دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1394 - 14:33

ابراز نگرانی کارشناسان از تصمیم اوباما برای حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان

تصمیم باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا، درباره ادامه حضور سربازان در افغانستان پس از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش (2016 میلادی) بسیاری را که در انتظار خروج کامل نیروهای نظامی آمریکایی در این کشور بودند را خشمگین کرد.
کد خبر : 44350

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، مقام‌های وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز از تصمیم رئیس‌جمهوری خود خشمگین شدند، زیرا این تصمیم نشان داد دولت اوباما برای ششمین بار توصیه کارشناسان نظامی خود را نادیده گرفته است.


برخلاف کارزار تبلیغاتی شکل گرفته (کمپین) درباره لزوم پایان دادن به جنگ‌های آمریکا در خارج از کشور، اوباما اوایل این ماه اعلام کرد ایالات متحده پس از سال 2016 میلادی 5500 سرباز خود را در افغانستان حفظ می‌کند. این اعلام نظر حتی منتقدان را نیز ناامید کرد.


«جان کین» ژنرال بازنشسته ارتش که در مورد مسائل امنیتی به‌طور منظم توصیه‌هایی به کنگره آمریکا می‌کند، به روزنامه «واشنگتن تایمز» گفت: وضعیت امنیتی در افغانستان تا رسیدن به پایداری فاصله بسیار دارد. از این رو بیرون کشیدن سربازان، حتی از سوی رئیس‌جمهوری، هیچ معنایی ندارد.


کین افزود: این ششمین بار است که اوباما به توصیه فرمانده نیروی زمینی درباره سطح نیروهای نظامی گوش نمی‌کند.


پیش از این، رئیس‌جمهوری مشاوره ژنرال ارتش «لوید آستین» رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده را درباره خروج 20 هزار سرباز از عراق رد کرد. اوباما همچنین در چهار نمونه دیگر مربوط به تعداد نیروها در افغانستان چنین مشاوره‌هایی را نادیده گرفت.


کین نگران است که نیروی ناکافی، آموزش نیروهای افغان را سخت‌تر کند؛ امری که به ظاهر تنها دلیل حضور آمریکا در آن کشور است.


وی گفت: یک نتیجه این تصمیم کند شدن حرکت قطار ماموریت است، چرا که ما برای انجام درست آن نیروی کافی نداریم.


کین معتقد است ژنرال ارتش «جان کمپبل» فرمانده نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان، درخواست کرده بود 9800 نظامی در افغانستان باقی بماند اما دولت آمریکا این موضوع را انکار می کند.


پنجشنبه همین هفته «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید، گفت: این تصمیم مطابق با نظر کمپبل فرمانده نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب