تدوین طرح جامع و یکپارچهسازی سیاستهای پژوهشی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی در اولین جلسه شورای عالی پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن هفته پژوهش، گفت: امیدوارم تعهدی که در حوزه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، بتواند ما را به افقی که در اسناد بالادستی نظام آموزش عالی کشور تعیین شده، برساند.
بیشتر بخوانید:
برگزاری مسابقه ایده برتر با عنوان نقش اساتید در پوشش و آراستگی
وی با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور، سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 1393 و سند دانشگاه اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، سه سند خاص و راهبردی در دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود، اظهار داشت: یکی از بخشهای سند دانشگاه اسلامی مربوط به نظام پژوهش و فناوری است که چشماندازها، مأموریتها، راهبردها و اقدامات لازم در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاهها را توصیف و مشخص کرده است. از این رو اولین بحثی که به آن توجه داشتیم، نگاه بهینهسازی ساختار مدیریتی برای تحقق نظام پژوهش و فناوری ذیل 11 راهبرد این نظام در سند دانشگاه اسلامی بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «ساماندهی نظام جامع پژوهش و فناوری با تأکید بر گسترش مرزهای دانش مبتنی بر آموزههای اسلامی و بومی، با توجه به نیازها و اقتضائات جامعه اسلامی» اولین راهبرد نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی است که بر همین اساس در دانشگاه آزاد اسلامی برای پژوهش و فناوری دو مأموریت مرتبط اما جداگانه در این حوزه تدوین کردیم. به دنبال آن پژوهشهای دانشگاهی و استفاده از توان پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاه، در کنار معاونتهای موضوعی، به پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی محول شد. موضوعات مربوط به حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه نیز به معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری سپرده شد.
طهرانچی با اشاره به تشکیل شورای عالی پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: وظیفه این شورا یکپارچهسازی سیاستهای پژوهشی و «ساماندهی نظام نوین نظارت و ارزیابی هدفمند و مستمر پژوهش در راستای اقتدار و مرجعیت علمی کشور» به عنوان یکی از راهبردهای حوزه پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی است.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اگرچه سیاستهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی ذیل معاونتهای موضوعی مربوطه پیگیری میشود، اما پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه و شورای عالی پژوهش، وظیفه یکپارچهسازی سیاستهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده دارند.
وی اظهار کرد: «طراحی نظام موضوعات و اولویتهای پژوهشی و ساماندهی فرآیندهای آن با اولویت علم بومی و علم دینی»، «تقویت و ارتقای جایگاه پژوهش، تولید علم و فناوری و نهضت نرمافزاری و بسط روحیه پژوهشگری در دانشگاه در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی» و «ساماندهی و هدفمندسازی برنامههای پژوهشی براساس مزیتهای نسبی و رقابتی و مأموریتگرایی دانشگاهها و مراکز پژوهشی» ازجمله راهبردهای پژوهش و فناوری در سند دانشگاه اسلامی است که در شورای عالی پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری میشود.
طهرانچی، اجرای طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای (پایش) در دانشگاه آزاد اسلامی را در راستای اجرای سند دانشگاه اسلامی دانست و گفت: براساس راهبردهای «ساماندهی نظام موضوعات پژوهشها، پایاننامهها، رسالهها و فرآیند راهنمایی کارآمد جهت رفع نیازهای مادی و معنوی جامعه اسلامی با تأکید بر پیوستگی آموزش و پژوهش» و «ساماندهی و ارتقای منابع انسانی در حوزه پژوهش»، طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و اجرا شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: اقداماتی که در این دانشگاه انجام میشود، مجموعهای از اسناد بالادستی نظام آموزش عالی کشور ازجمله سند دانشگاه اسلامی است و شورای عالی پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تدوین طرح جامع و یکپارچهسازی سیاستهای پژوهشی، ایجاد شده است.
در ادامه این نشست، آییننامه شورای عالی پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی، ساختار صندوق حمایتهای پژوهشی دانشگاه (ASF) و گزارش عملکرد کمیسیون تخصصی انتشارات و اسناد علمی مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/