کمال خرازی: حضور بشار اسد خط قرمز ایران در سوریه است/عربستان باید از جاهطلبی در منطقه دست بردارد
به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری آنا کمال خرازی وزیر امور خارجه اسبق و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در حاشیه اجلاس گروه کلیدی امنیتی مونیخ در جمع خبرنگاران درباره مبارزه با تروریسم گفت: مسئولان ایرانی در کنفرانس اخیر مواضع ایران را تبیین میکنند و در سخنرانی که بنده داشتم نیز درباره ریشههای بیثباتی امروز در منطقه صحبت کردم که یکی از عوامل آن عدم موفقیت شورای امنیت است که مسئولیت اصلی صلح و امنیت بین المللی را برعهده دارد.
وی افزود: وقتی شورای امنیت نمیتواند اقدامی انجام دهد ائتلافهای خارج از شورا تشکیل میشود که خود دلیلی بر ناتوانی شورای امنیت است و عاملی برای تضعیف بیشتر سازمان ملل. این وضع نشان میدهد که سازمان ملل یک سازمان منفعل در برابر اقدامات تروریستها است و عملا گامی نمیتواند بردارد.
وی ادامه داد: مواضع کشور ما در این کنفرانس بیان میشود و طبیعتا محیط خوبی برای تبادل نظر و اطلاعیابی کشورهای دیگر از مواضع جمهوری اسلامی ایران است.
خرازی در پاسخ به این سوال که اختلافات بسیار زیادی در مواضع ایران با کشورهای اروپایی درباره حضور بشار اسد وجود دارد و اینکه فکر میکنید بر این اساس تفاهمی حاصل خواهد شد؟ بیان کرد: اختلاف وجود دارد اما آنچه مهم است آن چیزی است که در میدان نبرد وجود دارد طبیعتا زمانی خواهد رسید که دیگران چارهای جز این نداشته باشند که وارد مذاکره سیاسی شوند و ایران نیز همواره از این موضوع استقبال کرده است که بخواهد از طریق مذاکرات سیاسی مسائل را حل کند.
وی در این باره که ایران در مذاکرات سیاسی برای بشار اسد جایگاهی قائل است اما اروپا این فرضیه را ندارد، اظهار داشت: صحبت بر سر آن نیست که اتحادیه اروپا به طور خاص در این امر شرکت نکند وقتی گروه بینالمللی تشکیل میشود نمایندگان بینالمللی برای دستیابی به یک راهحل سیاسی میتوانند شرکت کنند.
خبرنگاری از خرازی پرسید آیا حضور بشار اسد در سوریه خط قرمز ایران است؟ و او پاسخ داد: بله، همواره این طور بوده است. بشار اسد باید بماند تا دوران ریاست جمهوریاش تمام شود و آینده سوریه نیز تابع مردم این کشور است نه خواست کسانی بیرون از آن کشور. باید دید خواست مردم سوریه برای آینده چیست و طبیعتا بشار اسد نقش مهمی در حفظ کیان سوریه دارد.
خرازی درباره اینکه آیا ایران و عربستان میتوانند در سوریه به راهکار مشترک برسند؟ بیان کرد: عربستان باید از جاهطلبیای که امروز پیدا کرده کوتاه بیاید و به فکر ثبات منطقه و ثبات داخلی خود باشد. ایران همواره علاقهمند بوده با عربستان مذاکره کند و کار مشترکی انجام دهد که مسائل منطقه حل و فصل شود. این امر بستگی به اراده دولت عربستان دارد که بتواند وارد مذاکره جدی شود.
انتهای پیام/