دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 اسفند 1393 - 09:08
عملکرد فدراسیون‌ تکواندو در سالی که گذشت

کارنامه درخشان هوگوپوشان در سال 93/ تکواندو پرچم ورزش‌های رزمی را بالا برد

فدراسیون تکواندو ایران در سال 93 در تورنمنت‌های مهم و معتبری حاضر شد و با شایستگی تمام توانست از تمامی این مسابقات با سربلندی خارج شود و کارنامه درخشانی از خود به جای بگذارد.
کد خبر : 4656

پرتو جغتایی، گروه ورزشی- سال 93 سال پر تب و تابی برای ورزش ایران محسوب می‌شد. سالی که رقابت‌های متعددی را در رشته‌های مختلف به خود دید. شاید بتوان در این بین بازی‌های آسیایی اینچئون کره جنوبی را گل سر سبد رقابت‌های برگزار شده در سال 93 دانست. مسابقاتی که از اعتبار بالایی در آسیا برخوردار است و به المپیاد آسیایی مشهور است.


گروه ورزشی خبرگزاری آنا قصد دارد در فاصله یک ماه مانده با پایان سال 1393 عملکرد فدراسیون‌های ورزشی را مورد بررسی قرار دهد و نگاهی اجمالی به فعالیت رشته‌های مختلف ورزشی داشته باشد.


تکواندو نخستین رشته ای است که قصد داریم به عملکرد آن در طول سال پر فراز و نشیب 93 بپردازیم. فدراسیونی که در این سال مسابقات متعددی را به خود دید و با درخشش نمایندگان خود در میدان‌های بین‌الملی در آستانه المپیکی شدن قرار گرفت.


حضور تکواندوکاران ایران در بازی‌های آسیایی تنها یکی از مسابقاتی بود که تیم ملی تکواندو را در سال 93 درگیر کرد. سال پر کار تکواندویی‌ها با مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان آغاز شد.


رتبه دوم مسابقات نوجوانان جهان به دختران و رتبه چهارم به پسران رسید


قهرمانی مسابقات نوجوانان جهان با آغاز سال 93 و از سوم فروردین همان سال در چین تایپه استارت خورد. تیم ملی نوجوانان ایران در دوبخش پسران و دختران در این مسابقات که دهمین دوره خود را تحربه می‌کرد حاضر شدند.


در بخش دختران مژگان زاد محمد، فاطمه اموری، ناهید کیانی، پریسا جوادی، مهسا نوروزی، مهسا جدی و کیمیا علیزاده به عنوان تکواندوکار، نیلوفر صفریان و اعظم درستی، مربیان تیم و زیر نظر ندا زارع به عنوان سرمربی تیم ملی تکواندوی نوجوانان راهی این مسابقات شدند.
تیم ملی پسران کشورمان نیز با ترکیب مهدی اسحاقی، نریمان مریدانی، هادی تیران، رضا جعفرپور، نیما معظمی، فرشاد منصفی، ابوالفضل احمدی،‌ کامران امانلو،امیر حسین امیدی، فرشاد قیاس شندی به عنوان تکواندوکار، حسینعلی نعیمی و وحید عبدالهی به عنوان مربی، زیر نظر سرمربی تیم، محمدرضا زوار در مسابقات نوجوانان قهرمانی جهان شرکت کردند.


در پایان این مسابقات که با حضور 803 تکواندوکار از 103 کشور بمدت 4 روز(سوم تا ششم فروردین)در سالن آرنا شهر تایپه برگزار شد، تیم ملی تکواندو نوجوانان کشورمان در بخش دختران توانست با کسب یک طلا، یک نقره و دو برنز پس از کره جنوبی و بالاتر از انگلیس بر سکوی دوم جهان بایستد و تیم ملی پسران تکواندو نیز با همین یک طلا، یک نقره و یک برنز تعداد مدال در جای چهارم جدول رده بندی توزیع مدال‌ها قرار گرفت.



قهرمانی تیم بزرگسالان در تورنمنت آلمان


تیم ملی تکواندو ایران در آغاز نیمه اول فروردین راهی مسابقات بین‌المللی آلمان شد. تورنمنت بین المللی تکواندوی آلمان از 22 تا 24 فروردین ماه در کلاس G1 برگزار شد و تکواندوکاران رنکینگ دار جهت کسب امتیازات بیشتر برای کسب سهمیه المپیک 2016 برزیل به این رقابت‌ها اعزام شدند.


هادی مستعان و ابوالفضل یعقوبی (وزن 58- کیلوگرم)، محمد باقری معتمد و بهنام اسبقی (68- کیلوگرم)، علیرضا نصرآزادانی و مسعود حجی زواره (74- کیلوگرم)، فرزاد عبداللهی و مهدی خدابخشی (80- کیلوگرم)، یوسف کرمی (87- کیلوگرم) و سجاد مردانی (87+ کیلوگرم) 10 تکواندوکار حاضر در این رقابت‌ها بودند که زیر نظر بیژن مقانلو (سرمربی)، مهدی بی باک و مهرداد یوسفی (مربی) در این دوره از رقابت‌ها به مبارزه پرداختند.


تیم ملی کشورمان که با 10 ورزشکار در این دوره از مسابقات شرکت کرده بود در پایان توانست با 8 مدال رنگارنگ (6 طلا، 1نقره و1 برنز) و کسب 40 امتیاز عنوان قهرمانی را از آن خود کند.


اسپانیا که با 36 تکواندوکار در این رقابت‌ها شرکت داشت با دو طلا، شش نقره و سه برنز و 33 امتیاز در مکان دوم ایستاد و مصر هم با 19 شرکت کننده دو طلا و دو نقره و کسب 18 امتیاز سوم شد. تیم‌های آمریکا، برزیل و آلمان هم عناوین چهارم تا ششم را کسب کردند.




قهرمانی پاس قوامین ناجا در تورنمنت تونس


در اردیبهشت سال 93 تورنمنت بین‌المللی تکواندو تونس برگزار شد که تیم تکواندو پاس قوامین ناجا با 14 تکواندوکار به نمایندگی از ایران در این مسابقات شرکت کرد. حسین بیات در وزن اول، فرزان عاشورزاده، ابوالفضل یعقوبی و هادی شاهویردی در وزن دوم، رضا نادریان و لقمان عبداللهی در وزن سوم، فرزاد ذوالقدری و علیرضا علوی در وزن چهارم، سید محمد رفیعی در وزن پنجم، امید عمیدی در وزن ششم، احمد محمدی و کاظم قشقایی در وزن هفتم و جلال خدامی و مرتضی شیری در وزن هشتم، هوگوپوشان اعزامی به این رقابت‌ها بودند.


تیم قوامین ناجا با پایان این رقابت‌ها موفق شد با کسب 5طلا، 2 نقره و 2 برنز مقتدرانه بر سکوی قهرمانی بایستد و سومین افتخار پیاپی تکواندو ایران در سال 93 را کسب کند.


سومین حضور در سال 93 ، سومین قهرمانی پیاپی آسیا


سومین حضور بین‌المللی تکواندو کاران ایران ، بیست و یکمین دوره رقابت‌های قهرمانی آسیایی در بخش پومسه و کیوروگی بود که از از 4 تا 7 خردادماه به میزبانی تاشکند ازبکستان برگزار شد و تیم ملی ایران جهت حضور در این مسابقات عازم این کشور شد.


تیم ملی مردان کشورمان که از 6 تکواندوکار اعزامی به این رقابت‌ها تشکیل شده بود، موفق به کسب 6 مدال رنگارنگ (3طلا، 2 نقره و یک برنز) شد و برای سومین سال پیاپی عنوان قهرمانی آسیا را بدست آورد. همچنین در این مسابقات در بخش زنان سه مدال برنز توسط فریده رشیدی، سوسن حاجی پور، شکرانه ایزدی به دست آمد و اکرم خدابنده هم موفق به کسب مدال نقره شد تا کاروان ایران در مجموع با 10 مدال تاشکند را ترک کند. دیگر افتخاری که در مسابقات ازبکستان به ایران رسید بهترین مربی آسیا بود که به بیژن مقانلو تعلق گرفت. همچنین در پایان این مسابقات بهنام اسبقی فنی ترین تکواندو کار آسیا معرفی شد.


کرسی آسیایی برای ذوالقدر


در یازدهم خرداد سال 93 طی نامه ای از سوی دکتر چو، رییس فدراسیون جهانی تکواندو، غلامحسن ذوالقدری که ریاست سازمان تیم‌های ملی فدراسیون تکواندو را بر عهده داشت به عنوان نایب رییس کمیته مربیان فدراسیون جهانی منصوب شد تا با کسب یک کرسی بین‌المللی برای تکواندو ایران افتخار آفرین باشد.



نخستین قهرمانی تیم پاراتکواندو ایران در جهان


در ادامه فصل نخست از سال 93 مسابقات پاراتکواندوی قهرمانی جهان از 31 خرداد تا یکم تیرماه به میزبانی روسیه برگزار و تیم ملی ایران با 3 ورزشکار راهی این رقابت‌ها شد. مهدی پوررهنما، محمود جعفرزاده و اصغر عزیزی، 3 تکواندوکارانی هستند که در این مسابقات حضور داشتند. در پایان پنجمین دوره رﻗﺎبت‌های پاراتکواندو ﻗﻬﺮﻣﺎﻧﯽ ﺟﻬﺎن، تیم ملی کشورمان در حضور 111 ورزشکار از 37 کشور، با کسب 2طلا و یک نقره در بخش مردان، بر سکوی نایب قهرمانی پاراتکواندو جهان ایستاد.
در این مسابقات مهدی پوررهنما در وزن 75- کیلوگرم (کلاس K44) و اصغر عزیزی در وزن 75+ کیلوگرم (کلاس K44) مدال طلا و محمود جعفرزاده در وزن 75- کیلوگرم (کلاس K42) مدال نقره را برای تیم ملی کشورمان بدست آوردند.



در تیر ماه سال 93 اولین دوره مسابقات گرندپریکس به میزبانی "سوژو" چین برگزار شد و این مسابقات با حضور برترین تکواندوکاران جهان در 4 وزن المپیکی برگزار شد و به نفرات اول این مسابقات علاوه بر 40 امتیاز در راه کسب سهمیه المپیک، 5 هزار دلار جایزه نقدی نیز اهدا شد. نفرات دوم 24 امتیاز و 3 هزار دلار و نفرات سوم هم 14.4 امتیاز و هزار دلار جایزه دریافت کردند.
کاروان ایران با 6 تکواندوکار در این مسابقات حضور پیدا کرد و توانست در این آوردگاه دشوار 2 مدال برنز را توسط سجاد مردانی و بهنام اسبقی بدست آورد.


در ادامه مسابقات تکواندو آزاد کره از 20 تیرماه به مدت 6 روز در شهر "گیونگجو" کره جنوبی آغاز شد. این رقابت‌ها که در کلاس G2 برگزار شد از نظر کسب امتیاز برای ورزشکاران شرکت کننده حائز اهمیت بود.


تیم ملی تکواندو ایران با کسب 6 مدال طلا، یک نقره و یک برنز در 2 رده سنی نوجوانان و بزرگسالان به کار خود پایان داد.



قهرمانی مقتدرانه جهان برای آینده‌سازان تکواندو ایران


نونهالان تکواندو نمایندگان بعدی تکواندو ایران در مسابقات جهانی بودند. اولین دوره مسابقات جهانى رده سنى نونهالان از پنجشنبه (2 مردادماه) با حضور ٥٧٦ تکواندوکار از ٦٣ کشور به میزبانی "باکو" آذربایجان آغاز شد.
تیم ملی تکواندو نونهالان ایران در پایان این رقابت‌ها موفق به درخشش خیره‌کننده‌ای شدند. تیم ملی ایران که در این رقابت‌ها با 10 تکواندوکار دختر و 10 تکواندوکار پسر حضور داشت. در بخش دختران موفق به کسب 4 مدال طلا و یک نقره شد و با 74 امتیاز مقتدرانه بر سکوی قهرمانی ایستاد.
تیم ترکیه با 2طلا و 5 برنز و کسب 62 امتیاز نایب قهرمان شد و چین تایپه با 49 امتیاز و کسب 2 مدال طلا و 2 برنز توانست عنوان سوم جهان را به خود اختصاص دهد.روسیه (2نقره، 4برنز و 49 امتیاز) و فرانسه (2نقره، یک برنز و 38 امتیاز) به ترتیب در رده های چهارم و پنجم قرار گرفتند.



قهرمانی زنان و مردان در مسابقات نظامیان جهان


بیست و دومین دوره مسابقات تکواندو نظامیان جهان (سیزم)‌که اواخر مردادماه سال 93 به میزبانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با همکاری فدراسیون تکواندوی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد ، چالشی دیگری در جامعه تکواندو ایران در سال 93 بود.


این مسابقات در ابتدا در بخش بانوان برگزار شد که تیم ملی بانوان تکواندو ایران موفق به کسب سکوی نخست این رقابت‌ها شد. در این دوره از رقابت‌ها که در کلاس G1 برگزار شد، 41 تکواندوکار از کشورهای چین، برزیل، سریلانکا، بلاروس، کلمبیا، ایران، آفریفای جنوبی، قزاقستان، ویتنام و روسیه به رقابت پرداختند که تیم بانوان ایران با کسب 4 مدال طلا، یک نقره، 3 برنز شد و با 58 امتیاز، بر سکوی قهرمانی ایستاد.


تیم چین با 4طلا، 2نقره، یک برنز و با 58 امتیاز دوم شد و برزیل با 2 نقره، 4 برنز و با 31 امتیاز عنوان سومی را بدست آورد.تیم های روسیه و بلاروس نیز به ترتیب چهارم و پنجم شدند.


در پایان رقابت‌ها در بخش مردان هم ، تیم ملی کشورمان با کسب 4 مدال طلا (ابوالفضل یعقوبی، محمد کاظمی، میلاد بیگی و امید عمیدی) و یک برنز (رضا حبیبی) و 58 امتیاز، با شایستگی بر سکوی نخست ایستاد و چهارمین قهرمانی خود در رقابت‌های نظامیان جهان را جشن گرفت.
تیم چین با کسب 2 مدال طلا، یک نقره و یک برنز و با 41 امتیاز عنوان نایب قهرمانی را بدست آورد و تیم برزیل با یک طلا، 2 نقره و 2 برنز و با کسب 40 امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت. تیم قطر نیز در مکان چهارم جدول ایستاد.


بیست و دومین دوره مسابقات تکواندو نظامیان جهان که به میزبانی ایران برگزار شده بود ، در نهایت با دو قهرمانی مقتدرانه برای دختران و پسران تکواندو ایران به پایان رسید.



درخشش نوجوانان در المپیک نانجینگ


المپیک نوجوانان نانجینگ چین دومین دوره خود را در حالی در مرداد ماه سپری کرد که تکواندو کاران نوجوان کشورمان در این مسابقات حاضر شده بودند.


در وزن 63- کیلوگرم، کیمیا علیزاده بر سکوی قهرمانی المپیک نوجوانان ایستاد. آن هم در حالی که این اولین مدال طلای تاریخ ورزش بانوان ایران در المپیک بود که کیمیا علیزاده، پرچمدار کاروان ایران در این رقابت‌ها، توانست این عنوان ارزشمند تاریخی را به نام خود و رشته تکواندو ثبت کند.


همچنین تیم ملی ایران در این مسابقات، توسط مهدی اسحاقی در وزن 48- کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شد و دانیال صالحی مهر نیز در وزن 73- کیلوگرم، به مدال برنز دست یافت. بدین ترتیب پروند تیم ملی تکواندو کشورمان در این رقابتها با 2 مدال طلا و یک مدال برنز بسته شد.هدایت تیم پسران بر عهده محمدرضا زوار بود و ندا زارع به عنوان سرمربی کنار کیمیا علیزاده حضور داشت.



در آغاز شهریور 93 مسابقات جهانی هان مادانگ به مدت 4 روز با حضور بیش از 2 هزار تکواندوکار از 53 کشور به میزبانی پوهانگ کره جنوبی آغاز شد و تیم اعزامی کشورمان که با 38 تکواندوکار در این رقابت‌ها حضور داشت، موفق به کسب 12 مدال در بخش بانوان و 22 مدال در بخش مردان شد.


تیم اعزامی بانوان کشورمان در این رقابت‌ها در بخش تیمی به یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز دست یافت و در بخش انفرادی موفق به کسب 2 مدال طلا، 2 نقره و 5 برنز شد اما در مردان، یک مدال نقره تیمی کسب شد و در بخش انفرادی، 6 مدال طلا، 9 نقره و 6 برنز به نام ایران ثبت شد. این رقابت‌ها در 5 بخش قدرتی، رکوردی، انفرادی، تیمی و گروهی برگزار می‌شد.



مسابقات گرندپریکس قزاقستان میدان دیگری برای تکواندوکاران ایران بود که به اندوخته‌های خود در کسب سهمیه المپیک 2016 ریو امتیازاتی را اضافه کنند.


دومین دوره مسابقات گرندپریکس در سال 2014 که از 7 شهریورماه در سالن "ساری آرکا" آستانه قزاقستان آغاز شد و با کسب 3 مدال رنگارنگ توسط نمایندگان کشورمان به پایان رسید.
این رقابت‌ها در کلاس G4 برگزار و 206 تکواندوکار رنکینگ دار المپیکی از 50 کشور، برای افزایش امتیازات خود در راستای کسب سهمیه المپیک 2016 برزیل به مدت 3 روز مبارزاتشان را پیگیری کردند. که مهدی خدابخشی در وزن 80- کیلوگرم (وزن سوم المپیک) طلایی شد، فرزان عاشورزاده در وزن 58- کیلوگرم (وزن اول المپیک) به مدال نقره دست یافت و بهنام اسبقی در وزن 68- کیلوگرم (وزن دوم المپیک) به مدال برنز رسید.
3 مدال تیم تکواندوی ایران در این رقابتها در حالی بدست آمد که این مسابقات در 4 وزن المپیکی برگزار و تکواندوکاران کشورمان توانستند در 3 وزن بر روی سکوی توزیع مدال قرار بگیرد.


در این رقابت‌ها که نفرات اول تا 31 رنکینگ المپیکی مجاز به حضور بودند، به نفرات اول 40 امتیاز در راه کسب سهمیه المپیک و 5 هزار دلار جایزه نقدی اهدا شد و نفر دوم 24 امتیاز و 3 هزار دلار و نفرات سوم هم 14.4 امتیاز و هزار دلار جایزه دریافت کردند. سجاد مردانی و علیرضا نصرآزادانی نیز در راند طلایی نتیجه را به حریفانشان واگذار کردند و از کسب مدال در این رقابت‌ها بازماندند.


هوگوپوشان دست پر از اینچئون بازگشتند


پس از پایان این مسابقات این بار تکواندوکاران باید خود را آماده حضور در معتبرترین تورنمنت آسیا ، یعنی بازی‌های آسیایی اینچئون آماده می‌کردند. تیم ملی تکواندوی کشورمان در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی 2014 اینچئون، موفق به کسب 4 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز شد. مدال طلای این رقابت‌ها را فرزان عاشورزاده، بهنام اسبقی، مسعود حجی زواره و مهدی خدابخشی به گردن آویختند. هر دو مدال نقره این مسابقات به بانوان رسید ، جایی که فاطمه روحانی و اکرم خدابنده توانستند روی سکوی دوم آسیا بایستند. سوسن حاجی پور هم توانست تک مدال برنز کاروان تکواندو ایران را به دست آورد.


شاید تلخ ترین اتفاق بازی‌های آسیایی اینچئون کره جنوبی ، ناکامی یوسف کرمی قهرمان این رشته بود. تکواندوکاری که بعد از ناکامی در مسابقات آسیایی اینچئون از تیم ملی خداحافظی کرد. وی پس از شکست مقابل حریف ازبکستانی از تیم ملی تکواندو ایران برای همیشه خداحافظی کرد.



4 تکواندو کار 4 مدال در راه المپیکی شدن


تکواندوکاران کشورمان پس از بازگشت از بازی‌های آسیایی اینچئون وقتی باری استراحت نداشتند زیرا باید خود را برای حضور در مرحله سوم مسابقات گرندپریکس گه این بار در منچستر برگزار می‌شد ، آماده کنند. سومین دوره مسابقات گرندپریکس در سال 2014 که از 2 آبانماه در سالن مرکزی شهر منچستر انگلیس آغاز شد و با کسب 4 مدال رنگارنگ توسط نمایندگان کشورمان به پایان رسید.
این رقابت‌ها در کلاس G4 برگزار و 237 تکواندوکار رنکینگ دار المپیکی از 59 کشور، برای افزایش امتیازات خود در راستای کسب سهمیه المپیک 2016 برزیل به مدت 3 روز مبارزاتشان را پیگیری کردند که فرزان عاشورزاده در وزن 58- کیلوگرم (وزن اول المپیک) و مهدی خدابخشی در وزن 80- کیلوگرم (وزن سوم المپیک) طلایی شدند و مسعود حجی زواره در وزن 80- کیلوگرم (وزن سوم المپیک) و سجاد مردانی در وزن 80+ کیلوگرم (وزن چهارم المپیک) به مدال برنز رسیدند.
4 مدال تیم تکواندوی ایران در این رقابت‌ها در حالی بدست آمد که این مسابقات در 4 وزن المپیکی برگزار و هوگوپوشان شایسته کشورمان در حضور ستارگان تکواندوی جهان، تنها کشوری بودند که در بخش مردان توانستند 2 بار بر سکوی قهرمانی بایستند و رکورددار شوند.
در این رقابت‌ها که نفرات اول تا 31 رنکینگ المپیکی مجاز به حضور بودند، به نفرات اول 40 امتیاز در راه کسب سهمیه المپیک 2016 ریو و 5 هزار دلار جایزه نقدی اهدا شد و نفر دوم 24 امتیاز و 3 هزار دلار و نفرات سوم هم 14.4 امتیاز و هزار دلار جایزه دریافت کردند.
هادی مستعان تکواندوکار وزن 58- کیلوگرم، بهنام اسبقی و محمد باقری معتمد تکواندوکاران وزن 68- کیلوگرم کشورمان هر 3 در راند طلایی نتیجه را به حریفانشان واگذار کردند و از کسب مدال در این رقابت‌ها بازماندند.



کاروان تکواندو ایران در ادامه سال 93 و در دومین تورنمنت مهم خود در این سال باید راهی مسابقات جام جهانی مکزیک می‌شد. آن هم در حالی که چند تکواندوکار ایران پیش از آغاز جام جهانی باید در فینال مسابقات گرندپریکس هم شرکت می‌کردند. تیم تکواندو ایران که از آغاز سال 93 در اردوی مستمر حاضر بود، برای شرکت در مسابقات فینال گرندپریکس و جام‌جهانی با 9 هوگوپوش در هشتم آذر سال 93 راهی مکزیک شد. فرزان عاشورزاده، بهنام اسبقی، مهدی خدابخشی و سجاد مردانی چهار هوگوپوشی بودند که باید به نمایندگی از ایران در فینال گرندپریکس حاضر می‌شدند و فرزان عاشورزاده، هادی مستعان، محمد باقری معتمد، علیرضا نصرآزادانی، مسعود حجی زواره، فرزاد عبداللهی و سجاد مردانی نفرات حاضر در مسابقات جام جهانی تکواندو بودند.


فینال مسابقات گرندپریکس به پایان رسید و هر چهار نماینده ایران توانستند با شایستگی کسب مدال کنند. نتیجه‌ای که کسب سهمیه المپیک برای تکواندوکاران ایران را هموارتر کرد. پس از برگزاری سه مرحله مسابقات مقدماتی در سال 2014 به میزبانی چین، قزاقستان و انگلیس؛ مسابقات فینال گرندپریکس در سال 2014 از روز چهارشنبه (12 آذرماه) با حضور 64 تکواندوکار برتر رنکینگ در 4 وزن المپیکی مردان و زنان به میزبانی "کوئرتارو" مکزیک پیگیری شد و تیم ملی مردان تکواندوی کشورمان که در مجموع سه مرحله پیشین با کسب 3 مدال طلا، یک نقره و 4 برنز کارنامه موفقی را از خود برجای گذاشته بود، در فینال این رقابت‌ها نیز همچون گذشته در حضور ستارگان تکواندوی جهان خوش درخشید و از 4 فرصتی که در اختیار داشت 4 مدال رنگارنگ را بدست آورد.



عنوان سومی ایران در جهان با کارشکنی میزبان!


بلافاصله پس از افتخار آفرینی هوگوپوشان ایران در فینال گرندپریکس مسابقات جام جهانی تکواندو آغاز شد. هجدهمین دوره مسابقات جام جهانی (G2) به میزبانی کوئرتارو مکزیک و با رقابت 8 تیم برتر جهان آغاز شد که در بخش مردان و پس از برگزاری مرحله مقدماتی تیم های ایران و کره جنوبی از گروه اول و تیم های روسیه و مکزیک از گروه دوم به مرحله نیمه نهایی راه یافتند.
دلیرمردان کشورمان با وجود تمام کارشکنی های کشور میزبان و خستگی ناشی از اتفاقات به وجود آمده در این رقابت‌ها و در حالی که آغاز طوفانی در این رقابت‌ها داشتند، در دیدار فینال مقابل تیم میزبان مکزیک (قهرمان دوره قبل این رقابت‌ها) نتیجه را واگذار و بر سکوی سوم هجدهمین دوره مسابقات جام جهانی ایستادند. تکواندوکاران کشورمان با کسب این مدال ارزشمند، هر کدام 7.20 امتیاز را به سبد اندوخته های رنکینگ المپیکی خود اضافه کردند.



پس از پایان مسابقات جام جهانی ، نبردهای تیم ملی تکواندوی ایران کمتر شد، تا اینکه در اوسط بهمن ماه این سال تیم ملی تکواندو ایران راهی تورنمنت بین‌المللی تکواندو امارات شد. تورنمنت بین المللی تکواندوی امارات (G1) که از 16 بهمن ما در سالن فجیره امارات آغاز شده بود با کسب مدال توسط هر یازده نماینده ایران در این مسابقات همراه شد.
در این رقابت‌ها، فرزان عاشورزاده، بهنام اسبقی، علیرضا نصرازادانی، مهدی خدابخشی و سجاد مردانی موفق به کسب مدال طلا شدند، هادی مستعان، محمد باقری معتمد، مسعود حجی زواره، فرزاد عبدالهی و مرتضی شیری عنوان نایب قهرمانی را بدست آوردند و ابوالفضل یعقوبی نیز بر سکوی سوم ایستاد.تورنمنت بین‌المللی فجیره امارات G1 بود و به نفر اول 10 امتیاز، نفر دوم 6 امتیاز و نفرات سوم 3.6 امتیاز در راه کسب سهمیه المپیک 2016 تعلق گرفت.


هر سه سکوی جام باشگاه‌های آسیا به ایرانی‌ها رسید


در اواخر بهمن ماه ، کشور ایران میزبانی پنجمین دوره مسابقات قهرمانی باشگاه‌های آسیا را بر عهده داشت. رقابت‌هایی که با حضور 8 تیم در خانه تکواندو از 25 بهمن ماه به مدت دو روز آغاز شد. در پایان عنوان‌های اول تا سوم این رقابت‌ها به تیم‌های ایرانی رسید. تیم شهرداری ورامین ، دانشگاه آزاد اسلامی و باشگاه مقاومت به ترتیب اول تاسوم شدند.



قهرمانی زنان و مردان ایران در جام فجر


پس از پایان رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا، مسابقات جام فجر باز هم به میزبانی خانه تکواندو تهران آغاز شد. ، بیست و ششمین دوره این مسابقات در بخش مردان (G1)، با حضور 9 تیم از کشورهای افغانستان، ارمنستان، اتریش، فرانسه، ایران، عراق و روسیه، در 4 وزن المپیکی 58-، 68-، 80- و 80+ دقایقی پیش در خانه تکواندو به پایان رسید و در بخش ملی، تیم ایران با 4 مدال طلا و 49 امتیاز بر سکوی قهرمانی ایستاد، فرانسه با 2 مدال برنز و 13 امتیاز عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد و ارمنستان با 2 برنز و 13 امتیاز سوم شد.
تیم‌های افغانستان، روسیه، اتریش و عراق به ترتیب در رده چهارم تا هفتم ایستادند اما در بخش تیمی، ایران الف با 3مدال طلا ، یک نقره و 44 امتیاز بر سکوی قهرمانی تکیه زد، ایران ب با یک طلا، دو نقره، یک برنز و 31 امتیاز دوم شد و فرانسه با 2 مدال برنز و 13 امتیاز در رده سوم قرار گرفت. تیم‌های ارمنستان، افغانستان الف و ب، روسیه، اتریش و عراق به ترتیب چهارم تا نهم شدند.


اما در پیکار بانوان تکواندوکار در هشتمین دوره رقابت‌های جام فجر بانوان، تیم بیمه رازی ایران قهرمان شد، کوروش البرز بر سکوی نایب قهرمانی ایستاد و فرانسه عنوان سوم را بدست آورد.



در حال حاضر لیگ برتر تکواندو مردان ایران نیز در حال پیگیری است که اکنون هفته سوم و چهارم دور برگشت خود را سپری کرده است تا در ادامه این مسابقات و تا پایان سال قهرمان این رقابت‌ها مشخص شود. در حال حاضر تیم شهرداری ورامین در رده نخست جدول رده‌بندی این مسابقات قرار گرفته است .


روزهای روشن برای تکواندو در راه است


فدراسیون تکواندو ایران در سالی که گذشت مسابقات و تورنمنت‌های مهمی را پشت سر گذاشت و امروز در فاصله نزدیک به 20 روز مانده به پایان سال 93 ، نگاهی به کارنامه این فدراسیون نشان از درخشش ورزش‌کاران این رشته را دارد. تکواندوکارانی که با وجود سن و سال کم خود توانسته‌اند در هر دو بخش مردان و زنان افتخارات بزرگی را برای جامعه ورزش ایران عزیزمان رقم بزنند. نسلی طلایی که امیدهای زیادی را در دل آینده این رشته روشن می‌کند. کم حاشیه بودن فدراسیون تکواندو را شاید بتوان مهم‌ترین دلیل این موفقیت‌ها و رشد روزافزون دانست.


تکواندو ایران در سال آینده هم مسابقات مهمی را پیش رو دارد و در گام نخست باید با تمام توان در مسابقات پیش روی خود حاضر شود تا بتواند در هر چهار وزن المپیکی سهمیه کسب کرده و در المپیک ریو بدرخشد. پتانسیلی که بی شک در تک تک نفرات فعلی تکواندو ایران دیده می‌شود و به هیچ عنوان دور از دسترس نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب