شرکت سفرا در تجمعات اعتراضی با وظایف دیپلماتیک سازگار نیست/ ایران میتواند سفیر انگلیس را اخراج کند
سهراب سلیمزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درخصوص شرکت سفیر انگلستان در تجمعات روز شنبه(22 دی ماه 98) مقابل دانشگاه امیرکبیر که بهدلیل جان باختن تعدادی از هموطنان براثر سقوط هواپیمای اوکراینی برگزار شد، با بیان اینکه این اقدام سفیر انگلستان با وظایف دیپلماتیک وی سازگاری ندارد، اظهار کرد: سفرا بر اساس وظایفی که دارند باید عمل کنند و اگر خارج از وظایفی که برایشان تعریف شده، عمل کنند باید پاسخگو باشند و این مورد در تمام کشورها وجود دارد.
وی ادامه داد: چه لزومی دارد، سفیر کشوری دیگر در ایران در تجمعی که علیه امنیت کشور برگزار شد و مردم در آن تجمع شعارهای ساختارشکنانه سر میدهند، حضور پیدا کند؟ اگر این اقدام در هر کشوری رخ میداد و سفیر جمهوری اسلامی ایران در تجمع مردم کشورهای دیگر حضور پیدا میکرد، قطعاً رسانههای خارجی بیشترین هجمه را علیه ایران وارد میکردند.
این کارشناس حقوق بینالملل تصریح کرد: از لحاظ حقوق بینالملل اقدام اخیر سفیر انگلستان در تهران، خلاف قوانین بوده است و از این رو جمهوری اسلامی ایران میتواند مراتب اعتراض خود به کشور انگلستان را اعلام کند. حتی برخی اعلام کردند که آقای سفیر در تجمع اعتراضی اقدام به هدایت مردم نیز کرده است که درصورت اثبات این موضوع، جرم صورت گرفته است، لذا برخورد با سفیر انگلستان بهدلیل دخالت در امور کشورمان الزامی به نظر میرسد.
سلیمزاده با بیان اینکه شرکت سفیر انگلستان در تجمعات اعتراضی خلاف وظایف وی است، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران میتواند حتی تا اخراج سفیر متخلف از کشور پیش برود.
براساس این گزارش، «مکایر»، سفیر انگلیس روز شنبه(22 دی ماه 98) در تجمع برگزار شده در اطراف دانشگاه امیرکبیر حضور یافته بود و برای ساعاتی بازداشت و پس از وساطت وزارت خارجه، آزاد شد. برخی اخبار حکایت از این داشت که «مک ایر» در خلال تجمع اعتراضی، اقدام به هدایت معترضان میکرد.
انتهای پیام/4110/پ
انتهای پیام/