دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1398 - 14:45
گزارش آنا از یک پرونده متفاوت قضائی؛

حکم اعدام آرمان به تعویق افتاد/ ماجرای جنجالی قتل غزاله چه بود؟

12 بهمن سال 92 غزاله برای آخرین بار از خانه خارج شده و ساعاتی پس از ملاقات با آرمان، پسری که در یک سفر خارجی خانوادگی با او آشنا شده بود، برای همیشه ناپدید شد.
کد خبر : 463756
5320236.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اواخر سال 92 خبر وقوع یک قتل روی خروجی  خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها قرار گرفت . موضوع از این قرار بود دختری به نام غزاله به دست پسری حدوداً 18 ساله به نام آرمان به قتل رسید. حالا آرمان حدوداً 24 سال سن دارد و قرار بود امروز چهارشنبه 11 دی ماه اعدام شود. تا اینجای ماجرا، به جز اینکه جسد دختر مقتول هیچ وقت پیدا نشد، این قاتل و مقتول تفاوت زیادی با دیگر پرونده‌های جنایی نداشتند. اما سال‌های حبس آرمان برای تعیین تکلیف پرونده قتل، ظاهراً تفاوت‌های زیادی را با دیگر موارد مشابه ایجاد کرده است. 


شروع ماجرا و اعتراف به قتل


12 بهمن سال 92 غزاله برای آخرین بار از خانه خارج شده و ساعاتی پس از ملاقات با آرمان، پسری که در یک سفر خارجی خانوادگی با او آشنا شده بود، برای همیشه ناپدید شد. 


اعلام مفقود شدن غزاله و پیگیری‌های انجام‌شده کارآگاهان را به سمت آرمان کشاند. آرمان دستگیر شد و در تحقیقات اولیه با کنار گذاشتن تناقض‌گویی به قتل غزاله اعتراف کرد. 


آرمان در تحقیقات و بازجویی‌های اولیه گفت آن روز وقتی غزاله به خانه‌مان آمد و از تصمیم قطعی او برای جدایی و سفرش به خارج از کشور باخبر شدم، عصبانی شدم و بین ما درگیری ایجاد شد. پس از اینکه به زمین افتاد و سرش به گوشه تخت برخورد کرد، چند ضربه با میله بارفیکس به سرش زدم و نهایتاً متوجه شدم نفس نمی‌کشد. جسد او را در چند لایه نایلون پیچیدم و داخل یک چمدان گذاشته و آن را در سطل زباله‌ای نزدیک خانه انداختم. پس از این اقدام بلافاصله به خانه بازگشته و سعی کردم تمام آثار جرم را از بین ببرم.  


جسدی که هیچ وقت پیدا نشد


جسد غزاله گم شد. آرمان مدعی شده بود جسد را درون سطل زباله‌ای در خیابان میرداماد انداخته است اما  نه در محل سطل زباله مورد ادعای آرمان و نه با جستجوی طولانی محل دپوی زباله در جنوب تهران اثری از جنازه غزاله به دست نیامد و هنوز هم این جسد پیدا نشده است.


تلاش برای تغییر اعترافات و تبرئه از قتل عمد


آرمان در اعترافات اولیه به قتل غزاله اعتراف کرده بود. در روند رسیدگی پرونده و در سال 94 آرمان در دادگاه اظهارات قبلی خود را رد کرده و سعی کرد مرگ غزاله را نه به خاطر حمله به وی با ضربات میله بارفیکس، بلکه  به دلیل پرت شدن از پله‌ها و غیرعمد جلوه دهد.


او در دادگاه گفت: وقتی از پله‌های خانه‌مان پایین رفت، همین که خواستم در ورودی آپارتمان را ببندم، ناگهان صدای جیغش را شنیدم، وقتی در را باز کردم، دیدم او از پله‌ها سقوط کرده است. هر چه صدایش زدم، جواب نداد. ادعایی که قاضی دادگاه آن را رد کرد و موجب شد خانواده غزاله بر درخواست قصاص اصرار کنند و پدر غزاله حاضر شد برای اجرای حکم، نصف دیه را برابر قانون پرداخت کند.


تلاش‌های وکیل مدافع آرمان 


وکیل‌مدافع آرمان نیز در دفاع از وی گفت: این پسر هنگام ارتکاب جرم زیر 18 سال سن داشته است، از این رو تقاضا دارم وی برای بررسی سن عقلی‌اش به کمیسیون پزشکی قانونی منتقل شود تا در صورت اثبات این موضوع، ماده 91 قانون مجازات اسلامی که برای متهمان زیر 18 سال امتیازی ویژه قائل شده است درباره موکلم اعمال شود و البته باید بگویم از آنجایی که هنوز جسد پیدا نشده است و بعد از ناپدید شدن غزاله صفحه فیس‌بوک وی تا مدتی فعال بود، شاید او زنده باشد.


به دلیل اینکه آرمان در زمان وقوع قتل 7 روز با 18 ساله شدن فاصله داشت، تیم قضائی لازم دانست تا طبق ماده قانونی حمایت از مجرمان ١٨ ساله، آرمان را در اختیار کمیسیون پزشکی‌قانونی قرار دهند تا رشد عقلی او در زمان جنایت تأیید شود.


این کمیسیون هم روز ٢٧ آبان ماه ٩٣ جلسه‌ای تشکیل داد و در نهایت اعلام کرد اختلال روانی که قوه تشخیص متهم را سلب کرده باشد، در زمان جنایت و معاینه فعلی به دست نیامده است.


حکم نهایی 


بنابر این گزارش، 3 قاضی عالی‌رتبه قضائی با توجه به ارائه شدن نظریه پزشکی قانونی در زمینه شرایط سنی آرمان در زمان جنایت، اقرار‌های این پسر، بازسازی صحنه جنایت و مدارک علمی و پلیسی پس از شور، آرمان را گناهکار شناخته و وی را به قصاص نفس(اعدام) محکوم کردند اما وکیل «متهم به قتل» هنوز به این حکم معترض است و مواردی را برای اثبات بی گناهی آرمان مطرح می کند.


متهم متفاوت؛ تحصیل در زندان در انتظار صدور حکم


آرمان در این سال‌ها، در زندان مشغول تحصیل شد و با امید به نجات از قصاص علاوه بر اخذ مدرک تحصیلی مهندسی کامپیوتر، در سال جاری موفق به قبولی در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس شد.


روز اجرای حکم مشخص شد؛ چهارشنبه 11 دی ماه 98


با وجود همه تلاش‌‌های وکیل آرمان، حکم در دیوان عالی کشور هم تأیید و پس از اخذ حکم استیذان، به واحد اجرای احکام دادسرا ارجاع شد. چند روز قبل هم رسانه‌ها از اجرای حکم اعدام آرمان در سحرگاه روز چهارشنبه 11 دی ماه دادند . حکمی که امروز قرار بود انجام شود .


موج خبری و درخواست عمومی برای عفو آرمان 


مردم، رسانه‌ها، هنرمندان و سلبریتی‌ها در روزهای گذشته با انشار پیام‌هایی از خانواده غزاله برای عفو آرمان تقاضا کردند.


پرویز پرستویی در صفحه اینستاگرامش نوشت: «پدر و مادر مقتول، عرض سلام و ادب و تسلیت به شما دلسوختگان. می‌دانم شما عزیز و جگرگوشه‌تان را از دست داده‌اید و تقاضای قصاص حق مسلم شماست و خودتان هم می‌دانید که آرمان سحرگاه چهارشنبه آخرین نفس‌های خود را خواهد کشید. بنده حقیر از شما داغدیدگان محترم تقاضا دارم به آرمان رحم کنید و او را به بزرگی خودتان ببخشید.»


احسان علیخانی هم نوشته است: «پدر و مادر غزاله عزیز، شما ۶ سال است که عزادار غزاله هستین، دردی عمیق و جانکاه، قابل درک نیست داغ شما، حق با شماست حتماً حق با شماست، اما در این ساعت‌های پایانی زندگی آرمان، از شما پدر و مادر محترم و گرامی خواهش می‌کنم و تقاضا می‌کنم که بزرگى کنید به آرمان رحم کنید و او را به بزرگی خودتان ببخشید، صبح چهارشنبه دیگر آرمان نیست، آرمان ۶ سال هر شب کابوس اعدام دیده در زندان، هر شب مرده و زنده شده، شما حق دارید، اما او ۱۸ ساله بوده و اشتباه کرده، غلط کرده ولى ۱۸ ساله بوده، در زندان از دیپلم تا فوق لیسانس درس خوانده و ثابت کرده با رفتارش که در صورت محبت و گذشت شما صلاحیت بازگشت به جامعه را دارد، من دو بار با شما حرف زدم و حسی در دلم گواهی می‌دهد بامداد چهارشنبه شما دلِ اعدام آرمان را ندارید، چون در صدای شما جز درد رفتنِ غزاله، مهربانی و گذشت هم بود، الهی که رحم کنید و آرامتر شوید.»


اجرای حکم به تعویق افتاد 


شاید کمپینی که برای تقاضای بخشش آرمان به راه افتاده بود، نتیجه داد و امروز در رسانه‌ها عنوان شد خانواده مقتول، تنها ساعاتی مانده به اجرای حکم با مهلت یک‌ماهه به آرمان موافقت کردند. مهلتی که شاید با دلرحمی خانواده غزاله برای همیشه تمدید شود.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
amir
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۱
۱
دعوت به خانه برای تجاوز و بعد هم مقاومت... این یه قتل حرفه ای با از بین بردن تمام سر نخ ها است. طرف اول اعتراف کرده بعد خانواده حرفه ای تر از خودش از او خواستند انکار کنه و تا وقت هست ادرس داده جسد رو معدوم کردن. سلبریتی ها برای اخذ ویزای کانادا و امریکا نیاز به رزومه قوی دارند مخصوصا ضدیت با حکم اعدام. خانواده مقتول باید بدانند که سلام گرگ بی طمع نیست و اینها از غزاله پلی برای مهاجرت خود می سازند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
۰
چه داستانی بعد از اعتراف ساخت نمیدونم اینا چرا فکر میکنند بقیه....هستن پسره قتل انجام داده بعد الان میخواد به وسیله پول پدرش با هر ترفندی قصاص نشه سلبریتی ها هم به نوعی خودشونو چسبوندن به اینا حالا ببینید پول چه کارا که نمیکنه
اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۹
۰
چرا یه عده دایه مهربانتر از مادر شدند ومانع اجرای حکمند اگر این اتفاق برای همان سلبزیتی ها می افتاد باز حرفشان همین بود حد اقل جسد آن دختر بیچاره را تحویل بدند بعد اشک تمساح برای قاتل بریزند
گوشتیران
قالیشویی ادیب