دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1394 - 12:25
دکتر حمزه سارویی*

درس‌هایی از نشست هماهنگی و پایش امور استان‌ها

بعد از فرآیند تجمیع 2 که رئیس واحد مرکز استان به عنوان ریاست دانشگاه استان منصوب شد، مقرر شد جلسات مستمر با حضور ریاست عالی دانشگاه، معاونان و مدیران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود.
کد خبر : 44284

بدین منظور سومین جلسه از این جلسات در همدان برگزار شد، نشستی که از صبح آغاز و با نظم حاکم بر جلسه تا عصر ادامه داشت؛ مباحث جدی، نقد و بررسی دستاوردهای تجمیع 2 و نتایج مثبت حاصل از این تجمیع و راهکارهای لازم در راستای کسب درآمد از شرکت‌های دانش‌بنیان، راه‌اندازی شهرک‌های فناوری آزاد (شفا)، سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) و نقش بازرسی هیات موسس، مباحث مشترک بین دانشگاه و سما از جمله موارد مطروحه در این نشست بود.


این جانب به عنوان عضوی از این نشست درس هایی آموختم که بیان آن را بر خود لازم می‌دانم.


1- احترام به خرد جمعی:


مشورت پذیری و احترام به خرد جمعی از خصوصیات بارز ریاست عالیه دانشگاه است. وی با آرامش خاصی که نشان از تجربه عمیق مدیریتاست با سعه صدر و تمرکز خاص به سخنان گوش می دهد و یادداشت بر می دارد و توجه دقیق به نظر رؤسای واحدها و معاونان حتی درخواست تکرار مطالب از سوی سخنرانان حکایت از دقت نظر او دارد؛ احترام به بیان سخنران و نگاه نافذ در حین ادای مطالب این شوق را در گوینده به وجود می‌آورد که مطالب خود را در کمال آرامش و با اعتماد به نفس کامل بیان کند.


2-بکارگیری تمام ظرفیت‌ها :


یکی از دستاوردهای مهم در تجمیع 2، استفاده از تمام توان و ظرفیت دانشگاه در حل مشکلات واحدها و مراکز است. وقتی که نگاه حاکم بر مجموعه نگاه دلسوزانه پدرانه باشد این باور در تک تک ما مدیران تقویت می شود که نقش هر کدام از روسای واحدهای استان در مدیریت استان مربوط، باید یکسان و متوازن و بدون تعصب در کل واحدهای استان باشد.


تکرار و تأکید این جمله توسط ریاست عالیه دانشگاه «شما نقش پدری را در استان دارید»بدین معناست که رؤسا باید به تمامی واحدها نگاهی یکسان و برابر داشته باشند و تقریباً در تمام نشست‌ها این مطلب از سوی دکتر میرزاده به رؤسا و مسئولان یادآوری می‌شود و این نشان از نگاه عادلانه ریاست عالیه دانشگاه نسبت به واحدها و مراکز است، این باور می تواند به منظور رشد و تعالی واحدهای و مراکز و تقویت جایگاه آنان تأثیرگذار باشد.


تواضع، فروتنی، متانت و اخلاق مداری در گفتار و رفتار جناب دکتر میرزاده، معاونان او و مدیران و به طور کلی رابطه انسانی و عاطفی حاکم بر جلسه شرایطی را فراهم می کند که تملق و یاوه‌گویی را از اذهان دور و خلاقیت و نو‌آوری را جایگزین آن می کند.


گفتمان حاکم بر جلسه کاملاً صمیمی و در عین حال جدی بوده و میان تک تک معاونان و مدیران موضوعات با پختگی و درایت خاصی مطرح و ضمن پاسخگویی به نقدهای روسای استان ها همواره جانب حرمت آنان نگه داشته می شود.


گفتار فرهنگ قرآنی و ژرف اندیشی دکتر طه هاشمی، کلام همراه با لبخند معاونت پارلمانی، جدیت و سادگی بیان معاونت عمرانی، فروتنی و نگاه عمیق معاونت اداری و مالی، تیزبینی و شیوایی گفتار معاونت برنامه ریزی، خستگی ناپذیری معاونت علوم پزشکی، متانت و صلابت معاونت پژوهشی، سخت کوشی و پایمردی مرکز هماهنگی امور استان‌ها و هیات‌های امنای استانی، قانون مداری و کیفیت سنجی معاونت آموزشی، زایش انرژی و تواضع راست قامتانه معاونت ورزش و مسئولیت پذیری،پاسخگویی، دلسوزی و امانتداری مدیران، هر شنونده را سرشار از شوق و لبریز از امید در مجموعه دانشگاه می کند و تکیه کلام ریاست دانشگاه که کار و تلاش را پیشه خود قرار داده و سعی کنید در دو سال پیش رو مدیریت به اندازه چهارسال خدمت کنید، تمام غبار خستگی‌های جلسات را از تن آدمی می زداید و روح امید و خودباوری و تلاش را انسان زنده می کند.



و در پایان اشاره ای دارم به بیان این جمله از سوی رییس دانشگاه آزاد اسلامی که« دست همه عزیزانی را که با تمام وجود در خدمت دانشگاه هستند، می فشارم و با نهایت احترام تقاضا می کنم آنهائی که توان همراهی اهداف بلند و منسجم این دانشگاه را ندارند، جای خود را به رهروانی تیزرو دهند تا بتوانیم همگام و هماهنگ در جهت اهداف والای دانشگاه گام بر داریم» که نشان از انسجام، هدف مندی و جدیت مدیران دانشگاه آزاد اسلامی دارد.


امید است حرکت شتابان دانشگاه با مدیریت عقلانی و علمی دکتر میرزاده، بهره وری علم و دانش در دانشگاه روز بروز بیش تر از گذشته نمایان شود.


*رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب