نگاهی به غمها و شادیهای 44 ساله یوزهای ایرانی
به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال ایران در مسیر صعود به جام جهانی 2022 قطر در مرحله مقدماتی انتخابی این رقابتها در گروه C با تیمهای عراق، بحرین، هنگکنگ و کامبوج همگروه شده است. شاگردان مارک ویلموتس از 3 دیدار اول 6 امتیاز کسب کردهاند و پس از عراق و بحرین در رده سوم جدول گروه C ایستادهاند.
طبق برنامه از پیش اعلام شده رقابتهای گزینشی جام جهانی 2022 قطر در قاره آسیا به این شکل است که در دور مقدماتی 40 تیم در 8 گروه 5 تیمی قرار گرفتهاند که در پایان این دور از مسابقات، تیمهای اول هر گروه بههمراه 4 تیم دوم برتر، 12 تیم مرحله نهایی را تشکیل میدهند و تیمهای برتر در آن مرحله راهی جام جهانی میشوند. با توجه به اینکه دیدارهای انتخابی جام جهانی در قاره آسیا با دیدارهای گزینشی جام ملتهای آسیا 2023 چین تزویج شده، 24 تیم بعدی که بهترین نتیجه را بهدست آورده باشند، در تورنمنتی جداگانه با یکدیگر رقابت میکنند و 12 تیم برتر به همراه 12 تیم حاضر در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی به جام ملتهای آسیا صعود میکنند.
تیم ملی ایران با شکست برابر بحرین صدر جدول را از دست داد و ساعت 17:30 روز پنجشنبه 23 آبان 98 در ورزشگاه بینالمللی امان در اردن به مصاف عراق میرود. ناکامی در این مسابقه میتواند شرایط یوزهای ایرانی را برای صعود به دور نهایی گزینشی جام جهانی دشوار کند چراکه بحرین با هنگکنگ بازی دارد و با پیروزی در آن مسابقه همانند عراق 10 امتیازی میشود. اگر این اتفاقات تلخ رخ دهد شاگردان ویلموتس برای بازگشت به صدر جدول کار بسیار دشواری خواهند داشت.
به همین بهانه نگاهی به دیدارهای تیم ملی فوتبال ایران در دیدارهای انتخابی ادوار گذشته جام جهانی و جام ملتهای آسیا میاندازیم تا ببینیم فوتبالیستهای کشورمان در چه مواقعی موفق و در چه اوقاتی ناکام شدند.
1974 آلمان
اولین تجربه ایران برای صعود به مهمترین مسابقات فوتبال دنیا به جام جهانی 1974 مونیخ آلمان برمیگردد. تیم ملی ایران در این رقابتها در گروه B با تیمهای ایران، کره شمالی،کویت، سوریه، استرالیا، عراق، اندونزی و زلاندنو همگروه شد که در پایان دور گروهی در رده نخست قرار گرفت و در مرحله پلیآف در دو دیدار رفت و برگشت مغلوب استرالیا شد و نتوانست به جام جهانی صعود کند.
1978 آرژانتین
ایران در دور مقدماتی با دو پیروزی برابر عربستان و با توجه به انصراف سوریه و عراق بهعنوان تیم نخست راهی دور دوم شد. در این مرحله که تیم برنده 2 امتیاز میگرفت، ایران با 6 پیروزی و دو تساوی 14 امتیازی شد و بهعنوان صدرنشین راهی دور بعدی شد.
1990 ایتالیا
ایران پس از دو دوره غیبت به خاطر جنگ تحمیلی عراق با تیمهای تایلند، چین و بنگلادش در گروه E قرار گرفت که هر دو دیدار برابر بنگلادش و تایلند را برد؛ اما در دیدار رفت 2 بر صفر مغلوب چین شد و در بازی برگشت در ورزشگاه آزادی در شرایطی که 3 بر صفر پیش افتاده بود و صعودش به مرحله بعدی حتمی بود با پذیرش دو گل، به خاطر تفاضل گل پایینتر از دور مسابقات حذف شد.
1994 آمریکا
مرحله اول گزینشی در 6 گروه 5 تیمی برگزار شد و ایران با سوریه، عمان، چین تایپه و میانمار در گروه B قرار داشت. تیم ملی کشورمان موفق شد بهعنوان صدرنشین راهی مرحله بعد شود و در دور نهایی با عراق، عربستان، ژاپن، کره جنوبی و کره شمالی در یک گروه تلاش کرد تا راهی جام جهانی شود اما موفق به صعود نشد. تیمهای عربستان و کره جنوبی از آسیا مجوز صعود به جام جهانی گرفتند.
1998 فرانسه
ایران با قرقیزستان، سوریه و مالدیو در گروه B مرحله مقدماتی انتخابی آسیا قرار داشت و به عنوان صدرنشین راهی دور نهایی انتخابی شد. شاگردان محمد مایلیکهن در این دور با عربستان، چین، قطر و کویت در یکی از گروههای دوگانه قرار گرفتند و پس از عربستان در قامت تیم دوم به مصاف ژاپن رفتند تا تیم برنده این دیدار پلیآف به جام جهانی راه پیدا کند که آن بازی با نتیجه 3 بر 2 به سود ساموراییها پایان یافت و ایران بهعنوان تیم چهارم آسیا به مصاف استرالیا تیم برتر قاره اقیانوسیه رفت. در جریان دو دیدار رفت و برگشت، ایران به خاطر گل زده بیشتر در خانه حریف به جام جهانی راه پیدا کرد. البته در میانه راه مایلیکهن اخراج شد و والدیر ویرا جای او را گرفت.
2002 کره جنوبی - ژاپن
ایران در گروه B مرحله مقدماتی گزینشی آسیا با تاجیکستان و گوام همگروه شد و در قامت صدرنشین به مرحله نهایی راه پیدا کرد. شاگردان میروسلاو بلاژوویچ در این مرحله با عربستان، بحرین، تایلند و عراق در گروه A قرار گرفتند که پس از عربستان در رده دوم ایستادند و در دو دیدار پلیآف 4 بر صفر از سد امارات عبور کرد و سپس به مصاف ایرلند جنوبی رفت که در مجموع دو دیدار رفت و برگشت 2 بر یک مغلوب شدند تا حذف شوند.
2006 آلمان
تیم ملی ایران در گروه A با اردن، قطر و لائوس همگروه شد و بهعنوان تیم اول راهی دور دوم شد. شاگردان برانکو ایوانکوویچ در این مرحله با بحرین، کره شمالی و ژاپن در یکی از گروههای دوگانه قرار گرفتند که با کسب 13 امتیاز و بهعنوان تیم دوم صعود مستقیم به جام جهانی عملی شد.
2010 آفریقای جنوبی
هدایت تیم ملی در این دوره از رقابتها ابتدا با منصور ابراهیمزاده در قامت سرمربی موقت بود و سپس علی دایی سکاندار تیم ملی شد. ایران در مرحله مقدماتی با امارات، سوریه و کویت در گروه E قرار گرفت و در قامت صدرنشین به مرحله نهایی صعود کرد. در مرحله نهایی و بار دیگر در یکی از گروههای دوگانه با کره جنوبی، کره شمالی، عربستان و امارات همگروه شدیم که در پایان مسابقات در جایگاه چهارم ایستادیم. البته در آن دوره علی دایی پس از ناکامی در 3 مسابقه اول جای خود را به افشین قطبی داد.
2014 برزیل
نمایش ضعیف در انتخابی 2010 باعث شد تا ایران با برگزاری دو دیدار پلیآف مقابل مالدیو و حذف این تیم به مرحله بعدی مقدماتی انتخابی جام جهانی در قاره آسیا صعود کرد و با تیمهای قطر، بحرین و اندونزی در گروه E قرار گرفت و توانست بهعنوان صدرنشین به مرحله نهایی راه پیدا کند. شاگردان کارلوس کیروش در این مرحله با تیمهای کره جنوبی، ازبکستان، قطر و لبنان در گروه A قرار گرفتند و توانستند در قامت صدرنشین صعود به جام جهانی را برای بار چهارم تجربه کنند.
2018 روسیه
شاگردان کارلوس کیروش بار دیگر در گروه E قرار گرفتند و تیمهای عمان، ترکمنستان، هند و گوام با آنها همگروه شدند که در پایان صدرنشین شدند و به دور پایانی گزینشی جام جهانی در قاره آسیا صعود کردند. یوزهای ایرانی در نمایشی خیرهکننده بالاتر از کره جنوبی، ازبکستان، قطر و چین ایستادند و از 24 امتیاز ممکن توانستند 22 امتیاز بگیرند تا صعودی دلچسب را در پنجمین صعود به جام جهانی حس کنند.
انتهای پیام/4051/4048/پ
انتهای پیام/