دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1394 - 09:49

شکست دولت ضد ایرانی در انتخابات پارلمانی کانادا + تصاویر

گزارش‌های اولیه از انتخابات پارلمانی کانادا حاکی است حزب لیبرال این کشور به پیروزی دست یافته است و بدین ترتیب، «استیون هارپر» و دولتش پس از ۹ سال، قدرت را واگذار خواهند کرد.
کد خبر : 44915

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از خبرگزاری فرانسه، شبکه‌های «سی‌بی‌سی» و «سی‌تی‌وی» کانادا ساعتی پس از پایان مهلت رأی‌گیری گزارش کردند که بر طبق برآوردها، حزب لیبرال با کسب بیش از 170 کرسی، از 338 کرسی مجلس عوام، می‌تواند دولت اکثریت را تشکیل دهد.


این رسانه‌ها همچنین پیش‌بینی کرده‌اند که «جاستین ترودو» رهبر حزب لیبرال، نخست‌وزیر بعدی کانادا خواهد شد. وی وعده داده است که روابط کانادا با آمریکا را ترمیم، نیروهای آن کشور را از نبرد علیه داعش خارج و با تغییرات اقلیمی مقابله کند. وی همچنین وعده داده است از مالیات طبقه متوسط بکاهد، مالیات ثروتمندها را افزایش دهد و بر کمک‌های انسان‌دوستانه بیافزاید.


جاستین ترودو فرزند پیئر الیوت ترودو نخستوزیر اسبق کانادا است . پدر او 47 سال پیش به نخست‌وزیری رسید. در ادامه تصاویر نخست‌‌وزیر جدید کانادا را در کنار خانواده‌اش می‌بنید:




«استفن هارپر» و محافظه‌کاران کانادا حدود نه سال است که قدرت را در این کشور دراختیار دارند.«جان والش» رئیس حزب محافظه‌کار کانادا در بیانیه‌ای گفت: «هارپر» به من گفت به‌دنبال اعلام رسمی نتیجه انتخابات، از رهبری حزب کناره‌گیری خواهد کرد.


ترودو دومین نخست‌وزیر جوان در تاریخ کانادا خواهد بود. پیش‌تر در سال ۱۹۷۹ «جو کلارک» نخست وزیر اسبق کانادا در سن ۴۰ سالگی به نخست وزیری رسیده بود. پیروزی حزب لیبرال در کانادا قابل پیش بینی بود. این حزب از یک هفته مانده به انتخابات در نظر سنجی‌ها پیشتاز بود.


در هفته منتهی به روز انتخابات محبوبیت این حزب ۵ درصد افزایش یافت در حالی که محبوبیت دو حزب رقیب دیگر (محافظه کار و حزب چپ ان بی‌دی) هر کدام حدود ۲ درصد افت داشت.


انتخابات اخیر کانادا رفراندومی برای سنجش میزان اقبال عمومی مردم این کشور به سیاست‌های محافظه کارانه و بحث برانگیز دولت استفان هارپر به ویژه در زمینه مسایل اقتصادی و فرهنگی و قوانین مهاجرت و مساله تروریسم بود.


دولت محافظه کار هارپر رویکردی سرسختانه نسبت به روابط با ایران داشت و ۳ سال پیش با بستن سفارت خود در تهران اعلام کرد به رابطه سیاسی خود با جمهوری اسلامی ایران خاتمه می‌دهد.


وزارت امورخارجه کانادا پس از توافق هسته‌ای، در بیانیه‌ای با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم تاکید کرده بود که ایران همچنان «تهدیدی اساسی» برای امنیت و صلح جهانی به‌شمار می‌رود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب