دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1394 - 16:54

وزیر بهداشت: شایعه ابتلا به آلزایمر در صورت اضافه کردن آهن به آرد صحت ندارد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور شایعه ابتلای مردم به آلزایمر در صورت اضافه کردن آهن به آرد مواد غذایی را تکذیب کرد و گفت: تا به حال چنین چیزی ثابت نشده و بر مبنای یک یا دو گزارش نمی‌توان چنین ادعایی کرد.
کد خبر : 45722

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید حسن هاشمی با بیان این مطلب، افزود: اگر بخواهیم عطاری‌ها را ساماندهی کنیم ضروری است تا در طب سنتی در زمینه تربیت متخصصان این طب و گسترش داروخانه‌های گیاهی سرمایه‌گذاری کنیم البته این در حالیست که هنوز اراده جدی برای احیای طب ملی در کشور وجود ندارد.


وزیر بهداشت با بیان اینکه همه برای احیای طب ملی انتظار دارند و مطالبه‌گری می‌کنند، اظهار کرد: تا کنون اختیارات، منابع لازم و دستورات قانونی برای سپردن تولیت به وزارت بهداشت به گونه مناسبی انجام نشده و در صورتی که با برنامه‌ریزی صحیح، مجلس و دولت، قوانین لازم را به تصویب برسانند و امکانات لازم را در اختیار ما قرار دهند، می‌توان اطمینان حاصل کرد که ظرف 20 الی 30 سال آینده، یکی از گرانبهاترین میراث‌های کشور یعنی طب ملی را تقویت کنیم و شاهد بد رفتاری‌ها و مداخلات عطاری‌ها به شیوه‌ای غیر اصولی در سلامت مردم نباشیم.


دکتر هاشمی نظارت بر عطاری‌ها را در حوزه اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: در برخی موارد شاهدیم که افراد از قشرهای مختلف و با نیت سودجویی، مبادرت به تجویز برخی داروهای گیاهی و سنتی بدون داشتن دانش آن می‌کنند که این افراد از طریق وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی به مراجع قضایی معرفی شده‌اند اما متاسفانه محکومیت آنها بازدارنده نبوده و در بسیاری از موارد حتی محکوم هم نشده‌اند.


وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به کنترل باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی از سوی وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد اشاره کرد و افزود: امکانات ما در این حوزه با وظایفی که داریم همخوانی ندارد در صورتی که باید آزمایشگاه‌های مجهز، نیروی انسانی کافی جهت نظارت و همچنین قوانینی را در اختیار داشته باشیم که قدرت مداخله و بازدارندگی را به ما بدهد.


دکتر هاشمی تاکید کرد: با وجود تمام این محدودیت‌ها، تا کنون بی‌تفاوت نبوده‌ایم و همواره میزان سموم باقی مانده در مرکبات، برنج و غلات به گونه مناسبی کنترل می‌شود و در صورت بروز تخلف، برخوردهای لازم را کرده‌ایم اما هنوز با نقطه مورد انتظار ما و مردم فاصله داریم.


وی به نقش ویژه آزمایشگاه‌های مجهز جهت کنترل و نظارت بهتر بر مواد غذایی اشاره کرد و گفت: علاوه بر این، لازم است تا سازمان مدیریت نیز ردیفی را در اختیار ما قرار دهد که بتوانیم برای نظارت بهتر، افرادی را استخدام و یا حتی برون‌سپاری کنیم.


دکتر هاشمی تصریح کرد: در بخش نظارت و کنترل محدودیت داریم اما در آینده مقدار هزینه‌ای که دولت و مجلس باید برای سلامتی و درمان معلولیت مردم ناشی از نبود نظارت‌های دقیق پرداخت کنند بسیار بیشتر از آن میزانی است که در حال حاضر می‌توانند در جهت پیشگیری و رعایت استانداردها پرداخت کنند.


وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی اظهار امیدواری کرد که به سازمان‌های استاندارد و غذا و دارو توجه ویژه شود و بخشی از بیماری‌های حال حاضر را ناشی از کم‌توجهی به بخش نظارت در این حوزه دانست.


دکتر هاشمی همچنین شایعه ابتلای مردم به آلزایمر در صورت اضافه کردن آهن به آرد به مواد غذایی را تکذیب کرد و گفت: تا به حال چنین چیزی ثابت نشده و بر مبنای یک یا دو گزارش نمی‌توان چنین ادعایی کرد. مواد افزودنی به آرد را کارشناسان تغذیه صاحب دانش و تجربه و آگاه از آخرین استاندارهای بین المللی به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد می‌دهند و تصمیم گیری‌ها در این حوزه خلق الساعه نیست.


وی تصریح کرد: علاوه بر آهن و ید، وزارت بهداشت علاقه‌مند است که ویتامین D نیز به آرد اضافه شود چرا که طبق تحقیقات علمی با کمبود شدید این ویتامین در کشور مواجه هستیم و امیدواریم منابع مورد نیاز آن تأمین شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب