///بماند////ترس آمریکا از اقتدار علمی ایران/ تنفر دانشگاهیان از آمریکا در روز 13 آبان به اوج میرسد
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علم و فناوری موضوعی است که اگر کسی به آن دست پیدا کند، به وی اقتدار میدهد و در مقابل دشمنان میتواند قد عَلم کند. جمهوری اسلامی در طول 40 سال گذشته توانسته در حوزههای نانو، هستهای، مهندسی، انرژی و... به قدرت بالایی برسد که حرفی برای گفتن در میان کشورهای توسعهیافته داشته باشد.
رهبر معظم انقلاب درباره علم می فرمایند: «آنچه که در درجه اول در ایجاد قدرت ملى مهم است، به نظر من دو چیز است: یکى علم است، یکى ایمان. علم مایه قدرت است؛ هم امروز و هم در طول تاریخ؛ در آینده هم همینجور خواهد بود. این علم یک وقت منتهى به یک فناورى خواهد شد، یک وقت هم نخواهد شد. خود دانش مایه اقتدار است، ثروتآفرین است، قدرت نظامى آفرین است، قدرت سیاسى آفرین است. یک روایتى هست که میفرماید: العلم سلطان. علم، قدرت است».
سند چشم انداز 20 ساله کشور برای افق 1404 به موضوع علم و فناوری تأکید ویژهای دارد و در آن آمده است: «ایران کشوری است دستیافته به جایگاه اول اقتصادى، علمى و فناورى در سطح منطقه آسیاى جنوب غربی (شامل آسیاى میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهاى همسایه) با تأکید بر جنبش نرمافزارى و تولید علم، رشد پُرشتاب و مستمر اقتصادى، ارتقاى نسبى سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل» و این مهم با تولید علم و رشد پرشتاب علمی محقق خواهد شد.
این در حالی است که آمریکا روزبهروز به دنبال چوب لای چرخ گذاشتن پیشرفتهای علمی ایران است و یک نمونه آن، به شهادت رساندن چند دانشمند هستهای ایران است. آمریکاییها از اقتدار روزافزون جمهوری اسلامی ترس و واهمه دارند و میخواهند رشد علمی ایران را متوقف کنند.
دانشگاهیان مانند مردم با سیاستهای دولت امریکا مخالف هستند و تنفر آنان از امریکا در روز 13 آبان به اوج خود میرسد. در ادامه به واکاوی این روز مهم میپردازیم.
روز 13 آبان در تقویم جمهوری اسلامی به نام روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نامگذاری شده و در این روز در سالهای مختلف حوادث ماندگاری شامل تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، کشتار دانشآموزان به دست رژیم منحوس پهلوی در 13 آبان 1357 و تسخیر لانه جاسوسی سابق آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در 13 آبان 1358 رخ داده است.
تبعید امام خمینی(ره) به دلیل اعتراض به تصویب لایحه کاپیتولاسیون توسط شاه بود. این لایحه حقی بود که به اتباع بیگانه داده میشد که اگر در صورت ارتکاب جرم در خاک کشور دیگر، دولت میزبان حق محاکمه آن مجرم را ندارد.
حضرت امام(ره) در چهارم آبان سال 43 به این لایحه واکنش نشان دادند و فرمودند: «دولت با کمال وقاحت از این امر ننگین طرفداری کرد، ملت ایران را از سگهای آمریکایی پستتر کردند. اگر چنانچه کسی یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواست از او میکنند؛ اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست میکنند و اگر چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، مرجع ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام ایران را زیر بگیرد، هیچ کس حق تعرض ندارد». پس از این افشاگری بود که رژیم پهلوی، امام خمینی(ره) را به ترکیه تبعید کرد.
یکی دیگر از رویدادهای مهم در روز 13 آبان مربوط به سیزدهم آبان سال 57 است که به نام روز دانشآموز در تقویم دیده میشود. در بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی و پاییز 57 علاوه بر اعتراض مردم در خیابانها، دانشآموزان در 13 آبان 57 مدارس خود را تعطیل کردند و به دانشگاه تهران رفته و در کنار دانشجویان و مردم تجمع به راه انداختند. اما ساعتی نگذشت که دهها نفر توسط مأموران ستمشاهی به شهادت رسیدند.
در این برهه، پیام امام خمینی(ره) مرهمی بر دلهای خانواده شهدا بود. ایشان در پیام خود فرمودند: «عزیزان من صبور باشید که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است. ایران امروز جایگاه آزادگان است. من از این راه دور، چشم امید به شما دوختهام. صدای آزادیخواهی و استقلالطلبی شما را به گوش جهانیان میرسانم».
و اما حادثه سوم مربوط به 13 آبان 58 است که لانه جاسوسی سابق آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام به تصرف کامل درآمد و اسناد مهمی از توطئههای آمریکای جنایتکار پیدا شد. آمریکایی نتوانستند اسناد جنایت خود را علیه ملت ایران مخدوش کنند و با حضور دانشجویان در سفارتخانه، از نابودی اسناد جلوگیری بهعمل آمد. امام خمینی(ره) در پیامی این حرکت دانشجویان را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول دانستند.
رضا طهماسبی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار آنا درباره روز ملی مبارزه با استکبار جهانی میگوید: «۱۳ آبانماه تجلی سه اتفاق بزرگ و درسآموز برای نسل جوان و آینده ماست. این روز تجلی جدال دو تمدن نوین اسلامی و تمدن پوچ غربی بوده و جدال عدالتطلبی در مقابل خوی استکبارستیزی است. ما نمیخواهیم بَرده باشیم، میخواهیم با عزت و استقلال و در کمال غرور، ایران را بسازیم و به همگان اعلام کنیم که آمریکا و تفکر استکبار رو به افول است».
دانشگاهیان با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و دلنبستن به آمریکا، میتوانند به پیشرفتهای بیشتری در حوزه علم و فناوری دست پیدا کنند و به قدرت علمی اول دنیا تبدیل شوند. باید منتظر ماند و دید که دانشجویان این سرزمین توانایی رسیدن به قلههای علمی جهان را دارند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/