دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آذر 1398 - 12:04
هفته پژوهش 24/ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛

مرکز سیاست‌گذاری علوم انسانی ایجاد شود/ علوم انسانی در کشور تحقیر شده است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در کشور ما علوم انسانی تحقیر شده است، گفت: علوم انسانی باید مرکز سیاست‌گذاری باشد تا انسان و آسایش آن ملاک عمل قرار گیرد.
کد خبر : 450281
عاملی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سعیدرضا عاملی صبح امروز در مراسم ویژه هفته پژوهش که در محل پژوهشگاه علوم انسانی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از چالش‌های علوم انسانی نگرش به واقعیت است امیدوارم بتوانیم به سمت واقعی سازی علوم انسانی حرکت کنیم.




بیشتر بخوانید:


متأسفم که کتاب کلیله و دمنه در مدارس تدریس نمی‌شود




وی افزود: انسان، فرهنگ و علوم هیچ‌گاه ثابت نیستند؛ به همین دلیل نیاز داریم که گذشته و حال و آینده را بشناسیم. عصبیت مانند امور دیگر در علم نیز وجود دارد، عصبیت در علم حتی موجب کشته شدن انسان‌ها در ادوار مختلف می‌شود.


عاملی گفت: عصبیت علمی گاهی سبب می‌شود که اصرار بر امری صورت می‌گیرد و با نشان دادن بخشی از واقعیت می‌خواهد بگوید که همه‌چیز همین است. برای فهم باید مسیر را باز گذاشت.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از زمانی که علوم تجربی وارد علم شد در جایگاه برتر قرار گرفت، بعدها این نگاه تجربی وارد علوم انسانی شد و علوم انسانی از این بابت متضرر شد. علوم تجربی نیز در دهه ۸۰ میلادی با چالش‌هایی مواجه شد و دریافت که علم دیگر یک رشته‌ای نیست؛ بلکه یکپارچه و چند رشته‌ای و میان‌رشته‌ای است.


وی اضافه کرد: در کشور ما علوم انسانی تحقیر شد که اگر نتوانستید پزشک و مهندس شوید به علوم انسانی بروید. بعدها بازاریابی یکپارچه ارتباطی در علوم تجربی حاکم شد، همچنین شبیه‌سازی هستی در دستور کار علوم تجربی نیز قرار گرفت و این نگرش که هر روز علم جدید کشف می‌شود که ممکن است علم قبلی را نقض کند. شبیه‌سازها به این نتیجه رسیدند که به ژن هر چیزی بپردازند.


عاملی تصریح کرد: درنهایت اکنون به این نتیجه رسیده‌ایم که درک واقعیت از درون با نگاه چند رشته‌ای باید مدنظر قرار گیرد. البته در این میان فناوری کمی متفاوت از سایر علوم است، چراکه ماهیتش با جهان فیزیکی فرق دارد و آن جهان مجازی است. منطق عددی در جهان مجازی حاکم است. ریاضی بودن این جهان باعث خاص شدن آن شده، این جهان نشان داد آنچه از ذهن ما می‌گذرد خیال نیست.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید بیش‌ازپیش به درک جهان نیاز داریم، علوم انسانی و علوم اجتماعی، علوم مرکز هستند و علوم تجربی و مهندسی تابع علوم انسانی هستند چراکه همه این علوم برای انسان است. چراکه اگر علوم تجربی و مهندسی حاکم باشد بمب هسته‌ای به وجود می‌آید.


عاملی عنوان کرد: اکنون بیش از ۷۰ درصد طبقه متوسط آمریکا از وضعیت این کشور ناراضی هستند. اگر ۱۲ هزار کلاهک هسته‌ای در جهان مورداستفاده قرار گیرد دود غلیظی جهان را فرامی‌گیرد که دمای کره زمین به منفی ۵۰ درجه می‌رسد و همه موجودات از بین می‌روند، بنابراین لازم است از نظامی‌گری فاصله بگیریم.


عاملی ادامه داد: علوم انسانی باید مرکز سیاست‌گذاری باشد تا انسان و آسایش آن ملاک عمل قرار گیرد. باید بازنگری در نقشه جامع علمی کشور شود تا انسان بیشتر در آن موردتوجه قرار گیرد.


رونمایی از آثار راهبردی پژوهشگاه علوم انسانی با حضور وزیر علوم  


در ادامه این مراسم حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز گفت: پژوهشگاه سعی می‌کند آثار راهبردی را در دستور کار خود قرار دهد که امروز با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی خواهد شد.


وی افزود: در ایران برای عمومی‌سازی مشکل‌داریم چراکه با امتناع روبرو می‌شویم ولی با اقدامات پژوهشگاه توانستیم در این مسیر گام برداریم.


انتهای پیام/4084/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب