دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1398 - 14:37

موسوی: قطعاً ایران مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیرد / بازنویسی گام پنجم بر اساس تحولات اخیر

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه قطعا ایران با مذاکره زیر سایه تهدید موافق نیست و برخی اظهار نظرها در این خصوص را موافق انسجام ملی نمی‌داند تأکید کرد که گام پنجم کاهش تعهدات برجامی بر اساس تحولات اخیر بازنویسی خواهد شد.
کد خبر : 464491
AG8I0065.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بین الملل گروه بین الملل خبرگزاری آنا، سیدعباس موسوی عصر امروز در نشست هفتگی در محل وزارت امور خارجه با تبریک و تسلیت شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایب رئیس تشکیلات حشدالشعبی عراق گفت: سردار سلیمانی قهرمان جهانی مقابله با خشونت، تروریسم و افراط‌گرایی بود. 


وی افزود: از دولت و ملت عراق بابت تشییع باشکوه پیکر سرداران مقاومت تشکر و برای سردار قاآنی آرزوی موفقیت می‌کنم. وزارت امور خارجه همچنان به همکاری‌های خود با ایشان و نیروی قدس ادامه می‌دهد. 


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: دیروز و امروز تماس های مختلفی از سوی شخصیت‌های خارجی با ظریف انجام شد و تاکید کردند آمریکا خبط بزرگی مرتکب شده است.


موسوی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره موضع گیری وزارت امور خارجه در قبال برخی نمایندگان و سیاسیون که در اقدامی مغایر با امنیت ملی خواستار گفتگو و مذاکره با آمریکا برای آرام کردن اوضاع شده‌اند، تصریح کرد: قطعا ایران با مذاکره زیر سایه تهدید موافق نیست و وزارت امور خارجه در راستای سیاست‌های کلی نظام اقدام خواهد کرد و موافق برخی اظهارنظرها نیست و آن را موافق انسجام ملی نمی‌داند. 


وی افزود: جزییات نامه سفارت سوئیس منتشرنشده و از ذکر مضمون معذورم. نامه‌ای از جانب دولت آمریکا و خارج از روال دیپلماتیک و بی‌ادبانه بود. ما هم پس از بررسی پاسخ آن‌ها را با همان لحن و در حدی که تصور نمی‌کردند پاسخ دادیم. من متأسفم. در جهانی زندگی می‌کنیم که رئیس‌جمهور بزرگ‌ترین دولت دنیا نمی‌داند تهدید و حمله به مراکز فرهنگی جنایت جنگی است و متأسفیم از اطرافیان ترامپ که اجازه می‌دهند چنین مواردی مطرح شود.


سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد که تهدید را با تهدید پاسخ می‌دهیم. وزارت خارجه در چارچوب وظایفش اقداماتی برای عمل متقابل انجام می‌دهد و مبنای کار، بیانیه عالی امنیت ملی است و در آن راستا حرکت می‌کنیم. آن تصمیم را مقامات ذی‌ربط در زمان و مکان مناسب اتخاذ می‌کنند.


سید عباس موسوی درباره پیام وزیر خارجه قطر گفت: این دیدار چندین روز قبل برنامه‌ریزی‌شده بود که بعدازاین اتفاقات ناگوار انتظار داشتند کنسل شود که نکردیم. محور رایزنی‌ها تشدید اوضاع منطقه‌ای پس از ترور سردار سلیمانی بود.


وی افزود: ظریف گفت که مقام رسمی نظامی ایران در کشور ثانی هدف قرار گرفته و اقدامی حماقت گونه است، عواقبی خواهد داشت و عواقبش متوجه آمریکا و نظامیان آمریکایی هستند.


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: همه طرف‌ها خواستار خویشتن‌داری هستند ولی خویشتن‌داری حد و اندازه‌ای دارد و آن‌ها قبل از این توصیه باید آن را به آمریکا گوشزد می‌کردند.


رایزن اقتصادی پیشین ایران در هلند تصریح کرد: جمهوری اسلامی به دنبال جنگ نیست ولی برای هر وضعیتی آمادگی دارد و ملت دست بسته‌ای نیست. قوه عاقله نظام تصمیم‌گیرنده است و آن را به‌گونه‌ای انجام می‌دهد که کشور دچار جنگ نشود.


سید عباس موسوی درباره میانجی‌گری عمان نیز تأکید کرد که پادرمیانی این کشور صحت ندارد و آخرین دیدار مقامات دو کشور مربوط به سفر گذشته ظریف به این کشور بود.


ریاست سابق اداره سوم دیپلماسی رسانه‌ای در مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای درباره رویکرد کشورهای اروپایی درباره ترور فرمانده سپاه قدس تأکید کرد: مواضع آلمان، فرانسه و انگلیس گستاخانه و غیر قابل قبول است و مواضعشان درباره نقش سپاه در نقض حقوق بشر فرار رو به جلوست. خودشان می‌دانند رشادتهای سردار سلیمانی و مجاهدان مقاومت خطر داعش را از سر اروپایی‌ها برداشت. نابودی داعش به وسیله ایران و به سردمداری سردار سلیمانی بود که خطر را رفع کرد. اروپایی‌ها خودشان حامی گروه تروریستی شناسنامه داری هستند که خون‌های زیادی ریخته‌اند و از صهیونیست‌های کودک کش حمایت می‌کنند.


مدیرکل سابق اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای درباره عدم واکنش برخی کشورها به ترور سردار سلیمانی نیز گفت: اقدام ضد حقوقی آمریکا اظهر من الشمس است و همه می‌دانند با رژیمی طرف هستند که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. منافع زودگذر و ترس، باعث سکوت و واکنش نشان ندادن برخی کشورها شده است.


سید عباس موسوی افزود: برای نیروهای امنیتی مسجل است که از کدام مبدأ حمله به خودروی سردار سلیمانی انجام‌شده است ولی در کل همه عواقب آن را متوجه آمریکا و جنایتکارانشان می‌دانیم. روایت رسمی و امنیتی از ترور سردار نداریم. آنچه اکنون بر آن تأکید داریم این است که آمریکا باید عواقب همه مسئولیت‌های خود را بپذیرد.


وی افزود: ظریف از سوی رئیس دوره‌ای شورای امنیت به نیویورک دعوت‌شده ولی چون تحریم است ویزا صادر نشده. اگر ویزا صادر شود فرصت خوبی برای ایران است تا اقدامات جنایت‌کارانه آمریکا را در آنجا محکوم کند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تأکید کرد که مقامات چند کشور منطقه برای نشست دوره‌ای روز سه‌شنبه به تهران دعوت‌شده‌اند که درباره طرح صلح هرمز رایزنی خواهند کرد.


موسوی تأکید کرد: ما فعلاً نگران نتیجه تصمیم مجلس عراق درباره اخراج نظامیان آمریکا از عراق نیستیم. آمریکا ثابت کرده است به توافقات امنیتی پایبند نیست و مقام رسمی نظامی کشورمان را خلاف قانون بین‌الملل ترور می‌کند. ما ملت‌هایی هستیم که قرون متوالی در منطقه زندگی می‌کردیم. وقتی ما با هم روابط خوب و تنگاتنگی داشتیم، آمریکا اصلاً وجود نداشت.


وی در پایان گفت: نقش برجسته سردار سلیمانی در هماهنگی سه کشور ایران ترکیه و روسیه کم‌نظیر بود. با انتخاب سردار قاآنی این مسئولیت به همان طریق ادامه خواهد یافت.


سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اظهار کرد که ظریف پس از مانور موفق دریای عمان سفری به چین و روسیه انجام داد. مواضع خوبی داشته‌اند. هماهنگی‌های خوبی داشتیم که نمود آن را در مجامع جهانی خواهیم دید.


وی اظهار درباره کاهش تعهدات برجامی ایران نیز اظهار کرد: امشب جلسه مهمی درباره برداشتن گام پنجم برگزار می‌شود، جمهوری اسلامی ایران درباره ادامه برجام تصمیم خواهد گرفت و این گام بر اساس تحولات اخیر بازنویسی خواهد شد. پیش‌شرط ایران درباره لزوم برداشتن تحریم‌ها از سوی آمریکا و سپس مذاکره همچنان باقی است.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب