دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1398 - 18:27

چه کسانی هم‌نوا با آمریکا پیگیر اجرایی شدن لوایح استعماری FATF هستند؟ +فیلم

عملاً حامیان FATF صدای آمریکا در ایران هستند. صدایی که دقیقاً هم‌نوا و همسو با پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، استیو منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی پیگیر پیوستن ایران به کنوانسیون‌های استعماری FATF ، اعم از پالرمو و CFT است.
کد خبر : 452690

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، علیرضا فقیهی راد: مقامات دولتی، نمایندگان غرب‌گرای مجلس و تعداد اندکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مدت‌هاست برای تصویب لوایح استعماری FATF ادعا می‌کنند که برای دور زدن تحریم‌های آمریکا باید کنوانسیون‌های پالرمو و CFT را فوراً تصویب کنیم. آن‌ها کسانی که مانع از تصویب این دو کنوانسیون هستند را هم‌نوا با ترامپ و پمپئو می‌خوانند. این در حالی است که اساساً FATF سلاح تحریمی آمریکا جهت دقیق‌تر کردن تحریم‌ها و کاملاً در چارچوب راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه ایران قرار دارد.


از طرفی مقامات ارشد وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا طی دو سال اخیر به‌طور جدی و مکرر پیگیر اجرای برنامه اقدام FATF توسط ایران بوده و از عدم الحاق ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT انتقاد کرده‌اند.


در بیانیه مشترک دانیل گلاسر معاون وزیر خزانه‌داری در امور مبارزه با جرائم مالی و تأمین مالی گروه‌های تروریستی و آدام ژوبین رئیس اداره کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا در دولت دوم بوش در جلسه کنگره سال 2007 به‌طور صریح به استفاده از FATF به عنوان ابزاری جهت اعمال اهداف سیاست خارجی آمریکا اشاره می‌شود.


در این بیانیه آمده است: «ما باید با سایر مراکز مالی در سراسر جهان برای ایجاد و حفظ استانداردهای بین‌المللی به‌منظور حفاظت از سیستم مالی بین‌المللی از منابع و عواید حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی همکاری داشته باشیم. وزارت خزانه‌داری این موضوع استراتژیک را از طریق گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ، پیگیری می‌کند... ایالات‌متحده باید یک اهرم فشار بر گروه ویژه اقدام مالی(FATF)، به‌منظور ایجاد یک رویکرد جهانی سازگار و مؤثر در اجرای قطعنامه‌های مربوط به عدم تکثیر سلاح‌های کشتارجمعی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم، طراحی نماید...وزارت خزانه‌داری همچنان به نقش رهبری فعال در FATF ادامه می‌دهد. ما معتقدیم استانداردهای FATF باید در قالب توصیه‌ها ، دستورالعمل‌ها و بهترین شیوه‌های اجرایی بیان شود.»


برای فشار به ایران به FATF نیاز است


با توجه به همین موضوع، خوان زاراته، معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا برای تبیین بهتر جایگاه FATF در فشار بر ایران در کتاب «جنگ خزانه‌داری‌ها» صراحتاً می‌گوید: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت­‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است...برای این­که نظام مالی ایران منزوی شود، لازم است FATF برای تائید قضاوت­‌هایی پیرامون نظام مالی ضد پول‌شویی و مبارزه با تروریسم مداخله کند.»


خوان زاراته درباره نقش آمریکا در فشارهای FATF به ایران هم در کتاب «جنگ خزانه‌داری‌ها» گفته است: «گلاسر و پونسی (دو دیپلمات برجسته آمریکایی در فضای مالی جهانی و متخصص در بحث مبارزه با پول‌شویی) یک فرایند مطمئن را در درون نظام FATF گنجاندند که رژیم ایران را تحت نظارت‌­های دقیق قرار می‌داد، نه فقط با استفاده از استانداردهای ضدپولشویی، بلکه با استانداردهای مقابله با گسترش سلاح‌های کشتارجمعی و استانداردهای مبارزه با تأمین مالی تروریسم که وزارت خزانه‌داری پس از حمله یازده سپتامبر اصرار بر قرار دادن آن‌ها در FATF داشت.»


این اظهارات به خوبی نشان می‌دهد که آمریکا برای دقیق‌تر شدن تحریم‌­ها نیاز بسیار زیادی به اجرای استانداردهای FATF در ایران دارد و اتاق جنگ اقتصادی این کشور در وزارت خزانه‌داری از FATF به عنوان یک بازوی قدرتمند در این راستا استفاده می­‌کند. این موضوع آن‌قدر برای آمریکا مهم و حیاتی است که مقامات این کشور هیچ ابایی از این موضوع ندارند که نارضایتی خود را از عدم اجرای بخش‌هایی از برنامه اقدام FATF توسط کشورمان را رسانه‌ای کنند.


FATF عامل خود تحریمی ایران!


در همین راستا، سیگال مندلکر معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در نشستی به میزبانی لابی ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در تاریخ 15 خردادماه 97 گفت: «بارها و بارها به ایران فرصت داده شده تا فعالیت‌های مخربش را کنار بگذارد. در طول بیش از یک دهه،FATF ریسک تأمین مالی تروریسم برآمده از ایران و تهدیدی که این ریسک برای نظام مالی بین‌المللی ایجاد می‌کند را یادآور شده است. با این وجود، ایران تعهدات بین‌المللی‌اش برای پاک‌سازی نظام مالی خود، برخورد با فعالیت‌های غیرقانونی و توقف کامل تأمین مالی تروریسم را اجرا نکرده است. در روزهای پس از برجام، ایران فرصتی کافی داشت تا اقدامات لازم را برای آنکه به یک کشور دارای ارزش سرمایه‌گذاری بدل شود، انجام دهد. بار این مسئولیت بر عهده ایران بود تا گام‌های لازم برای مشروعیت‌بخشی به خود را بردارد. و باز هم ایران این کار را نکرد. در ماه فوریه،FATF به این جمع‌بندی رسید که ایران بخش اعظم الزامات برنامه اقدام مقابله با پول‌شویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم را انجام نداده است. FATF برای اولین بار در یک بیانیه علنی فهرستی جامع از نواقص اصلی ایران منتشر و بر ریسک تأمین مالی تروریسم و تهدید ناشی از آن برای نظام مالی بین‌المللی، تأکید کرد... ما در رایزنی‌های خود، هم در ایالات‌متحده و هم در خارج از کشور، به‌صراحت گفته‌ایم که شرکت‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، با ریسک عظیمی مواجه هستند و این ریسک پس‌ازآنکه تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای را دوباره اعمال کنیم، بیشتر هم می‌شود. ما کسانی را با ایران تجارت ممنوعه انجام دهند، پاسخگو نگه خواهیم داشت.»


سیگال مندلکر در سخنرانی خود در نشست اندیشکده FDD درباره کارکرد الزامات FATF در تاریخ 15 دی‌ماه 96 گفت: «ما به‌طور مداوم به دولت­ها و شرکت­ها در سراسر جهان هشدار می­دهیم که نیاز است شبکه­‌هایشان را در برابر بازیگران غیرقانونی تقویت کنند. این هشدارها یا از طریق اقدامات محکمی است که ما اتخاذ می­کنیم یا از طریق تعاملات دوجانبه یا چندجانبه دولتی یا از طریق FATF یا از طریق تعامل با بخش خصوصی است». فیلم این اظهارات مندلکر در ادامه آمده است:





علاوه بر این، مندلکر در نشست امنیتی اسپم (Aspem) که با حضور وندی شرمن معاون سیاسی سابق وزارت امور خارجه آمریکا در تاریخ 28 تیرماه امسال برگزار شد، گفت: «سه سال پیش در زمان برجام، ایران موافقت کرده بود برنامه اقدام FATF را اجرا کند که در این برنامه ایران موافقت کرده بود که 10 گام خیلی بزرگ را برای ایجاد نظام ضد پول‌شویی و ضد تأمین مالی تروریسم بردارد و آن‌ها اصلاً این کار را انجام ندادند، چرا این کار را انجام ندادند؟ برای این تنها نیاز است به صحبت‌های مسئولین نظام گوش بدهیم. به این دلیل که آن­ها احساس می‌کنند اگر نظام ضد پول‌شویی را ایجاد کنند دچار به اصطلاح «خودتحریمی» می­شوند. شما نمی‌توانید به بزرگ­ترین حامی تروریسم بگویید که به تأمین مالی تروریسم ادامه ندهید؛ درحالی‌که این موضوع مأموریت اصلی آن­هاست.» فیلم اظهارات مندلکر در نشست امنیتی اسپم در ادامه آمده است:





مندلکر که در جایگاه رئیس اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران قرار دارد در نشست آیپک و در جمع صهیونیست‌ها در 25 مهرماه 96 گفت: «ما مصر هستیم ایران به‌صورت مؤثر و خیلی دقیق رژیم مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم را اجرا کند که منجر به بهبود شفافیت، از بین رفتن فساد و تأمین مالی تروریسم شود یا ایران را از سیستم مالی بین‌المللی حذف کند. ما همچنان ایران را نسبت به تعهداتش در قالب برنامه اقدام FATF پاسخگو می‌دانیم و اگر ایران نتواند تعهداتش را انجام دهد، ما از FATF می‌خواهیم اقدامات متقابل را بازگرداند. تا زمانی که ایران نتواند تأمین مالی تروریسم را به‌اندازه کافی جرم‌انگاری کند باید در لیست سیاه FATF باقی بماند.»


پمپئو: ایران فوراً و بدون هیچ پیش‌شرطی لوایح مرتبط FATF را تصویب کند


مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز صریحاً خواستار تکمیل تعهدات ایران ذیل برنامه اقدام FATF شده و تصویب بدون حق شرط دو کنوانسیون پالرمو و CFT را از ایران طلب کرد، تا خود سندی روشن بر جایگاه FATF در سیاست فشار حداکثری و تحریمی آمریکا علیه ایران باشد. پمپئو در کنفرانس خبری مشترک با هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان گفت: «ایران به‌طور کامل نتوانسته است تعهدات خود ذیل برنامه اقدام FATF که در سال 2016 پذیرفته است را تکمیل کند. به عنوان بخشی از برنامه اقدام، ایران تعهد داده است که دو کنوانسیون پالرمو (مقابله با جرائم سازمان‌یافته فراملی) و کنوانسیون CFT (مقابله با تأمین مالی تروریسم) را تصویب کند. اما همان‌طور که ما از اصلی‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان انتظار داشتیم، آن‌ها تصمیم گرفته‌اند که این کار را انجام ندهند. امروز من از ایران می‌خواهم که هر دو معاهده را بدون تأخیر و بدون هیچ‌گونه حق شرطی به تصویب برساند.» فیلم اظهارات پمپئو در ادامه آمده است:





اما اظهارات روشن و صریح مقامات آمریکایی بر پیگیری اجرای برنامه اقدام FATF توسط ایران به همین‌جا ختم نمی‌شود و در جلسه کنگره آمریکا در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۱۷ (۹ آذر ۱۳۹۶) یعنی دقیقاً یک روز بعد از اعلام وصول لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، مارشال بیلینگزلی دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا که ریاست FATF را هم بر عهده دارد، صراحتاً در پاسخ به یکی از نمایندگان کنگره آمریکا تأکید می‌کند که برای حفظ فشارها به ایران و جلوگیری از دور زدن تحریم‌های آمریکا توسط کشورمان بخصوص سپاه، ضرورت دارد ایران قوانینی درباره مقابله با تأمین مالی تروریسم و پول‌شویی تصویب و اجرایی کند.


دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: در رابطه با حفظ فشارها بر روی حکومت ایران، یکی از کارهایی که آن‌ها ایرانی‌ها باید انجام دهند این است که باید یک چارچوب قانونی ایجاد کنند و برای توقف تأمین مالی تروریسم پاسخگو باشند. آن‌ها به‌اندازه کافی قانون ندارند و من هم نمی‌دانم که آن قوانین را اگر داشتند رعایت می‌کردند یا نه؟ اما آن‌ها این چارچوب قانونی را ندارند و ما آن‌قدر اصرار می‌کنیم تا قوانین مقابله با پول‌شویی را تصویب و اجرا کنند. باید علیه بخش مالی آن‌ها اقدامات مقابله‌ای انجام دهیم. فیلم این اظهارات بیلینگزلی در ادامه آمده است:





در جلسه استماع کنگره آمریکا در سپتامبر ۲۰۱۸ (شهریورماه ۱۳۹۷) یعنی هم‌زمان با اوج‌گیری قیمت دلار در بازار آزاد و وضعیت بلاتکلیف لایحه الحاق ایران به کنوانسیون CFT در مجلس شورای اسلامی، مارشال بیلینگزلی صراحتاً اعلام می‌کند: «تلاش‌های ما همراه با سوء مدیریت و فساد در اقتصاد ایران هم اکنون به نتایجی دست‌یافته است و من امروز به کنگره، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی این روزهای ایران را نشان می‌دهم و این شاخص، ارزش ریال نسبت به دلار آمریکاست. در طول تاریخ تحریم‌های ایران ما چنین افتی را در ارزش ریال ندیده‌ایم. ریال ایران اکنون به اندازه یک صد و چهل هزارم دلار معامله می‌شود (یک دلار معادل ۱۴۰ هزار ریال است) و دوسوم ارزش خود را از دست داده استفیلم این اظهارات در ادامه آمده است:


وزیر خزانه‌داری آمریکا: FATF مانع دور زدن تحریم‌ها می‌شود


حتی صریح‌تر از این استیو منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا میگوید: «FATF مانع دور زدن تحریم‌ها می‌شود.» استیو منوچین می‌گوید: «سرانجام، تحت ریاست ایالات‌متحده آمریکا،FATF روش‌هایی را آزمایش کرد که استانداردها بتوانند به‌طور مؤثر در مورد تهدید تأمین مالی اشاعه سلاح‌های کشتارجمعی، مبارزه کنند. کشورهای یاغی، تروریست‌ها و سندیکاهای جنایی بین‌المللی به‌طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌ها و سایر اقدامات پیشگیرانه، به‌منظور ادامه توسعه اشاعه گری سلاح‌های کشتارجمعی خبره و ماهر شده‌اند. من این سازمان را تشویق می‌کنم تا کارهایی را که در اینجا انجام شد، به‌منظور اطمینان از اینکه خط‌مشی‌ها و کنترل‌های شبکه جهانی FATF به‌طور مؤثر مواجهه با این تهدید تکامل‌یافته را تکمیل کند.»





اما کار به اظهارات مقامات آمریکایی در استفاده ابزاری از FATF توسط آمریکا علیه ایران ختم نمی‌شود. وزارت امور خارجه آمریکا هم در بیانیه‌ای رسمی به این موضوع اشاره کرده است. در تاریخ 10 آبان‌ماه، وزارت امور خارجه آمریکا بیانیه‌ای در حمایت از اقدامات مقابله‌ای FATF علیه ایران منتشر می‌کند که در بند اول آن آمده است: «ایران نشان داده است که اراده‌ای برای رسیدگی به نقصان‌های نظام ضدپولشویی و ضدتامین مالی تروریسم خود ندارد و تعمداً می‌خواهد هیچ شفافیت در اقتصاد آن نباشد تا بتواند به صادرات تروریسم ادامه بدهد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اجرای نقشه‌های تأمین مالی غیرقانونی خود در ابعاد بزرگ ادامه می‌دهد تا از فعالیت‌های مخرب خود حمایت کند.»


در بند دیگری از بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: «جامعه جهانی تصریح کرده است که ایران باید به تعهدات خود عمل کرده و مانند یک ملت عادی رفتار کند.FATF به ایران هشدار داد که باید کنوانسیون‌های پالرمو و تأمین مالی تروریسم را در تطابق با استانداردهای FATF تا فوریه 2020 تصویب نماید. در غیر این صورت FATF اقدامات مقابله‌ای را به‌طور کامل علیه ایران برمی‌گرداند. ما (وزارت امور خارجه آمریکا) از تصمیم FATF برای محافظت از نظام مالی بین‌الملل حمایت می‌کنیم و از اعضای FATF می‌خواهیم ایران را بابت اقدامات ادامه‌دار خودش در زمینه تروریسم و تأمین مالی تروریسم پاسخگو کنیم.»



صدای آمریکا در قلب جمهوری اسلامی ایران!


بنابراین همانطور که اظهارات و اسناد متعدد از مقامات آمریکایی نشان می دهد، آمریکا برای دقیق ترشدن تحریم ها نیاز اساسی به اجرای لوایح FATF توسط ایران دارد و وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان اتاق جنگ اقتصادی این کشور علیه ایران نیز از آن جهت تحریم حداکثری نهایت استفاده را خواهد کرد. در واقع امروز FATF سلاح تحریمی آمریکا در دقیق ترکردن تحریم ها است و به همین دلیل هم مقامات آمریکایی فشار زیادی برای تحمیل این لوایح به ایران وارد می کنند.


حامیان لوایح استعماری FATF در ایران که در میان مقامات دولتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز قرار دارند با اصرار خود بر تصویب کنوانسیون های پالرمو و CFT در واقع خواسته های مقامات آمریکایی را تکرار و در داخل ایران پیگیری می کنند، خواسته هایی که نتیجه ای جز تنگ تر شدن فشارهای تحریمی علیه ایران درپی نخواهد داشت. لذا عملا حامیان FATF صدای آمریکا در ایران هستند. صدایی که دقیقا همنوا و همسو با پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، استیو منوچین وزیرخزانه داری آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی پیگیر پیوستن ایران به کنوانسیون های استعماری FATF ، اعم از پالرمو و CFT می باشد.


نهایتا اکنون که لوایح استعماری FATF به ایستگاه پایانی خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است، ضروری است باتوجه به موارد ذکر شده بیش از این کشور را معطل نگه ندارد و در برابر FATF به عنوان سلاح تحریمی آمریکا و صداهای آمریکا در داخل کشور بایستد و در جلسه پیش رو مجمع تشخیص این لوایح را رد کند.


منبع: نسیم‌آنلاین


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب