مجازات توهین به بزرگان اهل تسنن چیست؟
علی عابدینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که آیا در قانون مجازات اسلامی توهین به مقدسات و بزرگان اهل سنت جرم تلقی میشود یا خیر؟ اظهار کرد: در قانون درباره توهین به مقدسات و بزرگان اهل تسنن بهطور روشن اظهارنظر نکرده است و بهطور کلی در این خصوص با خلأ قانونی مواجه هستیم. اما برخی از حقوقدانان توهین به مقدسات اهل تسنن را مشمول ماده 513 قانون مجازات اسلامی میدانند.
وی ادامه داد: براساس قانون، دین اصلی کشور ما اسلام و مذهب اصلی نیز شیعه است، البته در همان قانون آمده که پیروان مابقی ادیان باید مورد احترام همگان باشند و حتی در برخی از استانها که تعداد هموطنان اهل سنت ما بالاست، شوراهایی دارند که براساس مصوبات شورا به شکایتهای مردم براساس قوانین خودشان رسیدگی میکنند. لذا این را باید بگویم که جمهوری اسلامی ایران احترام خاصی به برادران و خواهران اهل سنت قائل است.
این حقوقدان با بیان اینکه در دین اسلام به برادری بین اهل سنت و شیعه تأکید شده است، گفت: متأسفانه برخی از افراد با شروع ماه ربیعالاول با برپایی جشنهایی اقدام به توهین به مقدسات اهل تسنن میکنند که اصلاً قابل قبول نیست. این موضوعات موجب برهم خوردن وحدت شیعه و سنی میشود.
عابدینی با بیان اینکه اگر قرار باشد مجازاتی برای فردی درنظر گرفته شود، باید در قانون جرمانگاری شده باشد ادامه داد: از سوی دیگر برای آنکه یک عملی جرم تلقی شود و بتوان با مرتکب آن به عنوان مجرم برخورد کرد باید عمل مذکور در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده باشد و اهانت به مقدسات اسلام، یکی از عناوین مجرمانه است که درماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و براساسا این ماده قانونی، اگر فردی به مقدسات اسلام، پیامبر، ائمه و هر چیزی که در اسلام مقدس محسوب میشود توهین کند و مشمول حکم سابالنبی باشد، حکم اعدام برای وی صادر خواهد شد و درغیر اینصورت فرد موردنظر به حبس از یک تا 5 سال محکوم میشود.
وی خاطرنشان کرد: برخی معتقدند وقتی در کشور ما همه موظف به احترام به برادران اهل تسنن هستند، لذا اهانت به بزرگان این مذهب نیز جرم بوده و برخی از حقوقدانان بیان میکنند که اهانت به مقدسات اهل تسنن نیز جرم بوده و با متخلفان باید براساس همان ماده 513 قانون مجازات اسلامی برخورد کرد.
این حقوقدان اظهار کرد: این نکته را باید تأکید کنم که در این خصوص با خلأ قانونی مواجه هستیم و اگر بهطور واضح درباره توهین به مقدسات اهل تسنن مجازاتی تعریف شود، شاید دیگر شاهد برگزاری جشنهایی با مضمون اهانت به بزرگان اهل تسنن نباشیم.
عابدینی گفت: البته در قانون مجازات اسلامی توهین به افراد جرم است و از طرفی رهبر معظم انقلاب معتقدند که توهین به بزرگان اهل تسنن حرام است، لذا اگر فردی مرتکب فعل حرام شود مجازات خواهد شد. همچنین خود عمل توهین به افراد از یک سه ماه تا یک سال حبس و 74 ضربه شلاق دارد.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که جهان اسلام به وحدت نیاز دارد، توهین به بزرگان اهل تسنن وحدت امت اسلام را خدشهدار میکند لذا دستگاه قضائی باید بهشدت با افراد خاطی برخورد کند تا درس عبرتی برای دیگران شود.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/