دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1398 - 16:33

باکو، قلب گردشگری آذربایجان

باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر این کشور است. این شهر بر ساحل غربی دریای خزر در شبه جزیره آب‌شوران قرار دارد و یکی از مناطق نفت‌خیز جهان می‌باشد.
کد خبر : 447134
4e824510d70145f079b4b7122a3fedb2.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر واحد بازرگانی خبرگزاری آنا، باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر این کشور است. این شهر بر ساحل غربی دریای خزر در شبه جزیره آب‌شوران قرار دارد و یکی از مناطق نفت‌خیز جهان می‌باشد. باکو پر جمعیت‌ترین و یکی از زیباترین شهرهای قفقاز است. وجود تعداد بسیاری از پارک‌های ساحلی و برگزاری برنامه‌های متعدد هنری از جمله موسیقی، تئاتر و اپرا جذبه خاصی به این شهر داده‌است.


بخش قدیمی شهر باکو ، همراه با برج و حصار قلعه شهر به خوبی از سده‌های میانه بجا مانده و یکی از آثار ثبت شده در یونسکو به عنوان میراث فرهنگ جهانی است جمعیت شهری در ابتدای سال ۲۰۰۹ حدود ۲٫۰۴ میلیون نفر برآورد شده است. در ابتدای سال ۲۰۰۳ بیش از ۱۵۳ هزار نفر از آوارگان داخلی (ناشی از جنگ قره باغ) و هچنین ۹۴ هزار نفر پناهنده خارجی در این شهر علاوه بر جمعیت اصلی وجود داشته اند.


برج دختر که آذری‌ها به آن قیز قالاسی و در انگلیسی به آن مِیدن تاور می‌گویند، مهم‌ترین نماد تاریخی شهر باکو است. از بام این برج ۲۹متری می‌توان دیدنی‌های باکو به خصوص شهر قدیم و خلیج باکو را تماشا کرد و عکس‌های پانورامایی گرفت. گفته می‌شود بنای اولیه برج بیشتر از ۱۰۰۰ سال قدمت دارد، اما سازه فعلی به قرن ۱۲ برمی‌گردد.


اسم این برج باعث شده داستان‌های عجیب و غریب و افسانه‌های جالبی در موردش گفته شود که توی بیشترشان رد پای یک دختر شاه پریان دیده می‌شود. برج دختر با ۲۹ متر ارتفاع و ضخامت ۵متری دیوارهایش، در زمان خودش سازه باورنکردنی و شگفت‌انگیزی بوده است. برای سفر با تور باکو تورهای معتبر را ببینید.


قصر شیروان شاه از دیدنی‌های باکو در شهر قدیم است. در سده‌های میانه، سلسله شروانشاهان بر آذربایجان حکومت می‌کردند و این قصر زیبای ماسه‌سنگی محل سلطنتشان بوده. وارد حیاط اصلی کاخ که بشوید، دروازه کوچکی سمت چپ می‌بینید که به دیوان‌خانه می‌رود. دیوان‌خانه ساختمان گنبدی‌شکل هشت ضلعی است که شروانشاه خلیل الله اول جلسه دیوان خود را اولین بار در آنجا تشکیل داد.


طاق‌های سنگی و کنده‌کاری‌های ظریف قصر را که تماشا کردید، سری هم به مسجد کاخ بزنید که سه ورودی مختلف دارد: یکی برای شاه، یکی برای زنان و یکی برای کارکنان قصر. خوب است چند منات اضافه‌تر بدهید و از راهنمای صوتی انگلیسی هم استفاده کنید که اطلاعات کامل و جالبی در مورد تاریخچه قصر می‌دهد.


این پارک هم یکی از مراکز تفریحی باکو است و هم یکی از دیدنی‌های باکو. اینجا در اصل یک قبرستان شهری است که با درخت‌ها و گل‌ها و فضای سبزی که برایش درست کرده‌اند تبدیل به پارک شده است. تعداد زیادی از مهم‌ترین و بانفوذترین شخصیت‌های آذری از رییس‌جمهورها تا دانشمندها و هنرمندان در این قبرستان دفن شده‌اند: حیدرعلی‌اف، رییس‌جمهور محبوب آذربایجان؛ عظیم عظیم‌زاده، نقاش؛ رشید بهبودف، خواننده مشهور اپرا؛ لیلا بدیربیلی، بازیگر؛ المیرا غفورف، وزیر امور خارجه و خیلی‌های دیگر که تعدادشان به ۲۰۰ نفر می‌رسید. این قبرستان در سال ۱۹۴۸ ساخته شده و یکی از مکان‌های مورداحترام آذری‌ها است.


برج‌های شعله، مجموعه‌ای از سه برج است که در مرکز شهر باکو قرار دارند. این سه برج به‌شکل شعله‌ی آتش طراحی شده‌اند. هویت کشور آذربایجان با آتش گره خورده است. ارتفاع بلندترین برج به ۱۸۲ متر می‌رسد. بعد از غروب آفتاب و با تاریک شدن هوا، برج شعله با نمایشی خیره‌کننده، روشن می‌شود. رنگ نورپردازی‌های برج بین نارنجی، زرد، آبی، قرمز و سبز متغیر است. برای اینکه بتوانید منظره‌ی بهتر و زیباتری از این برج ببینید، باید به بلوار باکو بروید.


برج‌های شعله، نمادی از باکوی مدرن است. این برج‌ها در تپه‌ای مشرف به شهر قرار دارند؛ بنابراین هر جایی از شهر که باشید می‌توانید منظره‌ی زیبایی از برج‌ها را ببینید. آتش، سمبل ملی آذربایجان است. به‌همین‌دلیل این برج‌ها به‌رنگ شعله‌های آتش و رنگ پرچم آذربایجان نورپردازی شده‌اند.


بازدید از خیابان شهدا و بنای یادبود شعله‌ی ابدی، دو مورد از برترین جاذبه‌های دیدنی باکو است. علاوه بر اینکه ازنظر چشم‌انداز و زیبایی بصری اهمیت دارد، ازنظر تاریخی نیز یادآور حوادث و رویدادهای مهم تاریخ باکو است. سنگ قبرهایی که در اینجا می‌بینید برای گرامیداشت بیش از ۱۰۰ تظاهرکننده آذری ساخته شدند که ارتش شوروی آن‌ها را به تیر بست. این روز تلخ را در تاریخ آذربایجان به‌نام ژانویه‌ی سیاه نام‌گذاری کرده‌اند. این کوچه از زمان جنگ جهانی اول، قبل از اینکه به‌طرز تعجب‌آوری به شهربازی‌ای برای شوروی تبدیل شود، گورستان مسلمانان بود.


کاخ شروان‌شاهان، متعلق به قرن پانزدهم میلادی و یکی از آثار ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است. این کاخ در ایچری‌ شهر واقع شده و بعد از اینکه پایتخت به باکو انتقال یافت، ساخته شده است. شیروان، از اعرابی بودند که بر بخش‌هایی از آذربایجان امروزی بین قرن‌های نهم تا شانزدهم میلادی فرمانروایی می‌کردند. هنگام بازدید از این مجموعه، از کاخ اصلی، دو مسجد، یک مقبره، سردابه و حمام دیدن کنید. بعد از چند قرن بی‌توجهی، این مجموعه‌ی تاریخی با مرمت‌های فراوان، حفظ و نگهداری شده و تصویر آن روی یکی از اسکناس‌های آذربایجان ثبت شده است.


جاذبه های هند


هند سرزمین پرجنب و جوش تضادها، کشور ۷۲ ملت و بهترین نمونه از ترکیب سنت و مدرنیته است. هند هفتمین کشور بزرگ دنیاست و به لحاظ جمعیت دومین کشور جهان است که بیشترین جمعیت ممکن را در خود جای داده. کشوری با تاریخی بسیار -دور و دراز و پر از آثار تاریخی و بناهای باستانی جذاب، که هرساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب می کند. در ادامه ۱۰ مورد از بهترین مکان های دیدنی هند را معرفی خواهیم کرد.  همچنین تور هند سفر باتو را  حتما ببینید.


هند یکی از بزرگترین و عجیب ترین کشور های جهان است وبا جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر، با داشتن مکان های دیدنی و جاذبه های تاریخی، طبیعی و گردشگری پاسخگوی هر نوع سلیقه ای است. سفر به هند در عین جذابیت، می توانید کمی هم طاقت فرسا باشد، چرا که به قدری جاذبه و مکان دیدنی دارد، که برای بازدید از تمامشان نیازمند سفری چند ماهه هستید!


جیسلمر در منطقه ای بیابانی قرار دارد و به خاطر شن های زرد رنگ اطرافش که در درخشش نور خورشید به رنگ طلایی در می آیند، به شهر طلایی معروف شده است. در گذشته این بنا کاربردی استراتژیک و نظامی داشته و قلمرویی مرزی بوده است. این پایگاه مرزی امروزه با دروازه های باشکوه و قلعه طلایی اش میزبان گردشگران و توریست های بسیاری شده و تاریخ بنای قلعه طلایی اش ریشه در قرن ۱۲ پیش از میلاد دارد.


در این منطقه ۹۹ سنگر و دژ مختلف جود دارد و در مسیر میدان اصلی بنا هستند. در مرکز این شهر در نهایت به قصر هفت طبقه مهاراجه می رسید که ساخت آن در سال ۱۵۰۰ قبل از میلاد آغاز شد و تا قرن ۱۹ به طول انجامید.


این بنا نیز به دستور شاه جهان در سال ۱۶۴۸ ساخته شد و بخاطر رنگ شن های بکار رفته در آن؛ که قرمز رنگ اند، به شهرت رسیده است. البته خود بنا نیز دارای معماری خاصی بوده و مساحتی دو کیلومتر مربعی دارد. در اطراف آن یک خندق بزرگ نیز وجود دارد و از جالب ترین قسمت های اثر دو دروازه بزرگ لاهور و دروازه دهلی است که در گذشته برای مرسم های تشریفاتی مورد استفاده قرار می گرفت.


از دیدنی ترین قسمت های قلعه های سرخ بازار سرپوشیده چات چوک می باشد؛ که بنایی مربوط به قرن ۱۷ پیش از میلاد است. این بازار هنوز هم فعالست دارد و در آن می توانید انواع ابریشم، مواد غذایی و جواهر را پیدا کنید. اگر به بازدید از قلعه سرخ رفتید حتما از سالن مرمر سفید هم دیدن کنید.


حتما تا به حال نام تاج محل به گوشتان خورده است. این بنای زیبا، از معروف ترین ابنیه هند است که در “آگرا” جا خوش کرده است. “شاه جهان” دستور ساخت این بنا را در سال ۱۳۳۲ صادر کرد. وی معتقد بود آرامگاه ابدی همسرش باید از هر لحاظ منحصر به فرد باشد. در نمای این بنا از سنگ مرمر سفید براق استفاده شده است. این اثر جذاب و تاریخی سالانه ۷ الی ۸ میلیون بازدیدکننده دارد و از دیگر آثار به ثبت رسیده در یونسکو می باشد.


منبع: safarbato.com


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب