با مصرف قارچ از سرطان پروستات جلوگیری کنید!
به گزارش گروه رسانههایدیگر خبرگزاری آنا، محققان ژاپنی با مطالعه روی ۳۶ هزار مرد به دستاوردهای جالبی درباره تأثیر شگفتانگیز قارچ در پیشگیری از سرطان پروستات رسیدهاند.
محققان دانشگاه توکیو موفق شدند درمطالعهای که حدود ۳۶ هزار مرد ژاپنی در آن شرکت داشتند، اطلاعات متعددی از سبک زندگی این افراد جمعآوری کنند و وضعیت آنها را طی ۲۴ سال پیگیری کنند.
در این مطالعه گسترده برای اولین بار رابطه بین مصرف قارچ و سرطان پروستات موردبررسی قرار گرفت و مشخص شد مصرف یک یا دو بار قارچ در هفته میتواند میزان بروز سرطان را تا ۸ درصد کاهش دهد.
نتایج نشان میدهد با مصرف بیشتر و مداوم قارچ احتمال بروز سرطان پروستات بازهم کاهشیافته است و افرادی که سه بار در هفته یا بیشتر قارچ مصرف میکردند، طی سالهای بعد ۱۷ درصد کمتر به سرطان پروستات مبتلا شدند.
محققان معتقدند قارچ بهواسطه داشتن آنتیاکسیدانها بهویژه الارگوتیونین و مواد ضدالتهابی میتواند چنین تأثیری داشته باشد. بهتراست بدانید که سرطان پروستات یکی از سرطانهای شایع بین مردان است. در آمار جهانی این سرطان رتبه دوم میزان ابتلا را در مردان به خود اختصاص داده است.
در ایران هرچند این سرطان، رتبه سوم بین مردان را دارد، اما آمار نشان از رشد ابتلا به این سرطان دارد. نتایج این پژوهش در نشریه international Journal of Cancer منتشرشده است.
از سرطان پروستات چه میدانید؟
با افزایش سن، وزن غده پروستات افزایش مییابد و این افزایش به خوشخیمی یا سرطان پروستات منجر میشود. درنتیجه احتمال بروز سرطان پروستات با افزایش سن بیشتر میشود. برخی از انواع سرطان پروستات، غیرتهاجمی است و به همین دلیل امکان دارد فرد هیچگونه علامتی را تجربه نکند.
علائم
سرطان پروستات میتواند باعث مشکلات ادراری مشکلات جنسی، درد و بیحسی شود.
مشکلات ادراری
مشکل ادراری علامت رایجی است، زیرا پروستات در پایین مثانه قرار دارد و میز راه را احاطه میکند. به این دلیل اگر تومور روی آن به وجود آید میتواند به مثانه یا میز راه فشار آورد. مشکلات ادراری میتواند شامل:
نیاز مکرر به دفع ادرار جریان ادرار آهستهتر از معمول
خونریزی در هنگام دفع ادرار (هماچوری)
غربالگری سرطان
۴۰ سالگی: برای مردانی توصیه میشود که در معرض خطر بالا قرار دارند.
ازجمله میتوان به افرادی اشاره کرد که بیش از یک نفر از خویشاوندان درجهیک (پدر، برادر یا پسر) آنها در سنی کمتر از ۶۵ سال به سرطان پروستات مبتلا شده است.
۴۵ سالگی: برای مردانی توصیه میشود که در معرض خطر بالا قرار دارند.
ازجمله میتوان به مردان آفریقایی – آمریکایی و آنهایی اشاره کرد که یکی از خویشاوندان درجهیک آنها در سنی کمتر از ۶۵ سال مبتلابه سرطان پروستات بوده است.
۵۰ سالگی: برای مردانی توصیه میشود که در معرض خطر متوسط ابتلا به سرطان پروستات هستند و انتظار میرود دستکم ۱۰ سال دیگر به زندگی ادامه دهند.
خواص دارویی قارچ
قارچ حاوی مقادیر فراوان پروتئین است که از این نظر میزان پروتئین آن حدود دو برابر پروتئین اغلب سبزیجات و سایر حبوبات است.
پروتئین قارچ جزو غنیترین پروتئینها محسوب میشود و ازنظر ارزش غذایی بین پروتئین گوشت و پروتئین گیاهی قرار دارد.
قارچ در صد کمی چربی دارد و مصرف روزانه ۱۰۰ گرم آن نیاز بدن به ویتامین c را برطرف میکند.
قارچ منبع خوب ویتامین B۱ و B۲ است. عناصر معدنی موجود در آن در مقایسه با سبزیجات و میوه جات از کیفیت و کمیت بهتری برخوردار است.
قارچ منبع پتاسیم، آهن و مس است و فسفر موردنیاز بدن را بهطور کامل تأمین میکند. کلاهک قارچ سرشار از فسفر است. در قارچ ترکیبی به نام بیوفریولید وجود دارد.
که از تشکیل مخزن چربی خطرناک در شریانها و کلسترولهای بد خون (LDL) و اسیدهای چرب در سلولها و خون جلوگیری میکند.
قارچ، استخوانها را تقویت، خستگی و کمبود ویتامین D را برطرف میکند.
با مصرف قارچ دستگاه دفاعی بدن تقویت میشود، طول عمر افزایش و گردش خون در بدن بهبود مییابد.
به دلیل کربوهیدرات و آهن موجود در قارچ، پزشکان مصرف آن را به بیماران دیابتی و افرادی که به تقویت دستگاه ایمنی بدن خود اهمیت میدهند و کسانی که برنامه خاص غذایی (رژیم) دارند، توصیه میکنند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/