دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1394 - 13:04
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران:

سالیانه 60 هزار بیمار دیابت به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند/ 35 درصد این بیماران قطع عضو می‌شوند

رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با بیان اینکه 4 تا 5 میلیون نفر در کشور به بیماری دیابت مبتلا هستند، گفت: از این تعداد سالیانه حدود 60 هزار نفر به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند که متاسفانه 35 درصد از موارد بیماری منجر به قطع عضو می‌شود.
کد خبر : 45865

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر حسین بختو در نشست خبری که به مناسبت دومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برگزار شد گفت: امسال دومین سالی است که ما مصمم به برگزاری کنگره ملی زخم و ترمیم بافت شدیم. سال گذشته اولین دوره این کنگره برگزار شد که خوشبختانه با استقبال محققان حوزه علوم پایه و حوزه‌های مرتبط با زخم‌های مزمن مواجه شد.


رئیس دومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت افزود: جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران از واحدهای مختلف از قبیل پژوهشگاه و پژوهشکده تشکیل شده است که رسالت و اهداف خاصی را دنبال می‌کند. معمولا ایده‌هایی که محققان جوان فارغ التحصیل یا اساتیدی که همکاری تنگاتنگ با ما دارند در جهاد دانشگاهی عرضه می‌شود که اگر قابل گسترش و توجه باشد و بتواند معضلات بهداشتی و درمانی را حل کند ما از آن ایده‌ها استقبال خواهیم کرد.


وی ادامه داد: تمام موفقیت‌ها و پیشرفت‌هایی که در حوزه های مختلف واحدها و پژوهشگاه‌های جهاد دانشگاهی انجام گرفته همه بسط و گسترش ایده‌های اولیه بوده است. واحد علوم پزشکی تهران به عنوان یک بسترساز و سازمانی که ایده های مختلف را بارور می کند عمل کرده که این واحد از هسته های علمی کوچک چه در قالب گروه‌های آموزشی و چه در قالب مراکز خدمات تخصصی تشکیل شده است.


رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: واحد علوم پزشکی تهران یکی از قدیمی‌ترین واحدهای جهاد دانشگاهی است که در برهه‌های مختلف ماموریت‌هایی برای خود تعریف و هدف‌گذاری کرده و خوشبختانه به ماموریت‌های خود رسیده است. می‌توانیم برای مثال به تشکیل پژوهشکده علوم بهداشتی و پژوهشکده سرطان پستان اشاره کنیم.


بختو گفت: علوم پزشکی تهران با توجه به سابقه‌ای که در مورد درمان زخم‌های مزمن به خصوص زخم پای دیابتی داشته است با پیشنهاد همکاران معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی در صدد برآمد تا مرکز جامع ترمیم زخم و بافت را راه‌اندازی کند.


رئیس دومین کنگره ملی ترمیم زخم و بافت عنوان کرد: در حال حاضر آمار دقیقی در خصوص شیوع دیابت و زخم پای دیابتی در کشور ما وجود ندارد اما می‌توان گفت حدودا 4 تا 5 میلیون نفر در کشور به دیابت نوع یک دو دو مبتلا هستند که از این تعداد حدود 60 هزار نفر به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند. 15 درصد تمام افراد دیابتی در طول عمر خود دچار زخم پای دیابتی می‌شوند که 35 درصد از آنها دچار قطع عضو می‌شوند.


وی با بیان اینکه طول مدت درمان زخم پای دیابتی طولانی است، گفت: بین دو تا پنج ماه درمان زخم پای دیابتی به طول می‌انجامد که این مساله هزینه زیادی را در بودجه سلامت کشور ایجاد می‌کند.


به گفته بختو؛ بر اساس آمارهای منتشر شده در آمریکا سالیانه بیش از 5 هزار دلار برای درمان زخم دیابتی هر فرد صرف می‌شود.


وی درباره اهداف راه اندازی مرکز جامع ترمیم زخم و بافت گفت: زخم پای دیابتی و زخم‌های مزمن طیف گسترده‌ای از زخم‌ها را تشکیل می‌دهد مشکلی که در این خصوص وجود دارد این است که درمان این زخم‌ها نیازمند همکاری چند حوزه تخصصی است. به طور مثال برای درمان زخم دیابتی همکاری جراحان، جراحان غدد، ارتوپد، متخصصان عفونی و گرمسیری و سایر متخصصان در حوزه آموزش بهداشت نیاز دارد.


وی ادامه داد: متاسفانه چون در کشور ما مرکز جامعی که بتواند به صورت جامع به این بیماران خدمت‌رسانی کند وجود ندارد بیماران برای درمان دچار سرگردانی می‌شوند‌. جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برای رفع این مساله مصمم به راه اندازی مرکز جامع ترمیم زخم و بافت شد. این مرکز علاوه بر درمان در حوزه فعالیت پژوهشی و آموزشی نیز فعالیت خواهد کرد.


رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران عنوان کرد: در تمام کشورهای دنیا از جمله کشور ما اگر قرار باشد فعالیتی آغاز شود این فعالیت باید به اطلاع متخصصان پژوهشی و درمانی برسد و این ضرورت ما را به برگزاری دومین دوره کنگره مجاب کرد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: دومین کنگره ملی ترمیم زخم و بافت در تاریخ ششم تا هشتم آبان ماه در سالن غرضی بیمارستان میلاد با هدف تبادل اطلاعات پزشکان و ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی و درمانی در حوزه ترمیم زخم و بافت برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب