تولید نانوکامپوزیتهای مقاوم با قابلیت کارکرد در صنعت کشتیسازی و هوافضا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ساری، نانوکامپوزیتهای مقاوم به محیط خورنده و بهبود خواص مکانیکی از رزین فنولیک تقویتشده با الیاف کربن کوتاه با نانوذرات رس و SiO2 ثبت اختراع شد.
یاسر رستمیان به عنوان استاد راهنما در ساخت نانوکامپوزیتهای مقاوم به محیط خورنده و بهبود خواص مکانیکی از رزین فنولیک تقویت شده با الیاف کربن کوتاه با نانوذرات رس و SiO2 در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «شیتهای نانوکامپوزیتهای فنولیک/الیاف کربن/نانورس و فنولیک/الیاف کربن/نانو سیلیکا در صنعت کشتیسازی به عنوان عایق نسبت به محیطهای خورنده (مانند آب دریا) مورد استفاده قرار گیرد.»
وی درباره کاربرد این اختراع عنوان کرد: این مواد در «نیروگاههای سیکل ترکیبی مانند شهید سلیمی نکا واقع در استان مازندران که در معرض محیط خورنده آب دریای خزر هستند مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی بهعنوان عایق حرارتی و الکتریکی در صنعت الکتریک ایران مانند تابلوهای برق و ... استفاده میشود.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی ساری درباره ساخت این نانوکامپوزیتها اظهار کرد: «این نانوکامپوزیتها در دو مرحله پخت میشوند. در مرحله نخست از طریق مواد مخلوط شده (رزین فنولیک، الیاف کربن کوتاه، نانوذرات رس و سیلیکا) توسط آون با دمای 90 درجه سانتیگراد به مدت 90 دقیقه انجام میشود تا به فلو موردنظر برسد. در مرحله دوم نیز مواد پخت شده توسط دستگاه هاتپرس با دمای 160 درجه سانتیگراد با فشار 50 بار به مدت 15 دقیقه عمل تحکیم نمونهها صورت میگیرد.»
مواد نانوکامپوزیت بزرگترین سهم را در صنعت هوافضا، کشتیسازی و صنعت ساختمانسازی دارند
رستمیان با اشاره به کاربردهای نانوکامپوزیتها در صنعت توضیح داد: «مواد نانوکامپوزیت بزرگترین سهم در صنعت هوافضا، کشتیسازی و صنعت ساختمانسازی دارند. در این میان شیت یا پروفیلهای نانوکامپوزیتی به عنوان عایق در برابر شرایط زیستمحیطی خورنده در صنعت کشتیسازی، بناهای ساحلی، صنعت هوافضا، صنایع خودرو و ... مورد استفاده قرار میگیرد.»
وی با اشاره به نوآوری در ساخت نانوکامپوزیتها تصریح کرد: «نانوکامپوزیت ساخته شده از رزین فنولیک نوع نووالاک با الیاف کربن T300 بهصورت الیاف کوتاه و تقویتکنندههای سرامیکی بهصورت نانوذرات رس و سیلیکا استفاده شده است.»
به گزارش آنا، اختراع نانوکامپوزیتهای مقاوم نتیجه پایاننامه کارشناسیارشد علیاصغر جهانگیری حسینآبادی دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی ساری با راهنمایی یاسر رستمیان عضو هیئتعلمی گروه مهندسی مکانیک این واحد دانشگاهی است که به ثبت رسیده است.
رستمیان معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری و مسئول علمی آزمایشگاه تحقیقاتی نانوتکنولوژی و مواد پیشرفته در واحد ساری بوده و تاکنون 32 مقاله از وی در مجلات معتبر ISI به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/4078/4062/پ
انتهای پیام/