دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1398 - 20:05

عامل آتش زدن کنسولگری ایران در نجف کیست؟

کنسولگری ایران در نجف به وسیله عامل مزدور یکی از شخصیت‌های سیاسی معروف عراق و گماشتگانش به آتش کشیده شد.
کد خبر : 447329
01-11.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آناچهارشنبه شب تعدادی آشوبگر به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف حمله کردند و ساختمان کنسولگری را به آتش کشیدند. گزارش‌ها نشان می‌دهند که در این حمله 47 نیروی امنیتی عراقی مجروح شدند. استاندار نجف اعلام کرد گروه‌هایی که تلاش کردند وارد ساختمان کنسولگری ایران در نجف شوند، از اهالی این استان نیستند.


ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در عراق درباره حادثه گفت که ساختمان سفارتخانه به‌طورکلی آسیب دیده است و مقابل استفاده نیست. بنا بر گزارش‌های رسانه‌ای، هیئت دیپلماتیک ایران پیش از حمله مهاجمان از محل خارج شده بودند.


از «اکرم (احمد) شربه» و گماشتگانش که از اتباع یکی از شخصیت‌های سیاسی معروف عراقی هستند، به‌عنوان عامل اصلی آتش زدن ساختمان کنسولگری کشورمان در نجف اشرف یاد می‌شود.


اکرم شربه


انتشار نخستین تصویر از اکرم (احمد) شربه


یک منبع موثق گفت که اکرم شربه از دار و دسته «عدنان الزرفی» استاندار اسبق نجف، نماینده کنونی مجلس عراق و عضو فراکسیون نصر به رهبری حیدر العبادی، نخست‌وزیر سابق این کشور است. از شربه به عنوان یکی از سرکرده‌های اعتراضات در میدان «الصدرین» در نجف اشرف یاد می‌شود.


نزدیکی روابط الزرفی و آمریکا


عدنان الزرفی در جریان اعتراضات اجتماعی اخیر به‌شدت به جانبداری از تظاهرکنندگان و معترضان پرداخت و آن‌ها را به حمله علیه نیروهای دولتی، براندازی دولت و جریان‌های سیاسی شیعی حاکم تحریک می‌کند. برخی گزارش‌ها حاکی است این چهره سیاسی عراق به آمریکایی‌ها بسیار نزدیک شده است و در حال حاضر بیشتر اعضای خانواده‌اش در آمریکا به سر می‌برند.


طبق گزارش منابع امنیتی، عده‌ای از اغتشاشگران که در داخل رستورانی در برابر کنسولگری ایران در نجف اشرف تجمع کرده بودند، شب گذشته یکباره به این کنسولگری حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. اغتشاشگران در عراق حدود یک ماه پیش کنسولگری کربلا را به آتش کشیده و دو سال پیش نیز کنسولگری ایران در بصره را آتش زده بودند.


واکنش ایران و عراق به آتش زدن کنسولگری ایران در نجف


سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز انزجار از تعرض به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف خواستار برخورد مسئولانه، قاطع و مؤثر دولت عراق با عوامل مخرب و مهاجمان شد.



جمهوری اسلامی ایران با محکومیت این اقدام و با یادآوری مسئولیت و وظایف دولت عراق برای حمایت از مکان‌های دیپلماتیک و دیپلمات‌ها، اعلام کرد مراتب اعتراض شدید ایران به‌طور رسمی به سفیر عراق در تهران ابلاغ شد.



وزارت امور خارجه عراق نیز به دنبال حمله آشوبگران به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف در بیانیه‌ای اعلام کرد: هدف از این اقدام آسیب وارد کردن و تخریب روابط تهران و بغداد است. دولت عراق از معترضان می‌خواهد مراقب اقدامات تحریک‌آمیز کسانی که می‌خواهند اعتراضات را بی‌اعتبار کنند، باشند.


بغداد حمله به کنسولگری ایران در شهر نجف را به‌شدت محکوم کرد و آن را خلاف واقعیت اعتراضاتی خواند که در برخی شهرهای عراق جریان دارد. وزارت امور خارجه عراق قاطعانه بر حق مردم عراق برای انجام اعتراضات به‌عنوان حقی تضمین‌شده تأکید کرد.


دستور نخست‌وزیر عراق برای تشکیل هسته‌های مدیریت بحران


عادل عبدالمهدی، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دستور تشکیل هسته‌های مدیریت بحران را در استان‌های مختلف این کشور صادر کرد و مقرر شد برخی فرماندهان نظامی نیز به عنوان اعضای هسته فعالیت کنند. در این‌ راستا هسته اطلاع‌رسانی امنیتی عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به اهمیت حفظ امنیت و اعمال قانون در سراسر عراق و حفاظت از مؤسسات، منافع عمومی و خصوصی و شهروندان، هسته‌های مدیریت بحران به ریاست استانداران تشکیل شده است.


عادل عبدالمهدی


عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق
روز گذشته منابع غیررسمی از انتصاب ارتشبد «جمیل الشمری» به‌عنوان رئیس هسته مدیریت بحران استان ذی‌قار و ارتشبد «عبدالامیر الزیدی» به عنوان سرپرست اداری و نظامی استان واسط با فرمان عادل عبدالمهدی خبر دادند. با وجود این، «عاصفه موسی»، سخنگوی دفتر اطلاع‌رسانی نخست‌وزیر عراق اخبار منتشره را درباره انتصاب فرمانداران نظامی در برخی استان‌های این کشور تکذیب کرد. 


آشوبگران مرجعیت را نشانه رفته‌اند


اینکه کنسولگری ایران در نجف هدف حمله قرار می‌گیرد، حکایت از آن دارد که هدف آشوبگران در عراق این‌بار بر پایگاه مرجعیت در عراق یعنی نجف اشرف متمرکز شده است و حمله به کنسولگری ایران در این شهر تنها بهانه این حمله و نه هدف اصلی آن بوده است. تلاش برای ناامن جلوه دادن نجف گرچه به همین شیوه نزدیک به یک‌ ماه پیش در کربلا انجام شده بود، ولی به نظر اهدافی سلسه‌وار را تعقیب می‌کند و حامل این پیام است که نباید به فعالیت‌های معطوف به قانون برای بازگرداندن آرامش به عراق فرصت عملیاتی شدن داده شود.


تأملی در هر دو حمله نشان می‌دهد عوامل آشوب و تخریب هر دو از خارج از دو شهر کربلا و نجف وارد این شهرها شده و به اقدامات ناامن‌ساز مبادرت کرده‌اند و جالب آنکه هم در کربلا و هم در نجف همه کسانی که هدف قرار گرفته‌اند نیروهای حافظ امنیت بوده‌اند. این نشانه‌ها به شکلی خاص از مشکوک بودن و در عین حال هدفمندی این دو اقدام حکایت می‌کند.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب