دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1398 - 11:07
نصراللهی تاکید کرد؛

ترفندهای رسانه‌های خارجی در مواجهه با شهادت سردار سلیمانی؛ از پوشش ویژه مراسم تا ایجاد دوقطبی در جامعه

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی ترفندهای رسانه‌های خارجی در مواجهه با شهادت سردار سلیمانی را تشریح کرد.
کد خبر : 464844
637048476161683283_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اکبر نصراللهی با تسلیت و تبریک شهادت سردار مقاومت، سپهبد سلیمانی و همراهانشان گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری، پاداش این همه مجاهدت جز شهادت نمی‌توانست باشد.


وی در مورد عملکرد رسانه‌های خارجی اظهار کرد: اطلاع‌رسانی در رسانه‌های خارجی از شهادت سپهبد سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان آنها، با صرفنظر از برخی تفاوت‌ها، نسبت به قبل، جانبدارانه و جهت‌دار بود. این رسانه‌ها اقدامات آمریکا را که تروریستی، غیرقانونی و مغایر با مقررات بین‌المللی است، تشریح و تبیین نکردند و اقدام تروریستی را به نتیجه تصمیم‌گیری ترامپ یا چند نفر دور و بر او، تقلیل دادند درصورتی‌که این موضوع، مربوط به ترامپ نیست و به کل آمریکایی‌ها و حاکمیت آن برمی‌گردد.


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این رسانه‌ها شهید عزیز سردار سلیمانی را به یک شخصیت ایرانی محدود کردند در‌صورتی‌که سردار سلیمانی فرمانده مقاومت است و محدود به ایران نیست، در قلب بسیاری در کشورهای مختلف جای دارد و مریدان و همفکران زیادی در سراسر دنیا دارد.


رسانه‌های خارجی تبعات این اقدام تروریستی در مقابل صلح و امنیت جهانی تبیین نکردند


این کارشناس سواد رسانه‌ای افزود: رسانه‌های خارجی همچنین تبعات این اقدام تروریستی و تروریست دولتی آمریکا را در مقابل صلح و امنیت جهانی و مردم منطقه، تبیین  نکردند و آن را با سایر اقدامات مغایر با موازین بین‌المللی که آمریکایی‌ها به ویژه در دوره ترامپ انجام دادند، ارتباط ندادند.


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: اما اگر بخواهیم جزئی‌تر به این موضوع بپردازیم می‌توانیم بگوییم که رسانه‌های خارجی اگرچه این بار با توجه به بزرگی حادثه و تبعات گسترده‌ای که این اقدام تروریستی می‌تواند برای دنیا داشته باشد، حضور مردم را منعکس کردند،  به‌ویژه واکنش‌هایی که مردم در فضای مجازی را داشتند کمابیش مدنظر قراردادند اما در مجموع با دعوت از افرادی در قالب کارشناس و استفاده از تاکتیک‌هایی مثل توازن دروغین و تاکتیک ترس، همان خط قبلی خودشان را پیگیری و سعی کردند کارشناسانی را دعوت کنند که حرف‌هایی ظاهراً بی‌طرفانه بزنند. برای مثال طوری القا کردند که ترور شهید سلیمانی نتیجه اقدامات خود آن شهید عزیز و ایران است در صورتی‌که این موضوع واقعیت ندارد.


وی افزود: در این روزها همچنین دیدیم که پلتفرمی مانند اینستاگرام با استناد به قوانین ناعادلانه تحریمی آمریکا اجازه انتشار احساسات مردم از سردار سلیمانی را نداد در صورتیکه براساس جریان آزاد اطلاعات و حق مردم به دانستن، نباید صاحبان این پلتفرم اینگونه عمل می‌کردند و نسبت به انتشار مطالب درباره شهید سلیمانی ترور مجازی را در دستور کار قرار دادند. رسانه‌های خارجی به این موضوع نپرداختند و برای مردم این اتفاق را تبیین نکردند.


نصراللهی با اشاره به فعالیت حشدالشعبی در عراق بیان کرد: در 26 نوامبر 2016 در عراق قانونی تصویب شد که به موجب آن حشدالشعبی جدا از ارتش عراق می‌تواند در عراق فعالیت داشته باشد، حشدالشعبی و نخست‌وزیر عراق از سردار سلیمانی دعوت کردند که وارد عراق شود اما بعد از ورود هدف ترور قرار گرفت و این اقدام ضدقانونی نقض حاکمیت عراق است. چقدر رسانه‌های خارجی به این موضوع پرداختند؟ بسیار کم و با جهت‌گیری خاص مورد توجه قرار گرفت. قانون ممنوعیت حضور پهپادها در 18 کشور از جمله در عراق وجود دارد در صورتیکه آمریکاییها در روز روشن از پهپاد در عراق استفاده کردند و یک مقام رسمی را در کشوری دیگر مورد هدف قرار دادند.


سکوت رسانه‌های خارجی در مقابل اقدامات غیرقانونی آمریکا


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در آمریکا اگر قرار باشد رئیس جمهور به یک کشور دیگر یا یک هدف نظامی حمله کند باید از کنگره مجوز رسمی بگیرد پس ترامپ خلاف قانون اساسی آمریکا سردار سلیمانی را هدف حمله تروریستی قرار داد. همچنین محافظت و حراست از میراث فرهنگی کشور در قوانین بین‌المللی تصریح شده است ولی ترامپ در توئیتی به صراحت اعلام کرد: «اگر ایران اقدام متقابلی انجام دهد، ما به 52 مکان به‌ویژه مکان‌های فرهنگی حمله می‌کنیم.» همه این اقدامات و اظهارات غیرقانونی و مغایر با قوانین بین‌المللی صورت می‌گیرد و رسانه‌های خارجی آنها را می‌بینند اما یا اصلاً به آنها نمی‌پردازند و سکوت می‌کنند یا اینکه از راهبرد کوچک‌نمایی در پوشش این وقایع ضد حقوق بشری استفاده می‌کنند.


تقویت دوقطبی جنگ و صلح از سوی رسانه‌های خارجی


وی در پیش‌بینی اقدامات رسانه‌های خارجی از روز چهلم سردار سلیمانی که با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی همزمان است، گفت: سیاست رسانه‌های خارجی تا آن روز و شاید تا هفته‌ها و ماه‌های بعد از اربعین شهادت این عزیزان تقویت دوقطبی جنگ و صلح است چراکه هم‌اکنون هم ردپای آن را در این رسانه‌ها می‌بینیم. به نظر می‌رسد که این رویکرد را ادامه دهند.


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دوقطبی‌های مدنظر این رسانه‌ها شامل دو قطبی قدرت نظامی آمریکا و ایران، دو قطبی ارزش جان یک فرد به نام سردار سلیمانی در مقابل جان همه مردم ایران، دو قطبی فقر و بیکاری بیشتر یا پذیرش وضع موجود نسبتاً خوب، است.


نصراللهی بیان کرد: رسانه‌های خارجی این دو قطبی‌ها را ایجاد می‌کنند تا بگویند اگر قرار باشد ایران انتقام سختی بگیرد آن انتقام به جنگ ختم می‌شود و حال مردم جنگ یا صلح را می‌خواهند؟ یا اگر ایران دست به اقدام متقابل بزند و انتقام سختی بگیرد، آمریکا با قدرت نظامی بیشتر مقابله می‌کند. این رسانه‌ها مشخصه‌های مادی را در نظر می‌گیرند.


وی بیان کرد: همچنین این رسانه‌ها عنوان می‌کنند که جان یک فرد مثل سردار سلیمانی نباید باعث شود که جان همه مردم ایران در معرض خطر قرار گیرد یا مردم دچار مشکلات اقتصادی بیشتری شوند. به عقیده بنده همه این دوقطبی‌ها، دوقطبی‌هایی است که پاسخ دارد و نادرست است و مردم و رسانه‌های داخلی باید هوشیار باشند. ایران دنبال جنگ نیست اما اگر قرار باشد که انتقام بگیرد به خاطر این است که انتقام مطالبه همه مردم است و حاکمیت نمی‌تواند آن را کنترل کند چون مردم به شدت عصبانی هستند و حق دارند و می‌خواهند انتقامی گرفته شود.


انتقام سخت برای بازدارندگی آمریکاست


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر ایرانی‌ها، غیرایرانی‌ها در کشورهای مختلف و مریدان حاج قاسم می‌خواهند انتقام بگیرند برای وقوع جنگ جدید نیست بلکه اقدامی بازدارنده‌ است چراکه اگر جلوی اقدامات غیرقانونی و تروریسم دولتی آمریکا گرفته نشود مطمئن باشید که در آینده با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.


نصراللهی اضافه کرد: بنابراین اگر ایران یا مریدان سردار سلیمانی از انتقام حرف می‌زنند، به این خاطر است که می‌خواهند دشمن را به این جمع‌بندی برسانند که دست به اقدام مشابه در هیچ‌جا نزند. پس اقدام ایران بازدارنده خواهد بود. برای صلح این کار انجام خواهد گرفت و فقط ایرانی‌ها هم دنبال این ماجرا نیستند. حتی اگر ایرانی‌ها هم صرف‌نظر کنند، حاج قاسم مریدانی در کشورهای مختلف دارد که انتقام را دنبال می‌کنند.


وی ادامه داد: اتفاقاً رسانه‌های خارجی دنبال این موضوع هستند که این ماجرا را تنها مسئله‌ای بین ایران و آمریکا جلوه دهند در حالی که این مسئله ایرانی - آمریکایی نیست بلکه تقابل جبهه مقاومت، مبارزان و منتقدان آمریکا با آمریکا است.  


قدرت هر کشور فقط به داشتن تجهیزات نظامی نیست


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: نکته دیگر که درباره دو قطبی می‌توان مطرح کرد این است که قدرت هر کشور فقط به داشتن تجهیزات نظامی نیست بلکه ایمان و توکل به خدا و پشتوانه مردمی بسیار اثرگذار است، سردار سلیمانی هم یک فرد نبود بلکه جان همه مردم ایران بود و این‌طور نیست که بگوییم جان یک نفر در مقابل جان همه مردم قرار گرفته است. این دو قطبی، دو قطبی غلطی است.


نصراللهی تصریح کرد: لازم است در آینده با توجه به سیاستگذاری‌های رسانه‌های خارجی  برخوردهای احساسی صورت نگیرد و عقلانی عمل شود یعنی انتقام سخت حتما با عقلانیت همراه خواهد بود.


وی گفت: پیش بینی می‌شود که به زودی خشم و مطالبه به حق مردم برای انتقام با افزایش بمباران رسانه‌های دشمن، تحت تأثیر قرار گیرد و احتمالاً ابهامات و شبهاتی ایجاد می‌شود ولی آنچه که باید رسانه‌ها مد نظر قرار دهند این است که اجازه ندهند این مطالبه به‌حق مردمی و سونامی مطالبات مردم که در قالب شهروند-خبرنگار می‌بینیم، فروکش کند و باید با عقلانیت و تدبیر حتماً انتقام سخت در زمان و مکان مناسب و فراتر از ایران تعقیب و پیگیری شود.


*گزارش از پروین طالبیان 


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب