دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«پاییز» با «جام بلا» عطر عاشورا گرفت + تصاویر

نمایشگاهی از نقاشی‌های حسن روح الامین با عنوان «جام بلا» جمعه 24 مهر، با حضور جمع کثیری از هنرمندان و علاقه مندان به هنر، در نگارخانه «پاییز» خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
کد خبر : 44265

به گزارش گروه فرهنگی آنا به‌نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران،در افتتاحیه این نمایشگاه هنرمندانی چون مرتضی گودرزی، عبدالحمید قدیریان، مرتضی اسدی، حبیب اله صادقی، امین زندگانی، مجتبی فرآورده، شهریار بحرانی، سهیل دانش اشراقی، محسن علی اکبر و... حضور داشتند.


در این نمایشگاه 8 اثر رنگ روغن، از حسن روح الامین به نمایش درآمده است. روح الامین، متولد سال 1364 در محله شوش تهران است. وی در نوجوانی به دلیل فعالیت‌های هنری برادرش به هنر علاقه‌مند شد و در رشته نقاشی در هنرستان هنرستان هنرهای زیبای تهران تحصیل کرد.


این هنرمند از سال 1382 به فعالیت حرفه‌ای مشغول شده و از سال 1384 در نمایشگاه‌های گروهی مختلفی حضور داشته است. نمایشگاه «جام بلا» در خانه هنرمندان ایران، نخستین نمایشگاه انفرادی روح الامین محسوب می‌شود.



یکی از ویژگی‌های ممتاز این نمایشگاه که نظر هر مخاطبی را به خود جلب می‌کند، نوع تکنیک و سبکی است که هنرمند برای به تصویر‌کشیدن وقایع عاشورا از آنها بهره‌برده است. آثار این نمایشگاه بر خلاف اکثر نمایشگاه‌هایی که با این موضوع ارائه می‌شوند و شامل شمایل‌نگاری، استفاده از سبک‌های قهوه‌خانه‌ای، سقاخانه‌ای و تصاویر خیال انگیز هستند؛ کاملا رئالیستی کشیده شده و از فضای فیگوراتیو‌های کلاسیک و باروک و نورپردازی‌های آن اعصار بهره‌برده است.


این ویژگی در کنار ابعاد آثار که اغلب اندازه‌ای بزرگ دارند، دریچه‌ای کمتر دیده‌شده از واقعه کربلا را پیش چشم مخاطب می‌نشاند که گرچه از نورپردازی باروک بهره‌برده و فیگورهایی متحرک در گیر‌و‌دار نبرد و یا سوار بر اسب را به نمایش می‌گذارد اما دیگر اساطیری نیست و گویا گردبادی در جریان است که مخاطب را به درون هر اثر فرا می‌خواند و بر آن می‌دارد که قدم به صحنه نبرد گذاشته و یا دست به شمشیر مبارزه شود.



روح‌الامین، در زمینه نوع نگرشش به این سوژه و دلیل انتخاب این سبک برای کارهایش، معتقد است: موضوع بیشتر به این بازمی‌گردد که ما درباره عاشورا هر تصویری داشتیم اغلب به شمایل‌نگاری و نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای محدود بوده و کمتر دیدگاه رئالیستی و واقع‌گرایانه در این موضوع دیده شده است. به نظر من البته هر کسی در این زمینه کار کرده است به طور کلی شاهکار خلق کرده است؛ چه آنها که ضعیف کار کردند و چه آنها که مثل استاد فرشچیان با قدرت کار کرده‌اند زیرا کربلا خاصیتش این است. مثل چایی است که در هیأت می‌نوشید، کسی نمی‌پرسد مارک این چای چیست، همه برای چای هیأت بودنش است که می‌نوشند. من در این کارها واقعا به اینکه با چه سبکی کار می‌کنم و یا اصلا نقاشی می‌کشم یا نه، کاری نداشتم، فقط می‌خواستم مردم جامعه ما و شیعیان، تصاویری واقعی از آنچه تاکنون از این واقعه شنیده‌اند را ببینند.


از دیگر نکات این نمایشگاه این است که هیچکدام از نقاشی‌ها از تصویری قبلا دیده‌شده در جامعه الهام گرفته نشده و همگی از ابتدا طراحی، نورپردازی و رنگ‌آمیزی شده‌اند.



بیشتر آثار این نمایشگاه مجموعه شخصی هستند و تنها 2 اثر با قیمت‌های 30 میلیون تومانی برای فروش عرضه شده‌اند، روح‌الامین در این‌باره، گفت: این آثار پیش از این به فروش رسیده‌اند و برای نمایش در این نمایشگاه از مجوعه‌دارانی که صاحبین فعلی آثار هستند، به امانت گرفته شده‌اند.


وی در پاسخ به اینکه این آثار با وجود اینکه به نمایش درنیامده بودند چطور به فروش رسیده‌اند، افزود: این آثار در فضای مجازی به نمایش گذاشته شده بود و با استقبالی که از آنها به عمل آمد تقریبا تمامی آنها به فروش رسید.


روح‌الامین همچنین هدف از برگزاری این نمایشگاه را دیده‌شدن توسط مردم و خصوصا هنرجویان عنوان کرد.



حسن روح‌الامین کارشناس نقاشی است و فعالیت در زمینه تصویرسازی، تدریس در کلاس‌های دانشکده‌های هنر تهران و داوری دو دوره از جشنواره تجسمی هنر جوان در رشته تصویرسازی را نیز در کارنامه هنری خود دارد.


این هنرمند جوان، برنده جایزه دوم جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان سال 1385، منتخب مسابقه بین‌المللی ادیان توحیدی سال 1386، جایزه ششم جشنواره تجسمی دامون‌فر سال 1387، جایزه نخست رشته تصویرسازی جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان سال 1387، جایزه دوم تصویرسازی جشنواره تجسمی آزادگان سال 1389 و جایزه مداد پرنده از جشنواره کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده است.


نمایشگاه «جام بلا» تا 29 مهر ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن آثار این نمایشگاه همه‌روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت‌الله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب