دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1398 - 21:00
دانستنی‌های پزشکی/ 2

اسهال را باید چگونه درمان کرد؟/ راه‌های جلوگیری از تشدید اسهال

برای جلوگیری از اسهال و تشدید آن فرد باید مایعات زیاد بنوشد ولی در این میان باید از خوردن شیر پرهیز کرد، چون شیر اسهال را بدتر می‌کند.
کد خبر : 446934
8197785_919.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از emedicinehealth، اسهال عبارت است از عبور مکرر مدفوع شل، آبکی و نرم که معمولاً همراه با نفخ شکم است.


افرادی‌که در اثر این بیماری دچار درد شدید شکم، تب، استفراغ، بی‌خوابی و یا خون‌ریزی مقعدی همراه با اسهال می‌شوند حتماً باید به پزشک مراجعه کنند.


علت‌های بروز این بیماری شامل اختلالات روده‌ای و عفونت‌های ویروسی، انگلی  و یا باکتریایی است که می‌تواند در اثر واکنش به داروها و یا عدم تحمل غذایی ایجاد می‌شود.


از نشانه‌های اصلی اسهال مدفوع آبکی و مایع است. سایر نشانه‌های اسهال عبارتند از درد معده، تب، نفخ و کم‌ شدن آب بدن.


این بیماری معمولاً به‌واسطه علائم آن تشخیص داده می‌شود و نیازی به آزمایش برای تشخیص آن نیست هرچند در برخی موارد پزشکان برای مشخص کردن علت اصلی آن آزمایش مدفوع، آزمایش خون، کولونوسکپی و یا آزمایشات تصویربرداری همچون سی‌تی اسکن را تجویز می‌‌شود.


اسهال به‌عنوان یکی از بیماری‌های شایع در میان همه گروه‌های سنی است که در کنار سرماخوردگی به‌عنوان عوامل اصلی روزهای از دست رفته کار یا مدرسه است.


در زمان اسهال مایعات قبل از جذب در روده از بدن خارج می‌شود و در صورتی‌که بدن توانایی جبران آب از دست رفته را نکند بعضاً می‌تواند به مرگ بیمار نیز منجر شود.


برای جلوگیری از این بیماری و تشدید آن چند راه حل ساده وجود دارد که به‌طور خلاصه به آن‌ها اشاره خواهد شد:


- بزرگسالان برای جلوگیری از کم‌آبی باید آب بنوشند و هرگز برای تأمین آب از دست رفته بدنشان شیر ننوشند چون اسهال را بدتر می‌کند.


- اگر بیمار توانایی غدا خوردن دارد از غذاهای چرب پرهیز کنند.


- برای همه گروه‌های سنی رژیم غذایی موز، برنج، پوره سیب و نان تست پیشنهاد می‌شود.


- افراد در صورت خفیف بودن بیماریشان می‌توانند به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهند ولی قطعاً باید از فعالیت‌های شدید بدنی پرهیز کنند.


منبع اصلی


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب