جمهوری آذربایجان، انبار سلاح اسرائیل برای مقابله با ایران/ آمریکا 1 تریلیون دلار نفت عراق را در سال 2018 سرقت کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، برنامه «عصر» این هفته با موضوع شیعیان جمهوری آذربایجان و با حضور «برهان حشمتی»، نماینده سابق صداوسیما در آذربایجان روی آنتن رفت.
در ابتدای این برنامه حشمتی طی سخنانی اظهار کرد: در سال 2001 شیعیان نارداران جمهوری آذربایجان به خاطر مشکلات اقتصادی و معیشتی که داشتند، تظاهراتهایی انجام داده بودند که منجر به درگیری با پلیس شده بود که درنتیجه آن یک نفر از شیعیان شهید شد. در این زمان من به آذربایجان رفتم و اتفاقاً پوشش رسانهای اتفاقات نارداران جزء مطالبات مردم آنجا از ما بود.
تکرار حرکت داعش در عراق، این بار در جمهوری آذربایجان!
وی افزود: تقریباً هشت یا 9 سال پیش بود که همزمان با سالروز رحلت پیامبر اسلام مردم میخواستند عزاداری کنند که پلیس به بدترین وجه ممکن با آنها برخورد کرد. چند سال پیش هم در ماجرای عزاداری اربعین پلیس آذربایجان در یک مراسم عزاداری چند نفر را شهید کرد.
نماینده سابق صداوسیما در آذربایجان ادامه داد: بعد از ماجرای 28 صفر که سختگیریها بسیار بیشتر فضای امنیتی شدیدی حاکم شد، هیچ گروهی به خود اجازه نمیدهد چنین کاری (راهاندازی دسته عزاداری) بکند و این کار غیرممکن شده است. بعد از عاشورای سال 2015، نارداران شاهد حادثه تلخی شد. این حادثه به این صورت بود که یک مراسم عزاداری در آستانه اربعین حسینی در منزل یکی از بزرگان نارداران برگزار شد. همزمان با نماز ظهر و عصر پلیس باکو به آنجا هجوم برد و چهار نفر را به شهادت رساند و برای اینکه کشتهسازی بکنند، دو نفر از نیروهای پلیس هم که از نیروهای مؤمن بودند بهصورت ساختگی توسط پلیس باکو کشته شدند تا بگویند ناردارانیها آشوبگر هستند. آنها با این کار میخواستند تا هم از دست پلیسهای مؤمن راحت شوند هم بگویند ناردارانیها آدمکش هستند و این اتفاق در حالی افتاد که ناردارانیها در حال نماز خواندن بودند و هیچ دفاعی هم نداشتند.
حشمتی تأکید کرد: بعد از آن در ماه دسامبر نیروهای وزارت امنیت و پلیس باکو یک عملیات مشترک انجام دادند تا نارداران را که یک شهرک مذهبی بود و میادین آن به نام ائمه (ع) نامگذاری شده بود تغییر دهند. آنها در این عملیات تحت عنوان تعریض خیابانها نمادهای اسلامی را از بین بردند. دقیقاً مانند حرکتهایی که داعش انجام میداد و آنجا را به شکل یک منطقه محاصرهشده و پادگان در آوردند و نمیگذاشتند کسی بدون کارت عبور وارد نارداران شود. بعد از گذشت 4 سال همچنان این وضعیت وجود دارد و در ایام عاشورا و اربعین تمام مراسم تعطیل شده است.
استقرار پهپادهای اسرائیلی در آذربایجان برای استفاده علیه ایران
در بخش دیگری از برنامه ارتباط اینترنتی با «گوردون داف»، کارشناس نظامی از آمریکا برقرار شد. وی درباره نقش رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان گفت: رژیم صهیونیستی توافقنامههایی با آذربایجان دارد و یک سری هواپیماها و پهپادهای نظامی در پایگاههای آذربایجان مستقر کرده است که در صورت لزوم علیه ایران از آنها استفاده بکند.
وی افزود: برای این کار اسرائیل میلیاردها دلار توافقنامه تجاری با ترکیه داشته است تا بتواند این هواپیماها را به آذربایجان منتقل کند. اسرائیل پنج هواپیما را به ترکیه فرستاده و خلبانان آن در ترکیه آموزش دیدهاند و درنهایت در آذربایجان مستقر شدهاند و افزون بر این، مهمات این هواپیماها تأمین شده است تا بتوانند در برابر نیروی هوایی ایران بایستند. علاوه بر این در سال 2011 یک کشتی نظامی اسرائیلی هم در بنادر آذربایجان حضور پیدا کرد تا تجهیزات نظامی را به آذربایجان منتقل کند. وی عنوان کرد: جنگندههای اف 15 و اف 16 اسرائیلی در آذربایجان مستقر شدند و در این مسیر همراهی دولت آلمان را با خود داشتهاند.
این کارشناس نظامی تأکید کرد: مسئله اصلی برای رژیم صهیونیستی این است که رفتار آنها در دهه 90 این بود که آشکارا مهار ایران را دنبال نمیکردند ولی در قالب سازمانهای مختلف با دستگاه اطلاعاتی دولت سعودی همکاری میکردند. موضوع بعد هم کنترل جریان نفت و گاز بود. آذربایجان در راستای این سیاست رژیم صهیونیستی میتواند نقش مهمی را ایفا کند و میتواند محل عبور لولههای نفتی باشد که نفت و گاز را از دریای خزر به منطقه برساند چون آذربایجان در مسیر این خط لوله قرار دارد.
آمریکا جریان صادرات نفت عراق را کنترل میکند
گوردون داف با بیان اینکه آمریکاییها جریان صادرات نفت عراق را کنترل میکنند تصریح کرد: آنها امکان سرقت بخشی از آن را نیز دارند و سال گذشته یک تریلیون دلار نفت توسط آمریکاییها از منطقه خارج و در بندر سیحان بارگیری شد.
در ادامه حشمتی با اشاره به روابط اسرائیل و آذربایجان گفت: واقعیت این است که آذربایجان به تسخیر اسرائیل در آمده است. اگر به معاملات تسلیحاتی و میزان نفتی که از آذربایجان به اسرائیل منتقل میشود نگاه کنیم این موضوع را میشود لمس کرد. تقریباً 60 الی 70 درصد نفت آذربایجان به رژیم صهیونیستی صادر میشود و دولت آذربایجان نگران قطع شدن این صادرات نفت است.
صهیونیستها اجازه استفاده از تسلیحات اسرائیلی در بحران قرهباغ را نمیدهند
وی ادامه داد: آذربایجان حداقل 6 میلیارد دلار تسلیحات از اسرائیل خریداری کرده است که برای بحران قرهباغ کاربرد نداشته است و حتی مستشاران اسرائیلی اجازه استفاده از این تجهیزات و بهخصوص پهپادها علیه ارامنه را ندادهاند تا جایی که این موضوع به رسانهها هم کشید و دولت آذربایجان از رژیم صهیونیستی شکایت هم کرد اما در حقیقت این تسلیحات در آذربایجان برای استفاده علیه ایران انبار شده است. خیلی سادهلوحانه است که اگر فکر کنیم آذربایجان برای بحران قرهباغ این تسلیحات را خریداری کرده است.
این کارشناس رسانهای گفت: چند سال پیش بود که اسرائیلیها پهپادی را از نخجوان به ایران فرستادند و نزدیکی نطنز توسط سپاه سرنگون شد. در ابتدا مسئولان آذربایجانی از این موضوع اظهار بیاطلاعی میکردند اما وقتی مدارک ارائه شد، دیگر پذیرفتند و در حد یک عذرخواهی اقدام کردند و گفتند که رژیم صهیونیستی ما را هم دور زده است.
در بحث ترور دانشمندان هستهای هم اسرائیلیها جمالی فشی (عامل ترور شهید علی محمدی) را از فرودگاه باکو بدون اینکه مهر فرودگاه باکو در گذرنامهاش بخورد، به اسرائیل منتقل کرده و آموزش دادند تا شهید علیمحمدی را ترور کند.
در بخش دیگری از برنامه «الکساندر دوگین»، کارشناس روسی در ارتباط زنده اینترنتی با برنامه با اشاره به مشترکات جمهوری آذربایجان با ایران و روسیه گفت: آذربایجان مشترکاتی با ایران، روسیه و ترکیه دارد و در مرکز این سه کشور قرار گرفته است. این سه کشور در گذشته سه امپراتوری بزرگ بودند و ما شاهد آن هستیم که دوباره در حال قدرت گرفتن هستند.
باکو محور و مرکز تعاملات میان این سه قدرت رو به رشد جهانی است و تعاملات باید بهگونهای باشد که رقابت بین این سه کشور کاهش پیدا کند و آذربایجان بهعنوان پلی بین این سه قدرت عمل کند و موجب ایجاد توازن در منطقه اوراسیا شود.
حشمتی پس از این گفتگو، با بیان اینکه آذربایجان پلی بین شرق و غرب و جهان اسلام و مسیحیت است و موقعیت بسیار حساسی دارد تصریح کرد: امروز که بحث کریدور شمال - جنوب و مسیر ترانزیتی شرق - غرب مطرح است، آذربایجان موقعیتی طلایی پیدا کرده و همه کشورها میخواهند از این موقعیت استفاده کنند. ما بهتبع پیوند تاریخی و دینی و زبانی با آذربایجان باید در این کشور حضور و نفوذ داشته باشیم تا اجازه ندهیم دشمنان از آن استفاده کنند. ایران هم نباید از این قضیه غافل بماند چون اگر از این کشور غفلت کند ضربات سختی میخورد.
وی ادامه داد: بعد از فروپاشی شوروی یک جریان احیای اسلام و شیعه در آذربایجان ایجاد شد که هنوز ادامه دارد. بهرغم همه فشارهای دولت آذربایجان بهمرور زمان به تعداد کسانی که سبک زندگی اسلامی را برای خود انتخاب کردهاند افزوده میشود و مظاهر این امر را در آذربایجان میبینیم.
خطدهی 18 سازمان صهیونیستی به جمهوری آذربایجان
حشمتی اظهار داشت: اما در این کشور دولت برخلاف مسیر مردم حرکت میکند که نتیجه سیاست چندفرهنگگرایی است و تحت این عنوان هویت شیعی این مردم انکار میشود. 18 سازمان صهیونیستی دراینباره به آذربایجان خط میدهند و شخصی به نام «آریل گوت» صهیونیست این کار را انجام میدهد. هرچه مقاله و کتاب که او نوشته در مغز مقامات آذربایجان گذاشتهاند و آنها آن را تکرار میکنند. اینهمه سختگیری ناشی از این است که اراده صهیونیست در آذربایجان حاکم شده است.
همچنین، در سالهای اخیر، نزدیکیهایی بین عربستان و باکو به وجود آمده که آن هم اثرات خودش را نشان میدهد. درنتیجه، همین نزدیکی مسجدی که قبلاً محل اجتماع وهابیها بود در باکو مجدداً بازخواهد شد. این در حالی است که دنیای اسلام در حال ضربه خوردن از وهابیت است. این نشان میدهد ارادهای خارج از اراده آذربایجان این کارها را انجام میدهد.
از جمهوری آذربایجان هم مدافع حرم و هم داعشی به سوریه رفتهاند
وی با اشاره به حضور مدافعان حرم آذربایجانی در سوریه گفت: از آذربایجان دو قشر به سوریه رفتند یکی مدافعان حرم بودند و دیگری هزار و 447 نفر برای پیوستن در داعش به سوریه. این آمار رسمی است که خود دولت آذربایجان اعلام میکند و در حالی چنین اتفاقی رخ میدهد که قبلاً سلفیگری در آذربایجان وجود نداشته است ولی آنها توانستهاند چنین نیرویی برای داعش بگیرند. وهابیت در آذربایجان ریشهای ندارد اما در طول سه دهه چنین رشدی کرده است.
وی اظهار کرد: بعد از غائله داعش، حسینیون (مدافعان حرم) آذربایجان دستگیر و زندانی میشوند اما کمیته امور دینی آذربایجان اعلام کرد همه داعشیهای آذربایجانی کشته شدهاند ولی امروز شاهد هستیم حداقل 300 نفر از اینها برگشتهاند و برخوردی با آنها نشده است.
در ادامه برنامه، «رجب صفروف»، تحلیلگر روسی گفت: روابط رژیم صهیونیستی با آذربایجان در چهار مسیر ژئوپلیتیک، اقتصادی، نظامی و فرهنگی است. بعد از فروپاشی شوروی، اسرائیل با دستور ایالاتمتحده مأمور شد تا قبل از ایران و روسیه بر آذربایجان مسلط شود و آمریکا اسرائیل را پرچمدار سیاستهای خود در قفقاز اعلام کرد. امروز حجم مبادلات اسرائیل با آذربایجان بیش از روسیه است و باید دید چه عاملی موجب این وضعیت شده است. وی تصریح کرد: تمام سیستمهای مخابراتی و اقتصادی و نظامی آذربایجان با تجهیزات پیشرفته و تفکر آمریکایی شکلگرفته است.
این اقدامات برای آن بوده است تا آذربایجان از روسیه فاصله بگیرد و نقطهای باشد که در مرز ایران همواره تأثیرگذار باشد. صفروف عنوان کرد: آمریکاییها در موضوع دریای خزر خیلی سعی کردند تا به بهانه امنیت پروژههای اقتصادی جای پایی برای خودشان در دریای خزر ایجاد کنند اما نتوانستند.
طبیعی است کشورهایی مانند آذربایجان به همکاریهای بینالمللی نیاز داشتند و دریای خزر خیلی میتوانست به آذربایجان کمک کند اما روسیه خیلی نگران بود که آمریکاییها و رژیم صهیونیستی آنجا وارد نشوند ولی با امضای رژیم حقوقی دریای خزر امریکا دیگر نمیتواند وارد این منطقه شود.
روسیه، رژیم صهیونیستی را شعبهای از آمریکا میداند
صفروف تصریح کرد: روسیه نگران بود که از آذربایجان برای برنامههای خشونتآمیز جدید آمریکا در منطقه استفاده شود. این مطلب در روزنامههای روسی منتشر شد که رژیم صهیونیستی در حال ساخت فرودگاه نظامی در آذربایجان است. چرا کشوری که هم با ایران هممرز است و هم روابط گسترده با روسیه دارد باید تا این حد به اسرائیل نزدیک شود؟ ما در روسیه اسرائیل را یک شعبه از آمریکا میدانیم و معتقدیم هر کاری رژیم صهیونیستی میکند با آمریکا هماهنگ شده است. ما مطمئن هستیم در اینجا موضوع امنیت مطرحشده است که رژیم صهیونیستی اینقدر فعالشده است.
این تحلیلگر روس ادامه داد: برای ایران همچنین وضعی منطقی نیست. سطح روابط سیاسی ایران با کشوری مانند آذربایجان که با او هممرز است و اشتراکات فرهنگی دارد، کاسته شده است. چون ایران از همکاری آذربایجان با آمریکا و رژیم صهیونیستی ناراضی است. از طرفی هم آذربایجان از ایران بابت همکاری با ارمنستان ناراضی است. اما این دلیل را نمیتوان جدی گرفت. ایران هم باید از آذربایجان ناراحت شود چون غرب در آنجا کارهای تهدیدآمیزی انجام میدهد. در موضوع ارمنستان زمانی که آنها توان دفاع از خود برابر روسیه را نداشتند ایران به کمک ارمنستان آمد. اگر کمک ایران نبود وضع ارمنستان خیلی بد میشد و نمیتوانست از موجودیت خود دفاع کند. بنابراین نقش ایران یک نقش سازنده بوده است.
ادعای صهیونیستها در حمایت از یکپارچگی جمهوری آذربایجان
وی تأکید کرد: از اولین روزهایی که این مناقشه بین ایران و ارمنستان و آذربایجان صورت گرفت، رژیم صهیونیستی در طرف آذربایجان بود و تا امروز هم اسرائیل میگوید ما طرفدار یکپارچگی آذربایجان هستیم. زمانی که در سال 2010 «شیمون پرز» به آذربایجان سفر کرد موضوع احداث پایگاه نظامی اسرائیل در این کشور مطرح شد.
ما بر این عقیده هستیم که آذربایجان شریک راهبردی روسیه است. آذربایجان منابع زیاد انرژی دارد و غرب میخواهد با استفاده از این منابع وابستگی خود به روسیه را کمتر کند و اسرائیل میخواست به بهانه خرید نفت و گاز آذربایجان سرمایهگذاری زیادی در آنجا انجام داد. این امر غیرطبیعی است و مشخص است که اسرائیل برنامههای راهبردی بزرگی در آنجا دارد. آذربایجان نقطهای است که میتوان از آن برای رویارویی با روسیه استفاده کرد و غرب میخواهد جای پای خود را در آنجا محکم کند و برای این، هزینههای زیادی کرده است. اما امروز روابط آذربایجان با روسیه گسترشیافته است و آنها یکی از مشتریان تسلیحات روسیه هستند.
صفروف با اشاره به موضوع بحران قرهباغ گفت: موضعگیری روسیه درباره قرهباغ این است که حل این بحران ساده نیست. روسیه تمام تلاش خود را میکند تا این مناقشه مسالمتآمیز حل شود و ایران هم تمام تلاش خود را میکند تا این مناقشه بهخوبی حل شود و فکر نمیکنم ترکیه هم قصد سوئی در این بین داشته باشد.
اقشار مذهبی آذربایجان مهمترین قشری هستند که میتوانند به حل بحران قرهباغ کمک کنند
حشمتی پس از این گفتگو، با بیان اینکه برای حل بحران قرهباغ، مهمترین قشری که آذربایجان میتواند روی آن حساب کند همین قشر دیندار است، گفت: رژیم صهیونیستی به بهانه قرهباغ به آذربایجان سلاح میفروشد و آن را به یک پایگاه منطقهای تبدیل کرده است اما اجازه استفاده از این سلاح را نمیدهد و در حال پیچیدهتر کردن مسئله است تا باز کردن این گره سختتر شود.
وی درباره فعالیت رسانههای ایرانی در آذربایجان گفت: ما یک خودسانسوری در داخل ایران داریم که به خاطر تحریکات قومی است. منشأ این تحریکات قومی هم رژیم صهیونیستی است که توسط آذربایجان اعمال میشود. برخی این واهمه را دارند که در صورت اطلاعرسانی بیشتر درباره آذربایجان آنها بیشتر این قومیتگرایی را دنبال میکنند.
موضوع بعدی نفوذ آذربایجان است. آنها در چند سال اخیر به دنبال این بودهاند که با تأسی از رژیم صهیونیستی سازمانهای لابی در کشورهای دیگر ایجاد کنند و در آمریکا حتی به اعضای کنگره رشوه هم دادند که سروصدای زیادی به پا کرد اما این سازمانها در هیچ کشور دیگری شکل نگرفته است ولی در ایران بدون اینکه پولی خرج کنند قشری درستشده است که در حمایت از رژیم لائیک وابسته به رژیم صهیونیستی آذربایجان کار میکنند و از انتشار اخبار این کشور در داخل ایران جلوگیری میکنند.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/