دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1398 - 10:19
سخنگوی قوه قضائیه:

متولیان نظارت درون‌سازمانی کمترین گزارش‌دهندگان فساد هستند

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه متولیان نظارت درون‌سازمانی کمترین گزارش‌دهندگان فساد هستند، گفت: در موضوع مبارزه با فساد، مردم و جامعه کاری به جریان و گروه سیاسی ندارند، مردم با ذات فساد میانه‌ خوبی ندارند.
کد خبر : 463031
333.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از قوه قضائیه، غلامحسین اسماعیلی به‌عنوان مهمان تلفنی گفت‌وگوی ویژه خبری پیرامون ساختار‌ها و روزنه‌های فساد و سیاسی کردن مبارزه با فساد اظهار کرد: سیاسی نگاه کردن به مقوله فساد را ابزار مبارزه با فساد نمی‌دانیم، چراکه معتقدیم نظام قضائی، اداری و حاکمیتی باید اصل فساد را فارغ از اینکه از سوی چه جریان، چه گروه، چه فرد و وابسته به کدام تفکر اتفاق می‌افتد، در هاضمه خود نپذیرد.


وی افزود: امروز در دستگاه قضا معتقدیم عوامل فساد را باید در ریشه‌های اصلی‌تر آن جستجو کرد.


سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برخی جریانات، مبارزه با فساد را به منظور ایجاد اختلال در مبارزه، سیاسی می‌کنند، نظر شما در این زمینه چیست، تصریح کرد: جریانات سیاسی گاهی اوقات از این واژگان و ادبیات به‌ویژه در تغییر و تحول دولت‌ها و برخی از مقامات سیاسی برای اینکه هر کدام از آن‌ها جناح رقیب و مدیران ماقبل خود را متهم به بروز مفاسد نمایید، استفاده می‌کنند.


اسماعیلی خاطرنشان کرد: این در حالی است که در موضوع مبارزه با فساد مردم و جامعه کاری به جریان سیاسی ندارند، مردم با ذات فساد میانه‌ خوبی ندارند و نباید هم وجود داشته باشد. اینکه هر گروهی گروه دیگر را متهم کند جز اینکه یک اجماع مرکب شکل بگیرد که فساد وجود دارد و افراد مختلف آلوده هستند، ثمره دیگری ندارد. ممکن است این موضوع یک مقدار در روند مبارزه با مفاسد و شناسایی مصادیق آن اثرگذار باشد، اما اصل و ریشه فساد را باید در جای دیگری یافت.


وی در رابطه با اظهارات مطرح شده در این گفتگو مبنی بر اینکه قانونی برای مبارزه با زمین خواری وجود ندارد و جرم انگاری صورت نگرفته است، گفت: قوانین خوبی تحت عنوان قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، منابع طبیعی و قانون زمین شهری داریم که اگر همین قوانین را درست اجرا کنیم و متولیان حوزه زمین و مسکن در امر حفاظت و حراست از این سرمایه‌های عمومی متعلق به مردم وظیفه خود را به خوبی انجام دهند، نیاز به جرم‌انگاری‌های جدید وجود ندارد.


سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در حوزه برخورد ممکن است در برخی موارد مجازات بازدارنده نباشد و باید هزینه ارتکاب جرم را بالا ببریم تا افراد مرتکب اعمال مجرمانه نشوند. در حال حاضر اگرچه قانونی تحت عنوان قانون مبارزه با زمین خواری نداریم، اما فرد را به‌عنوان متصرف عدوانی اراضی ملی و منابع طبیعی در صورتی‌که سازمان‌های متولی اعلام شکایت کنند، تحت تعقیب قرار می‌دهیم و مجازات می‌کنیم.


اسماعیلی افزود: مشکل اینجاست که این تخلفات انجام می‎‌شود؛ اما اعلام جرمی صورت نمی‌گیرد و حراست و حفاظتی از منابع طبیعی، اراضی ملی و زمین شهری انجام نمی‌شود.


وی گفت: اگر تمامی دستگاه‌ها وظایف قانونی خود را به نحو شایسته انجام دهند، مشکلات حل می‌شود. امروز مشکل ما بیشتر از نبود قانون، عدم اجرای قوانین موجود است. اگر قوانین موجود به درستی اجرا شود درصد قابل توجهی از سوءاستفاده‌های مالی و مفاسد اقتصادی کاهش می‌یابد.


سخنگوی قوه قضائیه یادآور شد: در حوزه مسائل مالی، ضوابط و مقررات اجازه نمی‌دهد که تسهیلات بانکی و ارزی بدون اخذ تضمین لازم به متقاضیان ارائه شود؛ اما چرا این کار انجام می‌شود؟ باید اهتمام و اراده جدی بر اجرای قوانین موجود داشته باشیم؛ ضمن اینکه قوانین نیاز به بروزرسانی دارد تا با روزآمد کردن قوانین هزینه ارتکاب جرم را بالا ببریم.


اسماعیلی در پاسخ به سئوالی در مورد ساختار‌های مبارزه با فساد، روزنه‌هایی که زمینه بروز مفاسد را ایجاد می‌کند، عدم شفافیت در بسیاری از عملکرد‌ها و تصمیم گیری‌ها و همچنین وجود امضا‌های طلایی، برخی از قوانین و مقررات که زمینه ساز سوءاستفاده افراد سودجو و فرصت طلب است و نظارت‌هایی که بخش‌های نظارتی انجام می‌دهند را مورد اشاره قرار داد.


وی افزود: نهاد‌های نظارتی درون دستگاهی در هریک از سازمان‌های متولی در حوزه اقتصاد و فعالیت‌های پولی و بانکی اگر نظارت لازم را داشته باشند در وهله اول از بروز مفاسد پیشگیری می‌کنند و اگر خدای نکرده فسادی هم بروز کرد، آن نهاد و دستگاه نظارتی درون سازمانی کشف فساد می‌کند و آن را برای برخورد قضائی به قوه قضائیه معرفی می‌کند.


سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: امروز در همه این بخش‌ها با نواقصی مواجه هستیم؛ از جمله در بحث نظارتی. متولیان نظارت درون دستگاهی و درون سازمانی ما کمترین گزارش دهندگان فساد هستند و بیشترین موارد کشف فساد توسط نهاد‌های نظارتی برون سازمانی صورت می‌گیرد.


اسماعیلی گفت: اگر این بسته کامل را در ارتباط با شناسایی و جلوگیری و برخورد با مفاسد داشته باشیم، ما نیز در دستگاه قضا اقدامی که در سال‌های اخیر به‌ویژه امسال در برخورد با مفاسد و دانه‌درشت‌ها و رسوا کردن عناصر مرتبط با حوزه فساد با جدیت شروع کردیم، با اهتمام جدی ادامه می‌دهیم که تداوم پیدا کند و مجموعه این اقدامات کمک خواهد کرد که شاهد انواع و اقسام مفاسد در داخل کشور نباشیم.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مجتمع تجاری اوپال-سرمایه گذاری در کانادا
-
يکشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۷
۰
مجتبی مقیم امانی و پسر تازه به دوران رسیده اش علیرضا مقیم امانی و شرکت حفارپایدار تهران رو سرچ کنید.
گوشتیران
قالیشویی ادیب