دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1398 - 11:55
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

مدیریت پسماند در کشور علمی نیست/ وزارت صنعت عوارض پسماند خود را پرداخت نمی‌کند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وزارت صنعت موظف است تا عوارض پسماند خود را به وزارت کشور پرداخت کند اما متاسفانه از ابتدای سال تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
کد خبر : 445383

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، عیسی کلانتری در همایش بین‌المللی مدیریت پسماند با اشاره به این که جامعه‌ای که نیاز دارد از رفاه نسبی بیشتری برخوردار باشد در مقابل نیاز پیدا می‌کند که مصرف بیشتری داشته باشد، اظهار کرد: مصرف بیشتر تولید پسماند را به دنبال دارد.


وی ادامه داد: در کشور ما روزانه ۵۵ هزار تن پسماند عادی تولید می‌شود ولی در بسیاری از نقاط کشور برخورد علمی و درستی برای مدیریت این پسماندها صورت نمی‌گیرد.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که امروزه یکی از معضلات اصلی شمال کشور پسماند است، تصریح کرد: روش‌های متعددی برای مدیریت پسماندها پیشنهاد می‌شود اما هر کدام از آن‌ها دارای مزایا و معایبی هستند. در شهرهای بزرگی مانند تهران پسماندها تنها در یک نقطه جمع می‌شوند. اخیرا شهردار تهران نیز گفته است که آرادکوه را می‌توان ساماندهی کرد.


کلانتری با بیان این که در کشورهای دیگر که شهرهای بزرگ و پرجمعیت‌تری نسبت به تهران دارند پسماند جزو آخرین مشکلات آنهاست، گفت: در رابطه با مدیریت پسماند ارزیابی‌های کمی صورت گرفته است همچنین رئیس جمهوری نیز مدیریت پسماند را یکی از مسائل مهم زیست‌محیطی کشور می‌دانند.


وی با انتقاد از این که با وجود تصویب قانون مدیریت پسماند هنوز در وزارت کشور یک ریال از منابع مدیریت پسماند وصول نشده است، تصریح کرد: همچنین ما نیاز داریم که روی فرهنگ عمومی کار کنیم چراکه روزانه هر فرد به‌طور متوسط ۷۰۰ تا ۷۵۰ گرم پسماند تولید می‌کند.


معاون رئیس‌جمهوری با بیان اینکه یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های مدیریت پسماند کشور در شهر بیرجند اجرا می‌شود، گفت: در مقابل، شهرهایی داریم که غرق در زباله و شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها در مقابل آن تسلیم شده‌اند.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این که از نظر فرهنگی و اقتصادی باید تلاش زیادی برای مدیریت پسماند در کشور شود، اظهارکرد: با توجه به روند افزایش جمعیت اگر به این موضوع پرداخته نشود تبدیل به یکی از معضلات پیچیده شهری خواهد شد. همکاری‌های علمی با کشورهای پیشرفته می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند.


کلانتری ادامه داد: خوشبختانه اخیرا قیمت انرژی تولیدی از پسماند تا دو برابر افزایش پیدا کرده است همچنین پسماندهای پتروشیمی یکی از معضلات امروزی محیط زیست است. کشور ما یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان در زمینه مصرف پلاستیک بوده و مدیریت پسماند هم از نظر سرمایه‌گذاری و هم اجرایی عقب مانده است. در شمال ایران آب‌های سطحی با شیرابه‌های پسماندهای شهری و صنعتی دچار مخلوط شده‌اند و ما موظف هستیم که از نظر اجرایی اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهیم.


معاون رئیس جمهوری با اشاره به نامه وزیر کشور به وزیر صنعت گفت: وزارت صنایع باید عوارض پسماند صنایع خود را به وزارت کشور اعلام و آن را پرداخت کند که متاسفانه از ابتدای سال تاکنون هنوز عوارض آنها پرداخت نشده است.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب