نخستین دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای در کشور تولید شد + تصاویر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، ظهر امروز دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان، رئیس سازمان چای کشور، معاون بازاریابی سازمان چای، رئیس هیئتمدیره صندوق حمایت از صنعت چای و سایر مسئولان دانشگاهی و سازمان چای با موفقیت در یکی از مزارع چای منطقه آزمایش شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان با بیان اینکه این پروژه با حمایت و پیوند سازمان چای، دانشگاه، استادان و دانشجویان نخبه به سرانجام رسیده است، اظهار کرد: «یک از وظایف محوله به دانشگاه آزاد اسلامی، احصای مشکلات جامعه پیرامون خود است و با توجه به این هدف توسط سازمان چای، یکی از مهمترین چالشهای این صنعت در کشور که همان تشخیص کیفیت برگ سبز چای است به دانشگاه معرفی شد و دانشگاه برای آن راهکاری مبتنی بر دانش و فناوری روز ارائه کرد.»
سیروس بیدریغ، کم کردن اثرات تشخیص سلیقهای و اجرای عدالت بیشتر را از دیگر اهداف پروژه دانست و ادامه داد: «هدف، تشخیص کیفیت برگ سبز چای با استفاده از هوش مصنوعی و تکنیکهای یادگیری ماشین بدون استفاده از نیروی انسانی است و با این روش عدالت بیشتری در نرخگذاری و تشخیص کیفیت به دست خواهد آمد و در درازمدت حتی ممکن است به بهبود کیفیت چای خریداری و تولید شده منجر شود.»
نمونهبرداری از 50 مزارع چای برای بررسی عملکرد دستگاه
وی اضافه کرد: «برای اینکه به حرفهایبودن ماشین دست یابیم، از 50 کارخانه و مزارع چای نمونهبرداری صورت گرفته است، البته مشکلات تکنیکی و سختافزاری نیز وجود دارد که با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان چای مرتفع خواهد شد.»
عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با بیان اینکه این دستگاه با هزینه کم و براساس ظاهر برگ سبز چای میتواند تشخیص خود را انجام دهد، توضیح داد: «این دستگاه برای نخستینبار در سطح کشور ساخته شده و دارای هیچ نمونه مشابه خارجی نیست و میتواند درصد درجه یک، دو یا غیرقابل قبول بودن نمونه برای خرید را تشخیص دهد و با برنامهریزی انجام شده حتی میتوان جمعبندی کلی در کیفیت و قیمت داشت.»
بیدریغ، گام بعدی را اتوماسیون کردن دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای عنوان و تشریح کرد: «در گام بعدی، ریلی برای عبور برگ سبز چای به سیستم اضافه میشود، در حین حرکت کیفیت کلی تشخیص داده شده و مراحل به صورت خودکار انجام خواهد شد.»
وی، چای را یکی از صنایع دارای قدرت محرکه در سطح استان گیلان دانست و متذکر شد: «میتوان با حمایت از این صنعت، نرخ بیکاری را در منطقه کاهش محسوسی داد؛ دانشگاه و سازمان چای نیز میتوانند در این فرایند نقش خود را ایفا کنند.»
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/