يک روز پاییزی با دانشجویان در روستای توريستی «دركش» + تصاویر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بجنورد به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی و اداره فوقبرنامه تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد به مناسبت روز دانشجو کوهپیمایی از روستای توریستی دركش تا حلقه هاور با حضور ۳۰ نفر از دانشجویان دختر برگزار شد.
در اردوی یکروزه دانشجویی واحد بجنورد علیرضا بهمنش مسئول تربیتبدنی، مهدی مودتی مسئول آموزش کوهنوردی و جنگلنوردی استان خراسان شمالی و مدرس رشته تربیتبدنی واحد بجنورد، علی مرتضوی كارشناس دفتر فرهنگ اسلامی و لادن لنگری مسئول روابط عمومی دانشگاه گروه را همراهی كردند.
روستای درکش در فاصله 30 کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه از توابع شهرستان مانه و سملقان قرار دارد و رودخانه دركش از میان آن میگذرد.
این روستا دارای طبیعتی جنگلی و كوهستانی با چشمهسارهای بسیار و تنها جنگل بلوط منطقه شرق كشور با باغهای میوه متنوع و فراوان، انواع گیاهان دارویی، حیاتوحش منحصربهفرد، آثار و تپههای تاریخی متعدد و محیط زیبا و فرحبخش است و همهساله عده زیادی از دوستداران طبیعت از شهرها و روستاهای اطراف به این مکان سفر میكنند.
وجود آبشارها و رودخانهها از دیگر جاذبههای کمنظیر این منطقه محسوب میشود و تنها جنگل بلوط شرق كشور در اطراف این روستا قرار دارد.
از تولیدات محلی این روستا میتوان گردو، بادام، انواع محصولات باغی شامل گیلاس، گلابی و عسل ... را نام برد.
این منطقه زیبا در دامنه رشتهکوه آلاداغ، مشهور به کوه یامان داغی قرارگرفته و به دلیل قرارگرفتن در طول دره به درهکش یا درکش معروف شده است.
رودخانه پرآبِ درکش که در این منطقه در جریان است که از کوه یامانداغی سرچشمه میگیرد و پس از سیراب کردن زمینهای کشاورزی درکش و باغات اطراف به روستاهای پاییندست میرسد.
درکش دارای مراتع و جنگلهای انبوه است که یکی از متنوعترین پوششهای گیاهی و درختی در خراسان شمالی محسوب میشود و در آن میتوان گونههای انبوه گیاهی مانند درختان بلوط را مشاهده کرد.
این جنگل بهصورت کمربندی به عرض سه الی پنج کیلومتر و طول 20 کیلومتر در دامنه شمالی رشتهکوه آلاداغ در محلی به نام کوه یامان داغی قرار دارد.
منطقه درکش دارای باغهای فراوانی مانند گیلاس، هلو و سیب است که شکوفاشدن شکوفههای این درختان در فصل بهار زیبایی این منطقه را دوچندان میکند.
رویش گیاهان دارویی در فصل بهار مانند آویشن، کاکوتی و گون موجب میشود تا تعداد زیادی از افراد ساکن در این استان برای جمعآوری این گیاهان به کوه، تپه، جنگل و مراتع این منطقه سفر کنند.
از گونههای جانوری این روستا میتوان مرال ( گوزن قرمز )، قوچ ، میش، گرگ، پلنگ، خرس، خوک، عقاب ، شاهین،کرکس و کبک را نام برد.
منطقه هاور نیز در فاصلهای اندک با جاده آسیایی، از آب و هوایی معتدل، جنگلی و کوهستانی برخوردار و چشمهسارهای فراوانی را در خود جایداده است. کوههای جنوب این منطقه که بخشی از رشتهکوه آلاداغ به شمار میرود، پوشیده از انواع درختان جنگلی است که مناظری زیبا و محیطی دلچسب را پیش روی گردشگران و کوهنوردان میگذارد.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/