کاهش 50 درصدی آسیبهای فوتبال به کمک برنامه گرم کردن
حامد عباسی در گفتگو با خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نتایج مقاله چاپشده با عنوان «The +11 Kids warm-up programme to prevent injuries in young Iranian male high-level football (soccer) players: A cluster-randomised controlled trial» در نشریه معتبر Journal of Science and Medicine in Sport با ضریب تأثیر 3.623 را تشریح کرد.
بیشتر بخوانید:
نیاز پژوهشگران به علوم انسانی و ضرورت گفتمان سازی پژوهشی
وی با تأکید بر اینکه فوتبال ورزشی جذاب و پرطرفدار است و علاقهمندان زیادی در سراسر جهان بهطور غیرحرفهای و حرفهای به آن اشتغال دارند، گفت: متأسفانه وقوع آسیبهای ورزشی همواره موجب نگرانی مربیان و ورزشکاران بوده است. امروزه ورزش حرفهای در سنین پایینتری شروع میشود.
45 درصد آسیبهای فوتبال در بازیکنان زیر 15 سال اتفاق میافتد
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی ادامه داد: با توجه به اینکه نوجوانان ازنظر جسمانی در حال تکامل هستند، بازیکنان کودک و نوجوان به علت مهارت کمتر، قدرت عضلانی پایینتر، استقامت و هماهنگی کمتر، بیشتر از بازیکنان بزرگسال در معرض بروز آسیب هستند. حدود 45 درصد از آسیبهای فوتبال در بازیکنان زیر 15 سال اتفاق میافتد. بروز آسیب در بازیکنان کودک و نوجوان میتواند باعث اختلال در صفحات رشد گردد.
عباسی عنوان کرد: اختلال در صفحات رشد نیز میتواند باعث ایجاد اختلاف در طول اندامها، ناهنجاریهای زاویهای، تغییر در مکانیک مفصل و سایر ناتواناییهای طولانیمدت شود. لذا با توجه به سن نسبتاً پایینتر این رده از بازیکنان فوتبال، پیشگیری از آسیبهای ورزشی در سنین کودکی و نوجوانی از اهمیت بیشتری برخوردار است تا از هزینههای مختلف آسیبهای ورزشی پیشگیری کرد.
وی افزود: بهکارگیری راهبردهای پیشگیری از آسیبهای ورزشی با توجه به منابع در دسترس تأثیر بهسزایی دارد. ازجمله اقدامات مورد نظر برای پیشگیری از آسیب در رشتههای ورزشی مختلف، استفاده از برنامههای تمرینی ویژه است که بر اساس نیازمندیهای جسمانی و ریسک فاکتورهای آسیب در هر رشته ورزشی طراحیشده باشد. خوشبختانه اخیراً کارشناسان مرکز پژوهش و ارزیابی پزشکی فیفا برنامه «فیفا +11 کودکان» را با در نظر گرفتن ویژگیهای بلوغ جسمی و آسیبهای خاص کودکان طراحی کردهاند. این برنامه تمرینی باهدف ارتقا جهتیابی فضایی، پیشبینی و توجه، افزایش پایداری بدن و هماهنگی حرکات و یادگیری تکنیکهای مناسب سقوط طراحی کردهاند.
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی اذعان کرد: در مطالعهای که باهدف بررسی تأثیر برنامه گرم کردن +11 کودکان بر میزان آسیبهای نوجوانان در لیگ فوتبال ایران انجام شد. تعداد 42 تیم از مدارس فوتبال سراسر کشور مشارکت داشتند، تیمها به مدت یکفصل (9 ماه) تحت نظر قرار گرفتند تا اثربخشی برنامه +11 کودکان بین تیمهای گروه تجربی (20 تیم) و کنترل (22 تیم) مشاهده شود. نتایج پژوهش حاکی از کاهش 50 درصدی نرخ آسیبها در گروه تجربی (استفاده از برنامه گرم کردن +11) نسبت به گروه کنترل (استفاده از برنامههای گرم کردن معمول) بود. با توجه به نتایج امیدبخش برنامه گرم کردن +11 در کاهش قابلتوجه آسیبهای فوتبال در کودکان و نوجوانان، به مربیان تیمهای فوتبال در ردههای سنی پایه توصیه میشود تا از برنامه گرم کردن +11 بهجای برنامههای مرسوم گرم کردن استفاده کنند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/