دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1398 - 13:32

در اهواز چه می گذرد؟ + عکس و فیلم

بارش باران و جاری شدن سیل در شهراهواز و اغلب نقاط استان خوزستان باعث مختل شدن زندگی و کسب و کار مردم شده است.
کد خبر : 451055
2669749.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در پی بارش باران از عصر امروز در اهواز، آبادان و سراسر بخش‌های مرکزی و جنوبی استان، وضعیت مردم به حالت بحرانی درآمد.


در بخش‌های زیادی از مناطق کوت عبدالله و شهر اهواز همچون علوی، ملاشیه، عین دو و حصیرآباد، آب همراه با فاضلاب وارد منازل، مراکز تجاری و بیمارستان‌ها شده و مردم را با مشکلات شدیدی مواجه کرد.



طبق مشاهدات خبرنگار فارس، به علت ارتفاع بالای آب در معابر، خاموشی خودروها و تصادفات متعددی رخ داد که  هنوز میزان آن اعلام نشده است.





بارندگی‌های امروز در اهواز بیش از ۶۰ میلیمتر و در آبادان بیش از ۱۰۰ میلی متر ثبت شده است.


جمعیت هلال احمر خوزستان نیز اعلام کرد که امشب ۲۵۰ عملیات امدادی انجام داده، بیش از ۲۰۰ خودرو را رهاسازی کرده و دو اردوگاه اسکان اضطراری نیز برپا شده است.


بنا بر اعلام روابط عمومی فرمانداری کلانشهر اهواز، ادارات و بانک‌های اهواز نیز به‌دلیل آبگرفتگی شدید معابر، فردا سه‌شنبه ۲۶ آذرماه تعطیل خواهند بود.





مشکل کجاست؟


اهواز به علت فقدان شبکه آب‌های سطحی و فرسودگی شبکه فاضلاب همواره با بارش نخستین قطرات باران، با مشکلات جدی مواجه می‌شود.

به گفته مسوولان استانی، کمتر از ۵ درصد بودجه ۶۳۰ میلیارد تومانی مصوب دولت در فروردین ۹۶ برای شبکه فاضلاب اهواز وصول شده است.


 بنا بر این گزارش، از مجموع ۲۴۰۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و خطوط اصلی انتقال فاضلاب، حدود ۹۰۰ کیلومتر آن از جنس بتنی و فرسوده بوده و کارکرد مناسب ندارد.
 ‏
 ‏سیلاب فروردین ماه سال جاری موجب برگشت آب رودخانه از مبادی ورود فاضلاب به کارون و همچنین پس زدگی و بالازدگی فاضلاب شد که اثرات مخرب به همراه داشت. این وضعیت بحرانی سبب ریزش ۶۵ کیلومتر از شبکه فاضلاب و انسداد حدود ۹۰۰ کیلومتر از خطوط مذکور و معیوب شدن تجهیزات برقی و مکانیکی در ۲۵ باب از ایستگاههای پمپاژ شد.
 ‏
 ‏بدین ترتیب علاوه بر معایب و مشکلات شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب که قبل از سیلاب اخیر نیز بعنوان یک معضل اصلی برای اهواز مطرح بوده است، با وقوع سیلاب نیز خسارتهای قابل توجهی ناشی از انسداد، گرفتگی و ریزش خطوط و خرابی ایستگاهای پمپاژ فاضلاب به شبکه فاضلاب اهواز وارد شد که برآورد ریالی این خسارات معادل ۴۶۷ میلیارد تومان بوده است.
 ‏
نکته قابل توجه دیگر اینکه همچنان ۱۸۵۰۰۰ متر مکعب فاضلاب اهواز از ۲۴ نقطه وارد رودخانه کارون می‌شود.


در خصوص شبکه دفع آب‌های سطحی نیز، شهرداری اهواز خود را فاقد اعتبارات کافی برای ایجاد آن می‌کند و بنا بر اعلام شهردار، این موضوع نیازمند عزم ملی است چرا که در مجموع ۸ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.



دستور ویژه رهبر انقلاب


 با توجه به معضلات و مشکلات مردم خوزستان در زمینه شبکه فاضلاب اهواز، رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۲۲ مردادماه ۹۸ به رئیس جمهور دستور داد تا فوراً برای رفع این مشکل اقدام و اعتبارات مورد نیاز اختصاص یابد.


به این ترتیب دولت موظف شده تا آخرین اقدامات خود در این خصوص را به صورت ماهانه به دفتر مقام معظم رهبری گزارش کند.


منبع: فارس


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب