دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1398 - 20:29

تفاوت آنفلوانزا و سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار به هم شبیه هستند درعین‌حال تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند.
کد خبر : 446963
2.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گاهی اوقات افراد هنگام بیدار شدن از خواب صبحگاهی  دچار  عطسه، سرفه، درد و تب می‌شوند درحالی‌که نمی‌توانند  تشخیص دهند دچار آنفلوانزا  شده‌اند یا سرماخوردگی! این دو عارضه در عین حال که بسیار شبیه به هم هستند کاملاً عوارض متفاوتی دارند.  سرماخوردگی نسبت به آنفلوانزا یک بیماری تنفسی ملایم‌تر محسوب می‌شود. سرماخوردگی بیمار را برای چند روز هم که شده بی‌حال می‌کند. گاهی اوقات آنفلوانزا فرد را  به مشکلات جدی‌تری مانند ذات‌الریه دچار می‌کند  و موجب بستری فرد در بیمارستان  یا حتی بخش ICU  می‌شود. 


صحبت از بیماری واگیردار سرماخوردگی است، ویروسی که از طریق هوای حاوی قطرات آلوده، چشم‌ها، بینی و دهان وارد بدن می‌شود و یکی از شایع‌ترین راه‌های انتقال آن از شخصی به شخص دیگر است؛ اگر شخص مبتلا به این ویروس از وسایل عمومی یا وسایل فرد سالم استفاده کند باید آن وسایل ضد عفونی شود تا به همین راحتی ویروس منتقل نشود. پس فرد مبتلا به سرماخوردگی باید با رعایت چند نکته از انتشار آن به افراد دیگر جلوگیری کند.



محمدرضا مدرسی متخصص ریه درباره تفاوت‌های میان آنفلوانزا و سرماخوردگی اظهار کرد: راحت‌ترین راه انتقال آنفلوانزا به افراد بسته بودن محیط است که مدرسه، اتوبوس‌های عمومی و منزل از این قبیل محیط‌ها هستند که موجب انتقال آنفلوانزا و ویروس‌های کشنده می‌شوند.


او در ادامه افزود: جالب است بدانید که این میکروب‌ها می‌توانند چندین ساعت در شرایط سرد هم زنده بمانند و به‌راحتی هنگام آلودگی به افراد منتقل شوند.


مدرسی بیان کرد: آنفلوانزا در بزرگسالان به مدت ۳ تا ۴ روز بعد از بیماری هم قابل انتقال است، اما در کودکان به مدت ۷ روز ادامه دارد. به همین دلیل باز هم واگیردار است؛ معمولاً آنفلوانزا ممکن است همراه یا بدون عارضه باشد که اگر بدون عارضه خطرناکی باشد به‌راحتی  درمان می‌شود.



این متخصص ریه ادامه داد: آنفلوانزا کاملاً ناگهانی اتفاق می‌افتد و به‌راحتی موجب کاهش سیستم ایمنی بدن شده و ویروس در بدن فرد نفوذ خواهد کرد.


او یادآوری کرد: علائم بارز آنفلوانزا معمولاً به‌صورت تب و لرز، بی‌اشتهایی، درد عضلانی و سردرد‌های شدید است که معمولاً با بالا رفتن تب شدت درد هم افزایش می‌یابد.


مدرسی گفت: معمولاً علائم آنفلوانزای کودکان با درد در قسمت  ساق پای آن‌ها ظاهر می‌شود، ممکن است علائم تنفسی مانند سرفه‌های خشک، گلودرد شدید، ترشحات بینی و خشونت و گرفتگی صدا هم ایجاد شود.


این متخصص ریه بیان کرد: بدترین علائم این بیماری سرفه است در حالی‌که تب به ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد می‌تواند علائم دیگر را به اوج برساند غالباً تب موجود تا ۳ روز ادامه دار خواهد بود، اما بعد از ۳ روز با مراجعه به موقع و مصرف دارو فروکش خواهد کرد.



او تصریح کرد: گاهی اوقات جدا کردن این دو یعنی آنفلوانزا و سرماخوردگی بسیار سخت است، زیرا تا حدودی علائم و نشانه‌های نزدیک به هم دارند. تفاوت بارز این دو در نوع ایجاد شدن آن‌هاست؛ بیماری آنفلوانزا قابل پیش‌بینی نبوده، اما سرماخوردگی ابتدا دارای نشانه‌های زیادی است. معمولاً احساس تب و ضعف بدنی شدید در وقوع آنفلوانزا بیشتر ظاهر می‌شود.


مدرسی گفت: بحث نگران‌کننده این موضوع عوارض آن است و افرادی که دارای بیماری‌های مزمن هستند در صورت مبتلا شدن به  آنفلوانزا جان خود را از دست می دهند.


سرماخوردگی زیرگروه  بیماری آنفلوانزا 


همچنین در ادامه  سید محمدرضا هاشمیان متخصص مراقبت‌های ویژه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره تفاوت های بین آنفلوانزا و سرماخوردگی اظهار کرد: سرما‌خوردگی نوعی ویروسی بوده و زیر گروه آنفلوانزا  است.  این نوع ویروس شایع‌ترین علت بیماری در سال ۲۰۰۹ بوده  و در ایران هم شیوع پیدا کرد؛ مرگ و میر‌های زیادی هم در ایران به دلیل این نوع ویروس اتفاق افتاد.


او بیان کرد: معمولاً علائم آنفلوانزا به‌صورت سرماخوردگی فصلی ظاهر می‌شود؛ گاهی اوقات ممکن است بیماری به همین وضعیت باقی بماند و به قسمت‌های دیگر بدن نفوذ نکند، اگر افراد به موقع به پزشک عفونی مراجعه کنند می‌توانند مانع ایجاد این نوع عارضه شوند.


هاشمیان گفت: زمانی که  ویروس شناس حرفه‌ای بتواند ویروس ها را بشناسد  می‌توانند به راحتی آن را درمان کنند. 


او ادامه داد: توصیه افراد در این فصل باید  بهداشت فردی خود  را رعایت کنند و کمتر در معرض آلودگی قرار بگیرند. فرد زمانی دچار مرگ خواهد شد که عفونت ایجاد شده در بدن او نفوذ کرده و سیستم ایمنی بدن را مختل کند. 


این متخصص مراقبت های ویژه بیان کرد: البته ممکن است مقاومت‌های دائمی هم پیش بیاید و دارویی که توسط پزشک تجویز شده باشد، نتواند به خوبی اثر کند در این صورت میکروب‌های موجود باعث ایجاد آنفلوانزا در فرد می‌شود.


هاشمیان یادآوری کرد: امروزه درمان‌های مناسبی برای از بین بردن  آنفلوانزا وجود دارد اگر اکسیژن‌رسانی مرغوب از طریق راه‌های معمول و طبیعی منتقل نشود، می‌توان از راه‌های خونرسانی استفاده کرد؛ البته درمان آنفلوانزا بسیار خاص و پرهزینه است.


منبع:باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب