شهر لاهور؛ قلب پاکستان را بیشتر بشناسید +معرفی مناطق گردشگری
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شهر لاهور یکی از شهرهای زیبا و دیدنی کشور پاکستان است که ابنیه و آثار باستانی زیبایی در آن بنا شده است و هر گردشگری را به خود جذب میکند و از این رو امروز خبرگزاری آنا قصد دارد تا شما را بیشتر با این شهر دیدنی و زیبا آشنا کند.
معرفی شهر لاهور
یکی از مهمترین شهرهای استان پنجاب پاکستان، شهر لاهور است که گفته میشود بسیاری از جاذبههای تاریخی تفریحی شهرهای پاکستان در این استان قرار گرفته است.
شهر لاهور در لیست بزرگترین شهرهای پاکستان قرار گرفته است و از این رو در افکار مردم به عنوان قلب پاکستان مطرح میگردد.
ریشهٔ تاریخ خلقت در پاکستان به همین شهر بازمیگردد و نیز محیطی فرهنگی دارد، کارشناسان ثروت و آموزش و پرورش در میان شهرهای پاکستان بیشتر این شهر را انتخاب میکند و در این شهر مسکن میگزینند؛ چرا که هم برای درآوردن پول محیطی بازرگانی و هم برای آموزش محیطی فرهنگی دارد.
شهر لاهور بیشتر اوقات باغ شهر خوانده میشود و نیز میراث امپراتوری مغولی هند در این شهر بر جای ماندهاست.
- بیشتر بخوانید:
- گرجستان، کشوری زیبا وپر رمز و راز
- عجایب ۱۰ مکان گردشگری محبوب در جهان + تصاویر
- سوغات تکاب چیست؟
بناهای تاریخی شهر لاهور
هر چند شهر لاهور در حال حاضر، به شهری مدرن تبدیل شده است، اما وجود ابنیه و ساختمانهای دولتی با معماری غربی از جمله موزه شهر، دادگاه عالی، دانشگاه پنجاب، اداره پست و کالج دولتی لاهور که در زمان سلطه انگلیس بنا شده بود، در میان ساختمانهای بلند و مدرن امروزی در گوشه و کنار این شهر چشم هر بیننده را به خود خیره میکند.
محل بافت قدیمی شهر لاهور در شمال غرب این شهر، برخی از دروازههای معروف دیوار قدیمی که زمانی دور تا دور شهر کشیده شده بود بر جای مانده است این دروازهها که اکنون دور تا دور آن را بازارهایی شلوغ فراگرفته، توانسته است در برابر پدیده مدرنیزه شدن شهر مقاومت کند.
هوای شهر لاهور به طور معمول گرم و مرطوب است و بهترین فصل آن ماه فروردین است که دما در آن گاه به ۴۰ درجه سانتیگراد نیز میرسد و از طرفی فصل بارندگیهای فصلی و موسمی در این شهر در ابتدای تابستان یعنی از خرداد ماه آغاز و تا سه ماه ادامه مییابد.
جالب است بدانید؛ سردترین ماه در این شهر دی ماه است که به دلیل رطوبت زیاد مه غلیظ بیشتر شهر را فرا میگیرد.
بیشتر ساکنان این شهر را مسلمانان و اقلیت آن را مسیحیان تشکیل میدهند، البته یک گروه کوچک از زرتشیان نیز در این شهر در فضای صلح و آرامش زندگی میکنند.
این شهر به دلیل وجود برخی از زیارتگاههای معروف متعلق به سیکها و هندوها هر ساله پذیرای صدها هزار تن از این دو فرقه از اقصی نقاط جهان به ویژه کشور هند است.
مناطق گردشگری شهر لاهور
- باغ شالیمار در شهر لاهور
باغ دیدنی شالیمار که در شهر لاهور پاکستان واقع شده است، به دستور شاه جهان بنا شد.
شاه جهان امپراتور گورکانی این منطقه بود و این باغ توسط ملا علاء الملک تونی که یکی از معماران مشهور زمان خودش بود در قرن ۱۸ بنا شد.
این باغ شبیه به یک متوازی الاضلاع ساخته شده است، متوازی الاضلاعی که که در طول قرار گرفته است. دیوارهای باغ شالیمار منبت کاری شده و بسیار زیبا است.
طرح این باغ نیز بر اساس طرحی برگرفته از چهارباغ شکل گرفته است. این باغ به همراه قلعه لاهور در سال ۱۹۸۱ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. این باغ از سال ۲۰۰۰ تاکنون جزو میراثهای در خطر یونسکو قرار دارد.
- قلعه شاهی در شهر لاهور
قلعه شاهی به قلعه لاهور نیز مشهور است و این قلعه در کنار باغ شالیمار اکنون در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است، البته به جای قلعه به آن ارگ لاهور نیز گفته میشود.
گفته میشود، این ارگ در سال ۱۰۲۵ ساخته شده و البته گفتنی است، باستان شناسان معتقدند این قلعه طی سالها ویران و دباره بازسازی شده است.
قلعهای که در حال حاضر در دسترس است به دستور اکبر شاه سومین پادشاه گورکانی (برخی معتقدند شاه اکبر جزو امپراتوری مغولی هند است) این قلعه در سال ۱۵۶۶ مورد بازسازی قرار گرفت.
این قلعه همچون دیگر ارگهای دنیا دارای بخشهای متعددی است.
مشهورترین بخشهای این قلعه عبارتند؛ از دیوان خواص، متی مسجد، شیش محل و تماشاگاه نولخه.
- مسجد پادشاهی در شهر لاهور
مساجد بسیار زیبایی را میتوان در پاکستان یافت که گسترده اسلام موجب این امر شده است، از جمله این مساجد، مسجد بادشاهی یا مسجد پادشاهی یا مسجد عالمگیری نامهای متعدد این مسجد از سال ۱۶۷۳ میلادی است.
این مسجد به دستور اورنگ زیب عالمگیر آخرین پادشاه گورکانی ساخته شد.
مسجد پادشاهی در حدود ۶۰ هزار نفر گنجایش دارد از این رو به عنوان دومین مسجد بزرگ پاکستان به شمار میآید. همچنین این مسجد پنجمین مسجد بزرگ جهان اسلام به شمار میرود.
این مسجد دارای ۳ گنبد و ۴ گلدسته است. معماری این مسجد گورکانی است که شباهتهای بسیاری با معماری ایرانی دارد. در این مسجد میتوان المانهای بسیاری که مشابه معماری ایرانی باشند یافت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/