دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

حزب‌الله برای خنثی کردن توطئه‌ عربی-غربی به صحنه آمد/ لبنان آرامش می‌خواهد؛ بدون استعفا، بدون فشار بر مردم

مردم لبنان تحت تأثیر رسانه‌های معاند خارجی، حزب‌الله لبنان را حامی فساد در دولت و حمایت از وضع مالیات‌های سنگین می‌پنداشتند و سکوت این جریان بر شایعات دامن زد؛ اما سیدحسن نصرالله با سخنرانی خود به شایعات پایان داد و بر لزوم حمایت از دولت کنونی برای عبور از بحران اقتصادی و معیشتی تأکید کرد.
کد خبر : 441478
50.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت روز اربعین در بعلبک، خواستار «جهاد اقتصادی» برای نجات حکومت لبنان شد، بر لزوم حمایت از دولت حریری و خودداری از تلاش برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی تأکید کرد و گفت:  جریان‌های سیاسی که به دنبال جریان تکنوکرات هستند، می‌خواهند حکومت استعفا دهد. 


توصیه نصرالله به حاکمیت این است که قانع شوند و بدانند «آستانه تحمل مردم تمام شده و قشر کم‌درآمد را هدف قرار ندهند و دست در جیب مردم نکنند». نباید فراموش کرد که بیشتر مردم لبنان کم‌درآمد هستند و تحملشان تمام شده و این در حالی است که حاکمیت قصد دارد به دلایل مختلف که ذکر خواهد شد، مردم را با افزایش مالیات تحریک کند تا به خیابان‌ها بریزند؛ هرچند که در آن صورت دیگر نمی‌توانند مقابل سیل مردم بایستند.


شبهه دست داشتن حزب‌الله در دامن زدن به ناآرامی‌ها


دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره استعفای دولت هشدار داد و آن را عاملی برای ورود کشور به بحران خواند؛ بحرانی که می‌تواند تا حدود دو سال بیروت را با چالش مواجه کند و این در حالی است که لبنان باید برای خروج از بحران اقتصادی راه حلی فوری و ضربتی طرح‌ریزی کند. نصرالله از آن رو از برگزاری انتخابات پارلمانی حمایت نکرد، زیرا معتقد است ورود به چنین فرایندی باعث خدشه وارد شدن به وجهه لبنان در منطقه و جهان می‌شود. 


نصرالله به برخی شبهات درباره دست داشتن حزب‌الله در ناآرامی‌های اخیر پاسخ داد و با بیان اینکه «روح حزب‌الله از این موضوع بی‌خبر است»، تأکید کرد: برای حل بحران باید طرحی تدوین شود که فقرا، اغنیا، رهبران و بانک‌ها در آن نقش داشته باشند. دولت مشکل کنونی لبنان نیست، بلکه در روش (آن) است. اگر دولت کنونی یا هر دولت دیگری بیاید، اقدامات عملی انجام دهد، با اسراف و فساد مقابله، مؤسسات را ادغام و هزینه‌ها را تأمین کند، وضعیت لبنان بهبود خواهد یافت.


سیدحسن نصرالله


پاسخ‌های قاطع سید مقاومت لبنان به‌ویژه آنجا که در مقام مقایسه خط مشی جریان مقاومت با حکومت لبنان برآمد و گفت «مردم خانه‌ها، اموال و جگرگوشه‌هایشان را به مقاومت می‌دهند؛ زیرا به آن ایمان و باور دارند و معتقدند پولشان هدر نمی‌رود» باعث شد تا بسیاری از مردم و تظاهرکنندگان که تحت تأثیر رسانه‌های زرد داخلی و رسانه‌های معاند خارجی قرار گرفته بودند و حزب‌الله را در پس پرده می‌پنداشتند، شگفت‌زده شوند. آنها این‌گونه می‌پنداشتند که سکوت حزب‌الله می‌تواند دال بر حمایت آنها از جریان فساد در بدنه دولت لبنان باشد که باعث شده است مشکلات معیشتی به وجود آید. در واقع نصرالله «صداقت و شفافیت» را که حلقه مفقوده حکومت بود، به رخشان کشید و با درخواست برای تکیه بر «اعتمادسازی» تصریح کرد: ما همه صداها را شنیدیم. اگر حزب‌الله از همان روز نخست وارد تظاهرات می‌شد، جنگ سیاسی راه می‌افتاد و می‌گفتند ایران دخالت می‌کند و ... . این به سود شماست که بدون اتکا به حزب‌الله و خودجوش به کار خود ادامه دهید.


گرچه دبیرکل حزب الله لبنان دو خطر مهم را گوشزد کرد و گفت که اگر روند کنونی ادامه یابد یا باید شاهد فروپاشی و ورشکستگی باشیم یا بگذاریم مردم به حد انفجار برسند، ولی بعید به نظر می‌آید دولت حریری و شخصیت‌های سیاسی بتوانند با این دو خطر مقابله کنند و مانع از فروپاشی اقتصادی لبنان شوند؛ زیرا خط مشی حکومت‌های لبنان در سال‌های گذشته نشان داده است که آنها هیچ تمایل یا ظرفیتی برای انجام یک «اقدام انقلابی» که جرثومه‌های فساد را ریشه‌کن کند، ندارند. در دو سه روز اخیر که ناآرامی‌ها به اوج خود رسید، از گوشه و کنار صدای برخی استعفاها به گوش می‌رسد، ولی به تعبیر سیدحسن نصرالله «کسی نمی‌تواند ۳۰ سال بر مقدرات کشور حکومت کند و اوضاع را در اختیار داشته باشد و حال که اوضاع را نامساعد دید، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند».


دست‌های پشت پرده عربی-غربی-صهیونیستی در بحران لبنان


تردیدی وجود ندارد که مردم لبنان در اوضاع اضطراری معیشتی قرار دارند و رسانه‌های زرد داخلی و معاند خارجی با سوءاستفاده از وضعیت موجود تلاش می‌کنند ریشه‌های فساد و اوضاع بد اقتصادی لبنان را در برخی اختلافات سیاسی القا کنند و دست‌های پیدا و پنهان، حزب‌الله را به دلیل تحرکات میهنی و مقاومت در برابر مطامع بیگانگان در مظان اتهام قرار دهند. عربستان که تلاش می‌کند بحران‌های داخلی خود را بپوشاند، به دنبال مستمسکی برای متهم کردن طرف‌های خارجی می‌گردد و در این میان لبنان را به عنوان یکی از اهداف توطئه‌های خود در نظر گرفته است.


«جونی منیر» کارشناس لبنانی دراین‌باره گفت: عربستان و برخی طرف‌های داخلی تمایل دارند سعد حریری از نخست‌وزیری استعفا دهد. همچنین اقدام بحرین و عربستان در بیرون بردن اتباع خود از لبنان حامل برخی معانی و پیام‌هایی با مضمون نارضایتی از حریری و نیز اعمال فشار بر حزب‌الله و ایران است.


حریری سلمان


علاوه بر این آمریکا و رژیم صهیونیستی بی‌صبرانه منتظرند تا لبنانی غرق در آشوب و جنگ داخلی را از نزدیک مشاهده کنند و برای نیل به این مقصود شوم از هیچ تلاش فروگذار نمی‌کنند. در پس این توطئه هدف قرار دادن وجهه حزب‌الله قرار دارد و آنها تا حدودی با رسانه‌های معاند توانستند بر مردم لبنان تأثیر بگذارند، ولی غالب مردم این کشور همچنان حامی مقاومت هستند و جان، مال و جگرگوشه‌های خود را در راه آرمان‌های این جریان می‌دهند. آمریکا و رژیم صهیونیستی سیلی‌های محکمی از جریان مقاومت به پرچمداری جمهوری اسلامی ایران خورده‌اند و تلاش می‌کنند با به آشوب کشاندن لبنان و دامن زدن به مشکلات اقتصادی و معیشتی این کشور حزب‌الله را عامل آن معرفی کنند تا بتوانند هیمنه مقاومت را در لبنان بشکنند، غافل از اینکه تحریم و فشار اقتصادی تاکنون نتوانسته است بر این محور از ایران گرفته تا سوريه، عراق، فلسطين و یمن  تأثیر بگذارد و این‌گونه توطئه‌ها نیز بی‌ثمر خواهد بود. سیدحسن نصرالله در سخنرانی خود آب سردی بر پیکر توطئه‌چینان ریخت و خطاب به مردم لبنان تأکید کرد: باید مراقب باشید اگر کسانی که در صفوف وهابیت هستند، بخواهند از شما حمایت کنند، تظاهرات شما سیاسی می‌شود و بُعد اجتماعی نخواهد داشت. این سوءاستفاده از مطالبات مردمی است. 


حزب‌الله در کنار دولت؛ همراه مردم


بحران لبنان دو بُعد دارد: مسئولان و مردم؛ در این میان نقش مردم در مهار تنش بیش از مسئولان است. ناکارآمدی دولت حریری موضوعی است که سیاستمداران منطقه بر آن اتفاق نظر دارند و نخست‌وزیر لبنان ثابت کرده است در «بله‌‌ قربان گفتن» به پادشاه سعودی ید طولایی دارد. سعودی‌ها نیز از حریری خواسته‌اند تا استعفا دهد ولی با توجه به برخی توافقات جریان‌های سیاسی و حمایت حزب‌الله لبنان از دولت کنونی باید دید غش حریری به کدام سمت است. او شخصیتی ترسو و نگران دارد، ولی در بزنگاه‌های تاریخی «اگر در بند نباشد»! می‌تواند لبنان را به سوی آرامش هدایت کند. 


حزب الله


مردم لبنان متأسفانه در تظاهرات اخیر فریب برخی توطئه‌چینان را خوردند و این موضوع را می‌توان از بازتاب مثبت سخنان سیدحسن نصرالله در میان مردم فهمید. لبنانی‌ها این‌گونه می‌پنداشتند «حزب‌الله یا با ما یا با حکومت» و برایشان سکوت حزب‌الله در برابر اعتراضات مردمی علیه فساد دولتی سنگین می‌آمد؛ بنابراین شعارها با هدایت برخی لیدرهای سعودی-غربی علیه حزب‌الله سوق داده شد. دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی روز اربعین خود یک معادله گرچه قدیمی ولی فراموش شده را در سیاست لبنان یادآور شد و آن این است که «حزب‌الله هم با مردم هم با حکومت». مردم لبنان وقتی به این باور مشترک دست یابند که حزب‌الله در کنار دولت و همراه مردم است، پذیرش این موضوع که با همراهی همه ارکان نظام امکان حل مشکلات و قطع دست توطئه‌چینان وجود دارد، سهل می‌شود. مبنا و شالوده تأکیدات روز اربعین سیدحسن نصرالله بر این بود که مشکلات وجود دارد ولی قابل حل است. دولت می‌تواند دو یا سه روز امور خود را در پشت درهای بسته به بررسی سازوکار لازم برای عبور از مشکلات اقتصادی و معیشتی بگذارد و مردم نیز با صبر و بردباری و حمایت از دولت می‌توانند از این مرحله حساس از تاریخ لبنان عبور کنند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب