دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1398 - 15:39

آشوب در فرانسه/ قانون جدید بازنشستگی پاریس را فلج کرد

قانون جدید دولت فرانسه درباره بازنشستگان باعث افزایش ناآرامی‌ها و اعتراضات مردمی در این کشور شده است.
کد خبر : 448616
greve_2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از آناتولی، قانون جدید بازنشستگی در فرانسه باعث افزایش اعتصاب مردم مقابل مکان‌های دولتی شد و اتحادیه‌های کارگری، کارگران و مردم این کشور در اعتراض به وضع موجود از کار دست کشیدند. این اقدام باعث شد تا ترافیک‌های سنگین در پاریس به وجود آید.


طبق این گزارش، حرکت متروها در پاریس یا متوقف شده است یا به کندی انجام می‌شود و برج ایفل به عنوان مرکز فرهنگی و گردشگری پایتخت فرانسه تعطیل شده است. ناآرامی‌ها در نقاط مختلف پاریس روند خدمات‌رسانی عمومی را مختل کرده است و مراکز تجاری علاوه بر پاریس، حتی در برخی نقاط فرانسه تعطیل هستند.


شرکت راه‌آهن فرانسه حرکت قطارهای تندروی خود را در 10 مسیر لغو کرده و خطوط هوایی این کشور از لغو حدود 20 درصد پروازها خبر داده است. همچنین به دلیل افزایش اعتراضات و آشوب‌ها موزه لوور فرانسه تعطیل شده است و گردشگران به هتل‌های خود بازگردانده شده‌اند. این در حالی است که پیش‌تر رانندگان اتوبوس‌های شهری، مترو، قطار و همچنین دانشجویان، وکلا، احزاب سیاسی اپوزیسیون و ... برای اعتصاب  و تجمعات امروز فراخوان داده‌ بودند.


ماجرای قانون جنجالی افزایش سن بازنشستگی


دولت‌های گذشته فرانسه تلاش کرده بودند که در چارچوب «برنامه فراگیر اصلاحات نظام بازنشستگی در کشور» سن بازنشستگی را افزایش دهند. در سال 2010 (1389) «اریک ورت»، وزیر کار وقت دولت فرانسه اعلام کرد که در مدت هشت سال سن بازنشستگی در این کشور از 60 به 62 سالگی افزایش خواهد یافت. وی این اقدام را برای ایجاد توازن میان درآمد و هزینه‌های دولتی ضروری دانست و هدف از این اقدام را کاهش مخارج بازنشستگی و میزان قروض دولتی عنوان کرد.



اعتراض مردم فرانسه به قانون جدید بازنشستگی


طرح اصلاح نظام بازنشستگی فرانسه در سال 2010 نیز با اعتراض گسترده در این کشور مواجه شد و حدود دو میلیون نفر علیه آن تظاهرات کردند. با وجود این، دولت نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهور وقت فرانسه از طرح خود عقب‌نشینی نکرد و اصلاح قانون بازنشستگی تصویب شد. دولت گرچه توانست از عهده تصویب آن برآید ولی در اجرا با مشکلات عدیده‌ای مواجه شد. این روند ادامه یافت تا اینکه امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه چندی پیش اعلام کرد در راستای طرح مذکور قصد دارد نظام‌های چندگانه بازنشستگی را به یک نظام واحد تبدیل کند.


اتحادیه‌های کارگری مخالف پیشنهاد دولت فرانسه برای افزایش سن بازنشستگی به 64 سال هستند و 62 سال را با اکراه و انتقاد فراوان به‌عنوان سن بازنشستگی قانونی قبول دارند؛ البته دولت پیشنهاد کرده است که این اصلاحات در صورت تصویب، از چند سال دیگر (حتی شاید از سال 2025) به اجرا گذاشته شود. با وجود این، برخی اتحادیه‌های دانشجویی خواهان افزایش کمک‌هزینه تحصیلی هستند، وکلا از نظام بازنشستگی صنفی و تقریباً خصوصی خود دفاع می‌کنند، برخی حرفه‌ها هم خواهان اضافه حقوق به‌عنوان «دشواری شرایط کار» هستند.


خسارتی که تصمیم مکرون برای فرانسه به بار می‌آورد


گزارش منابع فرانسوی نشان می‌دهد ناآرامی‌های این کشور خسارت عمده‌ای به زیرساخت‌های اقتصادی و در رأس آنها خطوط ارتباطی وارد می‌کند. پلیس فرانسه با هدف مقابله با آشوب‌ها 6 هزار نیروی خود را در نقاط مختلف پاریس ازجمله در اطراف کاخ ریاست جمهوری مستقر کرده است.


امانوئل مکرون


امانوئل مکرون گفته است که درباره طرح دولت برای اصلاح نظام بازنشستگی با مردم صحبت خواهد کرد


فرانسه از حدود یک سال پیش شاهد اعتراضات کارگری به طرح‌های دولت است که بارزترین این جریان‌های اعتراض جلیقه‌زردها هستند و شنبه‌های هر هفته نقاط مختلف فرانسه را به صحنه آشوب و درگیری با نیروهای امنیتی تبدیل می‌کنند. حال این کشور باید اعتصابی را  از سر بگذراند که بیشتر مردم عادی را با مشکل مواجه خواهد کرد. در پاریس به‌ویژه حمل و نقل عمومی فلج خواهد شد. در مدارس میزان اعتصاب حدود 55 درصد پیش‌بینی شده است. در پایتخت این رقم احتمالاً به نزدیک 80 درصد خواهد رسید. به این ترتیب والدینی که به‌طور معمول فرزندان را به مدرسه می‌سپارند و خود عازم محل کار می‌شوند، علاوه بر مشکل رفت‌وآمد شخصی باید راه‌ حلی نیز برای نگاه‌داری بچه‌ها پیدا کنند.


ظاهراً بیشتر فرانسوی‌ها فکر می‌کنند که اعتصاب بیش از یک روز طول خواهد کشید. حتی معترضان از هم‌اکنون اطمینان داده‌اند که تا عقب‌نشینی کامل دولت به کار باز نخواهند گشت. احزاب مخالف دولت فرانسه ازجمله حزب سوسیالیست، حزب راست افراطی «اجتماع ملی»، حزب کمونیست و «فرانسه سرکش» نیز از اعتصاب و تظاهرات ضددولتی امروز حمایت کرده‌اند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب