دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1398 - 12:27

کویر کاراکال را می‌شناسید؟! +گردشی کوتاه در این کویر گربه‌ای!

کاراکال نام فارسی باستانی گربه‌ای است که در کویر کاراکال زندگی می‌کند.
کد خبر : 450092
a280a9f9-edd9-48ab-921c-730c63384199.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کویر کاراکال، کویری زیبا در دل ایران است که گفته می‌شود، نام آن را از نام یک گربه که ساکن این محدوده است گرفته‌اند و از این رو در ادامه خبرگزاری آنا به معرفی هرچه بیشتر آن می پردازد.



کویر کاراکال کجاست؟


همانطور که می‌دانید؛ کویر از جمله مقاصد جذاب برای گردشگران در فصل پاییز محسوب می‌شود و در این میان کویر کاراکال که با نام کویر صادق آباد هم می‌شناسند می‌تواند مقصد جذابی برای گردشگری باشد که در یزد واقع  شده است و به دلیل نزدیکی که به روستای صادق آباد دارد نیز نام دیگر آن کویر صادق آباد است.


جالب است بدانید؛ این کویر از گذشته تاکنون زیستگاه نوعی گربه سان زیبا به نام کاراکال بوده که این موضوع خود دلیل به شهرت رسیدن این کویر در مرکز ایران است، این کویر منطقه‌ای اسرارآمیز است که برخلاف ظاهر سخت و خشن آن، از رنگ تا حرکت شن‌های روانش برای بسیاری از گردشگر‌ها جذاب است.


در این کویر شما می‌توانید از ترکیب رنگ‌هایی که در آن وجود دارد به نهایت آرامش دسترسی پیدا کنید.


در کاراکال می‌توان با تماشای به هم پیوستن کویر و آسمان به معنای واقعی در افق محو شد.


گربه کاراکال را بیشتر بشناسید!



 


کاراکال نام فارسی باستانی گربه‌ای است که در کویر کاراکال زندگی می‌کند و همین خود دلیلی نام گذاری این کویر به شمار می‌رود ، البته نام امروزی گربه کاراکال «سیاه گوش» یا «منگوله‌گوش» است.


این حیوان یکی از ۸ گونه گربه سانانی است که در ایران زندگی می‌کند و باید بدانید، این گربه سان  به جز ایران در آفریقا نیز زیستگاه دارد.



جالب است بدانید که کاراکال یکی از سنگین‌ترین و سریع‌ترین گربه سانان کوچک است و با توجه به مطالعاتی که در مطالعاتی که بر روی ژنتیک آن صورت گرفته این گربه طلایی آفریقایی و یوزگربه نزدیک‌ترین خویشاوندانش به شمار می‌روند. به دلیل قدمت حضور کاراکال در ایران از گذشته، کویری با همین نام در زیستگاه این حیوان به یادش نام گذاری شده است و عده زیادی کاراکال را با گربه سان دیگری با نام علمی «لینکس» اشتباه می‌گیرند.


این دو جانور از لحاظ ظاهری شباهت‌های بسیاری با یکدیگر دارند، اما به هیچ وجه یکسان نیستند و برای اثبات آن باید بگوییم که کاراکال حیوان تک زی و به شدت قلمرو طلب است و بیشتر مواقع شب گرد است.


کاراکال در مناطق خشک قلمرو وسیعی دارد، به طور مثال یک کاراکال ۲۷۰ تا ۱۱۱۶ کیلومتر مربع را تحت قلمروی خود در می‌آورد و اجازه حضور کاراکال دیگری را نمی‌دهد.


گردشی کوتاه در کویر کاراکال


کویر کاراکال در یزد در دل مرکز ایران قرار گرفته و همانطور که گفتیم نام آن از یک گربه وحشی به نام کاراکال برگرفته شده است و ایرانیان با توجه به هوش بالایی که این گربه دارد از آن برای شکار حیوانات مختلف استفاده می‌کردند.


پوشش گیاهی که در این منطقه کویری وجود دارد بسیار ضعیف است و بیشتر از گیاه ماسه پسند هستند و از جمله گونه‌های گیاهی این منطقه می‌توان به بوته‌های نسیو به ندرت اسکنبیل اشاره کرد.


در مرز شن زار‌ها و نمک زار‌های حاشیه آن هم می‌توان درختچه‌های گز را دید و از نکات مهم دسترسی به این کویر وجود جاده آسفالت تا خود مقصد است که دسترسی آن را برای همه راحت می‌کند.



از جمله تفریحات جذابی که در این کویر می‌توانید انجام دهید شترسواری، سافاری، موتورسواری روی شن‌های طلایی، غلت خوردن از بالای تپه‌های شن روان، پیاده روی در نخلستان‌ها است که هر کدام به تنهایی می‌توانند برای یک برنامه‌ی سفر بسیار جذاب و هیجان انگیز باشند.


همچنین می‌توانید در اقامتگاه سنتی که در این کویر وجود دارد نیز بمانید و غرق در آسمان پر ستاره کویری شب شوید.


جالب است بدانید؛ به گردشگرانی که علاقه زیادی به زیبایی‌ها و سکوت کویری دارند، سفر به کویر کاراکال به شدت توصیه می‌شود، مهمترین دستاوردی که گردشگران این مقصد به دست می‌آورند آرامش و سکوتی است که در این کویر وجود دارد، چرا که کویر منبع سکوت و آرامش است.


سکوت کویر، آسمان پرستاره شب‌های کویر، دنیای ناشناخته و گاه وهم‌انگیز کویر، تنها بخشی از ویژگی‌های این سرزمین شنی است. کویر کاراکال در یزد هم به دلیل دوری از مراکز پر سر و صدا مثل شهر‌های بزرگ، آرامش و سکوت خاصی حکم فرما است.


جاذبه‌های گردشگری کویر کاراکال در یزد



  •  بازدید از خانه‌ی وحشی بافقی


دیگر جاذبه‌ی گردشگری که در مسیر کویر کویر کارکال در یزد می‌توانید آن را مشاهده کنید خانه‌ی وحشی بافقی است که از قرن دهم هجری قمری در این منطقه باقی مانده است.


این خانه با معماری زیبا و خاصی که دارد از جمله آثار ملی ایران است که در مسیر رسیدن به این کویر قرار دارد. سالانه گردشگران زیادی هستند که برای بازدید از خانه‌ی وحشی بافقی به سمت این کویر سفر می‌کنند.



  • آب انبار و حمام کاکامیر


از دیگر جاذبه‌هایی که در کویر کویر کارکال در یزد آب انبار و حمام کاکامیر است که از بزرگترین آب انبار‌های بافق به شمار می‌رود.


حجم آب این آب انبار ۲۵۰ مترمکعب است و با پوشش آجری گنبدی شکلی که دارد بسیار زیبا و باشکوه در دل زمین در عمق چهار متری نیز قرار دارد.




  •  تماشای نخلستان‌ها و شب‌های پرستاره کویری


کویر کاراکال در یزد همانند سایر کویر‌های توریستی ایران محیط مناسبی برای تفریحات خاص دارد، نخلستان و تپه‌های شنی بسیار زیبایی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را تماشا کنید.


شب نشینی در آسمان پرستاره کویر و لذت از یک چای ذغالی از جمله لذت‌های خوب در کویر در شب هم، می‌تواند در این منطقه تجربه شود.


کویر کاراکال در یزد حیات وحش جذابی هم دارد که فرصت بازدید از پرنده‌ها و حیوانات کویری را برای گردشگران فراهم می‌آورد.



  •  قلعه باقرآباد در بافق


قلعه‌ای به نام باقرآباد در فاصله‌ی ۲ کیلومتری کویر کویر کارکال در یزد واقع شده است که در شهرستان بافق درست جایی که کویر کاراکال در یزد قرار دارد.


این قلعه یکی از دژ‌های تاریخی یزد است که به راحتی می‌توان از بالای شن‌های روان کویر را مشاهده کنید. قلعه باقرآباد، دژی است متعلق به دوره‌ی قاجار است که به دستور عبدالرحیم خان فرزند محمد تقی خان بافقی به منظور پناه گرفتن مردم در برابر خطرات احتمالی و همچنین انبار کردن غلات ساخته شد.


قلعه باقرآباد در بافق دارای ۴۵ اتاق و دو برج نگهبانی، ۳ جایگاه برای سنگ انداز‌ها و ۱۰ جایگاه برای تیرانداز‌ها وجود دارد که به یک قلعه منحصر به فرد نیز تبدیل شده است.


تپه‌های شن‌های روان که با وسعت بیش از ۱۵۰۰ هکتار و ارتفاع بیش از ۵۰ متر در نوع خود رکوردار یکی از بزرگ‌ترین تپه‌های شنی ایران هستند.


نکاتی مهم برای کویری گردی



  1. فاصله در کویر‌ها معمولا بسیار گول زننده هستند. مثلا شاید شما نقطه‌ای را ببینید و با خود خیال کنید که تنها ۲۰۰ متر تا شما فاصله دارد، در حالی که فاصله اصلی آن شاید نزدیک به ۱ کیلومتر باشد.

  2. اگر شما تکی یا به صورت گروهی کوچک سفر می‌کنید، از نکات مهم سفر به کویر این است که مکان، زمان حرکت و زمان بازگشتتان را به افرادی قابل اطمینان بگویید.

  3.  در پیاده روی در کویر و حتی به طور کلی در همه نوع فعالیت‌های طبیعت گردی باید آرام راه رفتن شبیه افراد مسن را امتحان کنید.

  4.  آب به مقدار کافی همراه خودتان ببرید چرا که تشنگی اجازه ادامه‌ی حرکت را به شما نمی‌دهد.

  5. حتما با مفهوم طوفان شن آشنا هستید، پس یکی از لوازمی که باید همراه داشته باشید شال گردن است تا بتونید جلوی دهانتان را بپوشانید.

  6.  حتی اگر خیلی به خود در رابطه با مسیر مطمئن هستید، اما این لوازم حتما باید در سفر به کویر همراهتان باشد تا اگر راه را گم کردید، مسیر را پیدا کنید.

  7.  نسبت به تعداد روز سفر، کوله یک روزه یا چند روزه داشته باشید. در کوله بهتر است لباس هایتان را به صورت لوله شده بگذارید تا فضای کمتری اشغال کند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب