بیتوجهی به رأی دیوان عدالت اداری در اجرای یک مصوبه/ معافیت تحصیلی فقط باید برای یک مقطع استفاده شود؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معافیت تحصیلی برای داوطلبان یا دانشجویان مشمول نظام وظیفه همواره پردغدغه بوده و دانشجویان در هر تصمیمی برای ادامه تحصیل با چالش معافیت تحصیلی مواجه هستند. یکی از مشکلات دانشجویان در حال تحصیل این است که فقط در یک مقطع میتوانند از معافیت استفاده کنند. این در حالی است که در بهمنماه سال 97 دیوان عدالت اداری این امر را خلاف عدالت دانست و دانشجویان پسر میتوانند در صورت انصراف از رشتهای و قبولی در رشته دیگر از مهلت مجاز معافیت استفاده کنند.
البته براساس ماده 6 آیین نامه اجرایی معافیت تحصیلی؛ «معافیت تحصیلی در مقطع تحصیلی متوسطه، هر یک از مقاطع دانشگاهی و حوزههای علمیه داخل یا خارج کشور فقط یکبار صادر میشود.»
حال بسیاری نسبت به اجرایی نشدن رأی دیوان عدالت اداری اعتراض دارند و معتقدند که این رأی در دانشگاهها اجرا نمیشود.
در این میان هم در نظرسنجی که از دانشجویان دانشگاه شریف درباره سربازی صورت گرفته و از سوی ابراهیم سوزنچی، عضو هیئت علمی دانشگاه شریف در توئیتر منتشر شده، از 323 نفر شرکتکننده 190 نفر گفتهاند که نرفتن به سربازی یکی از دلایل اصلی ادامه تحصیل است، 118 نفر هم معتقدند که میخواهند به خارج از کشور بروند. در این میان 100 نفر تحصیل داخل، 68 نفر ورود به کار و 37 نفر هم سربازی را انتخاب کردهاند.
با این وجود به نظر میرسد که قانون خدمت وظیفه عمومی نیاز به بازنگری دارد چراکه شرایط بسیاری از امور در کشور تغییر کرده و بسیاری برای ادامه تحصیل نیاز به کاهش محدودیتها دارند. برخی در دوران تحصیل در رشتهای درمییابند که استعدادشان در زمینه دیگر است ولی چالش سربازی سبب میشود که به هدف خود فکر نکنند و رشد و شکوفایی استعداد را نادیده بگیرند و تن به قوانین بدهند. درصورتیکه کشور در شرایط کنونی نیاز به استعدادهای ویژه دارد تا چالشهای متعدد را از این طریق حل کند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/