ماجرای کشف نیزه شکسته های نبرد عاشورا در حفاریهای ایران در کربلا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا به نقل از باشگاه خبرنگاران، حسن پلارک با اشاره به کشف نیزه شکسته های نبرد عاشورا گفت:با توجه به همه استنادهای تاریخی موجود، صحنه ای که امروز به عنوان مقام و بارگاه حضرت سیدالشهدا(ع) و حضرت ابوالفضل عباس است، دقیقا نقطه واقعه کربلا و محل دفن شهدای کربلاست و یکی از مراکز مذهبی است که بالاتفاق هیچ کس تردیدی در مورد این محل هم از نظر صحنه کربلا و هم از نظر دفن شهدای کربلا ندارد.
وی در ادامه افزود: ما در دو موضع در داخل حرم در اطراف ضریح سیدالشهدا (ع) حفاری کردیم که یک مرحله با عمق یک و نیم متر برای تعویض و زیرسازی سنگ و تعویض ضریح امام حسین و یک مرحله برای تقویت ستون ها به منظور ترفیع گنبد بود.
پلارک تصریح کرد: در گمانه زنی هایی هم که در بین الحرمین و در صحن حضرت زینب(ع) داشتیم، در عمق 6 تا 8 متری با اشیایی برخورد داشتیم که فلزات اکسید شده بود.
وی با بیان اینکه این اشیای فلزی به احتمال بسیار زیاد ادوات جنگی عاشوراست گفت:این گمانه ها برای انجام آزمایشات به منظور شناخت استحکام خاک بر روی تربتی که درداخل آنها قرار گرفته است به ایران آورده شد و هم اکنون در یکی از شهرستان ها نگهداری می شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات از ماجرای خونین شدن تربت موجود در این گمانه ها سخن گفت و یادآور شد:عاشورای سال گذشته به من اطلاع دادند که سریعتر خود را به شهرستان مربوطه برسانم ومن نیز بالافاصله عازم محل شدم و ماجرا از این قرار بود که رگه هایی قرمز رنگ در گمانه هایی که در صندوق های محل نگهداری تربت و فلزات اکسید شده است، دیده می شد که از شب عاشورا این رگه ها پدیدار شد و تا ظهر عاشورا نیز وجود داشت.
وی تاکید کرد: تربتی نیز درموزه حرم سیدالشهدا وجود دارد و وهر ساله در روز عاشورای حسینی به رنگ سرخ تبدیل میشود .
انتهای پیام/