دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 دی 1398 - 20:06

واکنش رسانه‌های خارجی به دستگیری سفیر انگلستان در تهران

دستگیری سفیر انگلستان در تهران با واکنش‌های مختلفی از سوی رسانه‌های جهان همراه بود.
کد خبر : 466084
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، فضای کشور بعد از حملات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه هوایی «عین‌الاسد» که محل حضور نظامیان تروریست آمریکا بود، به‌ سمت مقابله با تهدیدهای واشنگتن پیش رفت و در این راستا هواپیمای مسافربری اوکراینی به‌دنبال خطای انسانی پدافند هوایی مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد.


این حادثه باعث شد تا سردار حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه با حضور در برنامه زنده صدا و سیما به تشریح ماجرا بپردازد و اعلام کرد تمام مسئولیت سقوط هواپیما را پذیرفته است و از تمام ملت ایران و خانواده‌های داغدار عذرخواهی می‌کند؛ اما این آغاز ماجرا برای ترور شخصیتی سردار حاجی‌زاده و اهانت به جایگاه رفیع سپاه به‌وسیله عده‌ای مزدور داخلی بود.


بسیاری افراد و گروه‌های معاند و اصلاح‌طلب تحریک مردم و دانشجویان را برای حضور در تجمعات غیرقانونی آغاز و در دانشگاه امیرکبیر برخی از دانشجویان به تحریک افراد خاص تجمع کردند. در این میان «رابرت مک‌ایر»، سفیر انگلیس در تهران به همراه جعفر پناهی، یکی از فعالان اپوزیسیون به فیلم و عکس‌برداری از تجمع اقدام کردند.


سفیر انگلیس در تهران در اعتراض به «رفتار نامتعارف و حضور در تجمعات غیر قانونی» مقابل دانشگاه امیرکبیر از سوی وزارت امور خارجه احضار شد. در این احضار به مک‌ایر یادآوری شد که حضور سفرای خارجی در تجمعات غیرقانونی هیچ تناسبی با مسئولیت‌هایشان به‌عنوان نماینده سیاسی کشور متبوع ندارد و مخالف مفاد کنوانسیون ۱۹۶۱ روابط دیپلماتیک وین است. 


همچنین وزارت امور خارجه اعلام کرد دولت انگلستان باید درباره رفتار خارج از عرف سفیرش توضیح دهد و جار و جنجال و فضا‌سازی انگلیسی‌ها و اروپایی‌ها هیچ تناسبی با این اتفاق ندارد!


واکنش‌ رسانه‌های جهان به اقدام سفیر انگلستان


این اقدام مغایر با عرف دیپلماتیک سفیر انگلیس با واکنش‌های زیادی در جهان همراه بود. «لوان جاگاریان»، سفیر روسیه در تهران ترجیح داد از اظهار نظر خودداری کند و به ذکر این موضوع که «نمی‌توانم درباره اقدام مک‌ایر که همکارم است، اظهارنظر کنم»، بسنده کرد.


خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از بازداشت مک‌ایر نوشت: وزارت امور خارجه انگلیس در اعتراض به احضار سفیرش در تهران حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن را احضار کرده است. «اندرو موریسون»، معاون خاورمیانه‌ وزیر امور خارجه انگلیس از بعیدی‌نژاد درباره رفتار با مک‌ایر در ایران توضیح خواسته است.


سفیر انگلیس در ناآرامی‌ها


رابرت مک ایر، سفیر انگلیس در تهران


شبکه اسکای‌نیوز نیز در گزارش خوداحضار مک‌ایر را «بازداشت غیرقابل قبول» سفیر انگلیس در تهران خواند و نوشت: رابرت مک‌ایر روز شنبه در حالی که در تجمعات تهران شرکت کرده بود از سوی نیروهای پلیس بازداشت و پس از مدت کوتاهی با میانجی‌گری وزارت امور خارجه آزاد شد.


شبکه بی‌بی‌سی گزارش کرد؛ مک‌ایر در توئیت خود نوشت برای ادای احترام به تجمع یادبود رفته و بعد از آغاز سر دادن شعارها محل را ترک کرده بود، اما نیم ساعت بعد دستگیر شد.


العربیه نوشت: دومینک راب، وزیر امور خارجه انگلیس در بیانیه‌ای اقدام ایران را نقض آشکار قانون بین‌الملل خواند و مدعی شد مک‌ایر تنها در تظاهرات تهران در اعتراض به هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی حضور داشت که برای مدت کوتاهی بازداشت شد.


اسپوتنیک واکنش سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه را در پاسخ به اظهارات جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر کرد و درباره دستگیری مک‌ایر نوشت:‌ سفیر انگلیس بازداشت نشد، بلکه به‌عنوان یک خارجی ناشناس در تجمعی غیرقانونی دستگیر شده بود. هنگامی که پلیس به من اطلاع داد مردی را دستگیر کرده‌اند که مدعی است سفیر بریتانیاست گفتم غیرممکن است. در گفتگوی تلفنی وی را شناختم و بعد از 15 دقیقه آزاد شد.


جزئیات بازداشت سفیر انگلیس


به گزارش آنا، مرکز اطلاع‌رسانی نیروی انتظامی در بیانیه‌ای جزئیات جدیدی از علت دستگیری سفیر انگلیس در ایران منتشر و اعلام کرد: ساعت ۱۸:۳۵ روز گذشته سفیر انگلستان به همراه فرد دیگری با حضور در میان تجمع‌کنندگان مقابل دانشگاه امیرکبیر تهران از تجمع‌کنندگانی که در حال سر دادن شعارهای ساختارشکنانه بودند، فیلمبرداری می‌کرد.


سفیر انگلیس در تهران


در این بیانیه آمده است که با هوشیاری ماأموران پلیس امنیت ناجا، سفیر انگلیس شناسایی و به صورت نامحسوس زیرنظر قرار گرفت. در ساعت ۱۹:۱۰ دستگیر و پس از اقدامات اولیه قانونی به نماینده وزارت امور خارجه تحویل شد. 


فرد همراه با سفیر انگلیس نیز با مشاهده این صحنه فرار کرد.


پیش‌تر سفیر انگلیس در تهران در توئیتی نوشت: می‌توانم تأیید کنم که من در هیچ‌یک از تظاهرات‌ها شرکت نکرده بودم. من به مراسمی رفتم که برای یادبود قربانیان حادثه هواپیمای اوکراینی گرفته شده بود.  این یک تمایل عادی برای ادای احترام به قربانیانی بود که برخی از آنها شهروند بریتانیا بودند. پنج دقیقه بعد وقتی برخی شعار دادن را آغاز کردند من محل را ترک کردم.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب