دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1398 - 14:52
حریرچی:

زایمان به روش سزارین به بهره هوشی نوزاد آسیب می‌زند/ افزایش سزارین در کشور ناشی از ضعف فرهنگی است

معاون کل وزارت بهداشت گفت: زایمان به روش سزارین برای نوزاد خطرات و صدماتی چون بروز زردی نوزادی، نارسایی تنفسی و لطمه دیدن بهره هوشی نوزاد را به‌همراه دارد.
کد خبر : 442958
636806434197916876_lg.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، ایرج حریرچی در خصوص چگونگی پیشگیری از افزایش زایمان به روش سزارین، اظهار کرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت آمار سزارین در کل کشور 56 درصد بود که بعد از طرح به 50.2 درصد رسیده است که در زایمان اول این میزان 49.4 درصد کاهش پیدا کرده است.


وی در ادامه با اشاره به این‌که، آمار زایمان به روش سزارین در کشورهای مانند هلند 15 درصد، سوئد 16 درصد و فرانسه 20 درصد است، افزود: متأسفانه بروز چنین مشکلی (افزایش زایمان به روش سزارین)، ناشی از ضعف فرهنگی دریافت‌کنندگان و ارائه دهندگان خدمات است.


معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این‌که از نظر سازمان جهانی بهداشت 10 الی 15 درصد از کل زایمان‌ها به روش سزارین است، تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور خوبی از زایمان بدون درد ندارند که وزارت بهداشت برای از بین بردن این تصور، گام‌های مثبتی را برداشته است، به طوری‌که سال گذشته برای 150 هزار نفر، هشت جلسه متوالی برگزار کردیم، دو هزار واحد LDR ایجاد کردیم و زایمان طبیعی را صددرصد رایگان کرده و همواره در تلاش هستیم که زایمان بدون درد را ترویج دهیم.


به گفته حریرچی، زایمان به روش سزارین برای نوزاد خطرات و صدماتی چون بروز زردی نوزادی، نارسایی تنفسی و لطمه دیدن بهره هوشی نوزاد را به‌همراه دارد.


وی خاطرنشان کرد: در تاریخ 98.8.8 در یک بیمارستان خصوصی شمال شهر که روزانه 12 سزارین به‌‌طور متوسط انجام می‌داده، 32 سزارین انجام شده و در یک بیمارستان خصوصی جنوب شهر که 7 سزارین به‌طور متوسط روزانه انجام می داده است، 21 مورد در لیست اتاق عمل داشته است.


معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر این‌که میزان انجام زایمان یک سیر معقولی دارد، گفت: اطلاعات و جزئیات روند بارداری فقط بین مادر باردار و پزشک او رد و بدل می‌شود و تا زمانی‌که نتوانیم پرونده الکترونیک را در همه سطوح اجرایی کنیم، نمی‌توانیم به‌طور مستند مداخله‌ای در اثبات تاریخ زایمان داشته باشیم .


وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، پرونده الکترونیک سلامت در مراکز دولتی سطح یک کامل انجام می‌شود و در اکثر مراکز که با بیمه تعامل دارند و به‌سمت عملیاتی کردن پرونده الکترونیک سلامت به سطح دو هستیم.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب