقریب مذاهب در این واحد دانشگاهی موافقت کند که این موضوع افتخار و موفقیتی ماندگار برای این واحد دانشگاهی است.


وی در پایان تأکید کرد: از طریق این دفتر می‌توان برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی متعددی دایر و برای رشته‌هایی همچون فقه شافعی و دیگر رشته‌های تحصیلی مشابه در مقاطع مختلف اقدام کرد.


در ادامه، محمدکاظم کاوه پیشقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس و واحد شیراز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع بزرگان شیعه و سنی منطقه لارستان، گفت: خوشحالم که دانشگاه آزد اسلامی لارستان به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ استان، پذیرای مهمانان بزرگواری از برادران شیعه و سنی است. وحدت اسلامی و حس همدلی و اخوت در این نشست واضح و آشکار است.


 کاوه پیشقدم ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم، اتحاد در امت اسلام را عامل اعتلا و بزرگی امت اسلامی برشمرد و اختلاف بین امت اسلامی را عامل تشتت و ذلت مسلمانان دانست و افزود: اگر جامعه اسلامی به قرآن و ریسمان محکم الهی و پیامبر اکرم (ص) چنگ بزند، امت اسلامی به اعتلا و بزرگی دست خواهد یافت و این امر مهم جز با نزدیکی دل‌های شیعیان و برادران اهل سنت مسیر نیست.


در ادامه این جلسه، حجت‌الاسلام سید حامد علم الهدی معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تشکر از برگزاری این نشست و همچنین تأسیس این دفتر در واحد لارستان، گفت: همه ما موظف هستیم در شرایط کنونی وحدت امت اسلامی را تقویت کرده و مانع نفوذ دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی در صفوف به هم فشرده امت اسلامی شویم.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین علم الهدی اظهار داشت: متأسفانه عده‌ای بدون توجه به مصالح امت اسلامی، اقداماتی می‌کنند که باعث خدشه در وحدت امت اسلامی می‌شود، اما حضور مؤثر طرفداران و منادیان وحدت امت اسلامی می‌تواند مانع این اقدامات شود.


وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر مقوله وحدت، گفت: تأکید همه مراجع و علمای دین بر وحدت امت اسلامی است و ما باید در راستای عملی کردن این دستورات اقدام کرده و فعالیت‌های مثمر ثمر بیشتری داشته باشیم.


وی ضمن تشکر از علمای حاضر در جلسه خاطر نشان کرد: خوشبختانه فضای لارستان به‌گونه‌ای است که اتحاد شیعه و سنی در آن کاملاً مشهود است و این جلسه خود نشان‌دهنده این اتحاد و همبستگی و انسجامی است که در بین بزرگان اهل سنت و اهل تشییع وجود دارد.


در ادامه این جلسه، مولوی محمداسحق مدنی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور اهل سنت طی سخنانی اظهار داشت: بزرگان ما از مقام معظم رهبری تا امام راحل همواره مدافع وحدت بوده‌اند. سردار شهید قاسم سلیمانی نیز یکی از مصادیقی است که وحدت امت اسلامی را در عرصه عمل پیاده کرد. شهید سلیمانی در زمانی که بنا به مسئولیت خود فعالیت‌های مجاهدانه ای در مناطق سیستان و بلوچستان داشت، با اخلاق خوب و با حسن سیرت، بسیاری از اشرار را مجبور به تسلیم و برگشت از خطای خود کرده و آنان را به اصلاح و پرهیز از خشونت هدایت می‌کرد.


اسحق مدنی ادامه داد: سردار سلیمانی در هر جا که مأموریت داشت، مظهر وحدت و همبستگی برای امت اسلامی و مردم بود و لازم است از این الگوی بی‌بدیل جهت تقویت اتحاد ملی استفاده شود.


مولوی اسحق مدنی با اشاره به اینکه انتظار می‌رود مسئولان تلاش کنند مانع تفرقه شوند، گفت: اختلافات فقهی امری کاملاً طبیعی بوده و در بین مذاهب وجود دارد و باید آن را به رسمیت شناخت و نباید آن را به معنای دشمنی تفسیر کرده و عاملی جهت ایجاد حس نفرت تلقی شود.


شیخ صالح انصاری از علمای برجسته اهل سنت جنوب فارس در ادامه، ضمن تشکر از حضور علمای شیعه و سنی گفت: این توفیقی بسیار بزرگ برای دانشگاه آزاد اسلامی لارستان است که دفتر تقریب مذاهب در آن تأسیس می‌شود. تقریب و دوستی مذاهب اسلامی زمانی ایجاد می‌شود که جهالت از بین مردم رخت بربسته و علم و دانش جای آن را بگیرد.


وی ادامه داد: هرچقدر ما در گسترش علم و دانش تلاش کنیم، به همان اندازه می‌توانیم مانع اقدامات خشونت‌آمیز و نفرت پراکنی های بیهوده شویم.


حجت‌الاسلام محمد رمضانی رئیس دفتر تقریب مذاهب لارستان هم ضمن تشکر از حسن اعتماد مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به وی، گفت: امیدوارم بتوانم فعالیت‌های خود را در راستای تقریب مذاهب انجام داده و در حد توان در تقریب امت اسلامی که دو گرایش شیعه و سنی در آن وجود دارد، سهمی ایفا کنم.


وی ادامه داد: نباید امت واحده اسلامی را که دارای دو گرایش فکری است، به‌گونه‌ای ترسیم کنیم که احساس شود دو امت وجود دارد و انعکاس این مطلب و تفهیم این موضوع برای همگان لازم و ضروری است.


در پایان این مراسم، حکم انتصاب محمد رمضانی عضو هیئت‌علمی واحد لارستان به سمت ریاست تقریب مذاهب در لارستان به وی اعطا و دفتر این مجموعه نیز با حضور اعضا افتتاح شد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب